Japans eten in Maleisië

Maleisië is bekend om de multiculturele inslag. Veel bevolkingsgroepen zijn in dit land vertegenwoordigd, vooral groepen die een rol hebben gespeeld in de vroegere geschiedenis van het land. Ook Japan heeft een stempel gedrukt op het land (hoewel niet bepaald positief wanneer je naar de geschiedenis van Maleisië kijkt). Je kunt echt heerlijk Japans eten in Maleisië. Hoewel je langs de straat vooral veel Maleisisch, Chinees en Indiaas kunt eten, zul je er maar zelden een Japans eetstalletje aantreffen. Er zijn echter wel veel Japanse restaurants, vaak binnen de luxe hotels en resorts, maar ook binnen de vele luxe winkelcentra in Maleisië.

Japanse restaurants

Je kunt overal heerlijk Japans eten in Maleisië, vooral in grote steden heb je een enorm aanbod aan Japanse restaurants. In Kuala Lumpur heb je er honderden in verschillende prijsklassen. Vaak authentiek met zelfs uit Japan overgevlogen chefs, soms typisch Maleisisch (en daar is het vaak ook veel goedkoper). Binnen de restaurantrubriek op Tripadvisor kun je makkelijk op de keukens sorteren. Kies hier Japanese en je ziet alle restaurants in één handig overzicht.

japanse-restaurants-in-maleisie-1
japanse-restaurants-in-maleisie-2
japanse-restaurants-in-maleisie-3
japanse-restaurants-in-maleisie-4

previous arrow
next arrow

Een leuk all-you-can-eat restaurant is Jogoya. Dit leuke restaurant ligt binnen winkelcentrum Starhill Gallery in de wijk Bukit Bintang in het centrum van Kuala Lumpur. Naast een enorme hoeveelheid sushi en andere Japanse gerechten heb je er ook diverse andere gerechten met een vaak Japanse twist.

Sushirestaurants in Maleisië

Een lekker alternatief op de vele fastfood snacks is Sushi. Sushi zijn kleine hapjes waarin de elementen rijst, vis en zeewier bijna altijd terugkomen. De hapjes zijn gezond voor het lichaam, omdat het nauwelijks ongezonde ingrediënten bevat. Waar men in Nederland bij het begrip snack al gauw terugvalt op een frikandel of kroket, is sushi een luxe snack voor de Japanners. In landen waar veel sushi wordt gegeten ligt het aantal sterfgevallen door ziekten als kanker en hart,- en vaatziekten veel lager.

sushi-eten-in-maleisie-1
sushi-eten-in-maleisie-2
sushi-eten-in-maleisie-3
sushi-eten-in-maleisie-4
sushi-eten-in-maleisie-5
sushi-eten-in-maleisie-6
sushi-eten-in-maleisie-7
sushi-eten-in-maleisie-8
sushi-eten-in-maleisie-9
sushi-eten-in-maleisie-10

previous arrow
next arrow

Bij sushirestaurants in Maleisië kun je afhalen, aan de bar eten, of gewoon aan een tafeltje zitten. Ga je aan de bar zitten, dan werkt het op de volgende wijze: Je neemt plaats, en bestelt wat te drinken. Voor je zie je een lopende band met allemaal schoteltjes met verschillende soorten sushi. Elk schoteltje heeft een kleur, en elke kleur staat voor een bepaalde prijsklasse. Per prijsklasse (kleur) zijn er een aantal soorten sushi. Voor je ligt een menukaart met aanvullende sushi,- of Japanse gerechten. Naast de kaart vind je een bakje met stokjes (chopsticks) en wat sausjes. Pak een sushigerecht dat lekker oogt. Elk leeg schoteltje plaats je naast je, en aan het einde van je maaltijd roep je er een medewerker bij, die de kleuren bij elkaar optelt, en de eindprijs op de kassa aanslaat.

Populaire sushirestaurants in Maleisie (op volgorde van luxe tot simpel en goedkoop): Kampachi, Yuzu, Ichiban Boshi, Sushi Tei, Sushi Zanmai, Sakae Sushi en Sushi King.

De beste sushi eet je bij Taka by Sushi Saito, Sushi Ori, Sushi Ryu, Sushi Azabu, Sushi Hibiki, Iketeru Restaurant, Mosaic, Nori Sushi, Sushi Oribe en Zipangu.

Teppanyaki

Teppanyaki

Teppanyaki is een bepaald type Japans restaurant in Maleisië, gekenmerkt vol grote Teppanyaki bakplaten met meerdere zitplaatsen om de bakplaat heen. Je krijgt er een heerlijke maaltijd, die vers op de Teppanyaki-plaat bereid is. Onderin Pavilion KL zit een vrij luxe Teppanyaki-restaurant met diverse heerlijke gerechten. Ook heb je diverse budgetrestaurants met de naam Teppanyaki.

Tokyo Street

Tokyo Street Pavilion KL

Bovenin winkelcentrum Pavilion KL in het centrum van Kuala Lumpur heb je Tokyo Street, een straat in Japanse sferen. Hier vind je alleen Japanse winkels met aan de buitenrand Japanse restaurants en een Japanse supermarkt. Ook heb je er diverse kleine winkeltjes met Japanse producten en souvenirs.

Isetan Lot 10

Isetan Lot10

Isetan is een populair warenhuis met Japanse oorsprong. Je kunt het vergelijken met de Bijenkorf en je hebt meerdere vestigingen van dit warenhuis in Maleisië. Binnen winkelcentrum Lot10, in de toeristische wijk Bukit Bintang, heb je een Isetan met Japans thema. Je vindt er veel kleding en andere producten uit Japan en helemaal onderin heb je een Japanse supermarkt (met allemaal geimporteerde producten) en een Japanse eetzone, met diverse eilanden met typisch Japanse gerechten (o.a. vers ingevlogen Wagyu).

Restaurant-tips

Wij hebben over de jaren diverse Japanse restaurants en Japanse sushirestaurants in Maleisië bezocht. Hieronder volgt een overzicht met de meest populaire plekjes waar je kunt genieten van Japans eten in Maleisië:

Reageer

Je e-mailadres zal niet gebruikt worden. Verplichte velden worden met een * weergegeven

Voer hieronder je reactie in *