Ichiban Boshi. Heerlijke sushi in Kuala Lumpur.

Ichiban Boshi is ons favoriete ‘gewone’ Japanse sushirestaurant in Kuala Lumpur. Prijzen zijn goed betaalbaar en de kwaliteit is er fantastisch. Verder is het onze favoriet omdat het binnen Pavilion KL ligt, het populaire winkelcentrum in Bukit Bintang (het hart van Kuala Lumpur). Het is een traditie om er de eerste avond na aankomst vanuit Nederland lekker Japans te eten (wij eten meestal de eerste dag na aankomst niet direct lokaal aan de straat). Onze eerste jaren in Kuala Lumpur woonden we zelf vlak achter Pavilion KL, waardoor we vaste klanten waren bij Ichiban Boshi.

Heerlijke sushi bij Ichiban Boshi

Menukaart Ichiban Boshi

Ichiban Boshi is vooral populair vanwege de kraakverse soba (noodles). De manier waarop ze het maken was nooit een geheim want voor de ingang stond altijd iemand de soba vers te bereiden in het zicht van iedereen (dit trok altijd een groot publiek). Na een grondige verbouwing van het restaurant, besloot men hiermee te stoppen. De soba wordt weer gewoon in de keuken gemaakt, maar nog steeds is het van hoge kwaliteit. Onder het enorme aanbod aan lekkere en authentieke Japanse gerechten zit de verse tonijn, tempura van groente en krab, heerlijke sushi, teppanyaki en veel meer.

Teka Maki sushi

Tuna Sashimi

Sushi aan de lopende band

Zoals bij meerdere sushirestaurants het geval is, heb je ook bij Ichiban Boshi een soort lopende band langs alle tafeltjes lopen. Je kunt hierbij makkelijk wat van de band pakken. Bij het afrekenen neemt een van de medewerkers de eindstand op van wat je allemaal gegeten hebt. Als je aan een tafeltje zit dat niet aan de band zit, krijg je een enorme menukaart waaruit je kunt kiezen. Het grote voordeel is dat alles dat je bestelt vers gemaakt wordt (hoewel de sushi op de lopende band ook altijd zeer vers is).

Verse soba

Groente

Gedroogde vis

Wat kost een hap bij Ichiban Boshi?

Voor een uitgebreide maaltijd voor twee personen ben je meestal rond de RM80 tot RM100 kwijt. De Ichiban Boshi die wij altijd bezoeken zit op de 1e verdieping van Pavilion KL, wat bij dit winkelcentrum de kelderverdieping is. Tegenover Ichiban Boshi heb je de populaire Food Republic, met vele tientallen lokale eetkraampjes. Uiteindelijk is het voor lokale begrippen een vrij duur restaurant, hoewel het eigenlijk ook wel weer mee valt voor wat je er voor terugkrijgt.

Sushirestaurant

Ichiban Boshi tegenover Food Republic Pavilion KL

Vanwege de prettige ligging in Bukit Bintang, de goede kwaliteit sushi en de prima prijs voor de kwaliteit die je er krijgt is Ichiban Boshi al jaren een vaste stop qua eettentjes in Kuala Lumpur. Sowieso starten we onze reis door het land altijd met een hap in dit fijne restaurant, ook omdat we dan even de sfeer in Pavilion KL en in de wijk Bukit Bintang kunnen opsnuiven.

Vestigingen Ichiban Boshi

Je hebt meerdere vestigingen van Ichiban Boshi, de meeste vind je in en rond Kuala Lumpur. Wij komen al jaren met groot plezier bij de meest centraal gelegen vestiging, namelijk die onderin Pavilion KL (tegenover de Food Republic). Als je ergens in Bukit Bintang of KLCC verblijft, kun je er makkelijk lopend naartoe. Heb je een hotel buiten het centrum, dan pak je gemakkelijk een Grab (naar deze of naar één van de andere vestigingen).

Naam: Ichiban Boshi
Waar: o.a. in Pavilion KL, Publika Solaris, 1 Utama, Sunway Giza
Type: Japans (sushi)restaurant
Prijsklasse: 1 (lokale prijzen) t/m 5 (westerse prijzen): 4

Reageer

Je e-mailadres zal niet gebruikt worden. Verplichte velden worden met een * weergegeven

Voer hieronder je reactie in *