1 2 3 6

Winkelen in Maleisie

Winkelen is de meest populaire tijdsbesteding onder de Maleisische bevolking. Elk weekend komen er honderdduizenden bezoekers bij de vele verschillende winkelcentra in het land. Kom je er doordeweeks dan is het er vaak heerlijk rustig, vergeleken de drukke weekenden. Men ziet het vaak als een dagje uit met het gezin. Een typisch winkelcentrum in Maleisië heeft dan ook veel meer dan alleen maar winkels. Je hebt er tientallen (soms honderden) restaurants in alle soorten en maten. Verder heb je er veel vertier, denk aan bioscopen, bowlingbanen, arcadehallen, schoonheidssalons, masagesalons, gezondheidscentra (incl. tandartenpraktijk) en diverse andere plekken waar je de tijd leuk kunt spenderen als je genoeg gewinkeld hebt.

In de winkelcentra heb je honderden winkels, varierend van grote warenhuizen tot kleinschalige boetiekjes. Je hebt er bekende internationale merken maar ook lokale merken waar je waarschijnlijk nog nooit van gehoord hebt. Sommige shopping malls staan bekend als ultraluxe, met exclusieve aankleding en merken als Louis Vuitton, Gucci, Coach, Hermés, Armani en Boss. De meest luxe merken vind je vaak op de bagene grond, zodat iedereen er langskomt. Hoe hoger je komt des te specifieker het winkelaanbod. Zo heb je op de hoger gelegen verdiepingen vaak winkels van luxe keukenmerken, bekende sportmerken en meerdere luxe restaurants.

Winkelcentra in Maleisie zijn vaak van 10.00 tot 22.00 geopend, zeven dagen per week. Sommige restaurants (bv die vanaf de buitenkant toegankelijk zijn) sluiten soms zelfs na middernacht. De meeste locals parkeren hun auto vaak in de enorme parkeergarage onder het winkelcentrum (wij ook als we een huurauto hebben). Je kan er zelf makkelijk met een Grab naartoe, maar hou er rekening mee dat de aanvoerwegen vaak erg druk zijn. Vooral rond sluitingstijd is het soms zo druk dat er files rond het winkelcentrum zijn. Ook bij regenval is het vaak niet makkelijk om een Grab te pakken, want op dat moment wil iedereen graag lekker makkelijk met de taxi naar huis.

Binnen deze rubriek vind je uitgebreide beschrijvingen van de vele winkelcentra in Maleisie. Wij hebben alle winkelcentra zelf bezocht, en geven per winkelcentrum aan of je er absoluut langs moet, of dat je een bezoekje beter kunt overslaan. De 6 bestemmingen binnen Maleisie met de meeste winkelcentra zijn: Kuala Lumpur, Georgetown, Johor Bahru, Malakka, Kota Kinabalu, Kuching en Ipoh. In al deze bestemmingen kun je in een van de vele shopping malls terecht voor eindeloos winkelen. In de overige steden van Maleisie heb je doorgaans één modern winkelcentrum.

Boek tours via GetYourGuide

Meest populaire winkelcentra van Maleisie

Alles over winkelen in Maleisie