Plaza Low Yat

Plaza Low Yat is de grootste en meest populaire IT Lifestyle mall in Maleisie. Het winkelcentrum zit vol met elektronica- en gadgetwinkels. Ben je op zoek naar elektronica, zoals een nieuwe foto- of videocamera dan kun je het beste een bezoekje brengen aan Plaza Low Yat.

plaza-low-yat-winkelcentrum-kuala-lumpur-1

plaza-low-yat-winkelcentrum-kuala-lumpur-2

plaza-low-yat-winkelcentrum-kuala-lumpur-3

Direct naast de hoofdingang van het winkelcentrum heb je een Sushi King, een Starbucks en een Coffee Bean. Bij deze laatste twee coffeeshops kun je gebruik maken van gratis wireless internet.

plaza-low-yat-winkelcentrum-kuala-lumpur-4

plaza-low-yat-winkelcentrum-kuala-lumpur-5

Op de begane grond van Plaza Low Yat vind je een aantal winkels waar je vooral gadgets kunt kopen. Hier kom je die nieuwste tablets, m3-spelers en een flink aantal andere moderne elektronische apparaten tegen. Naast deze gadgetwinkels, heb je er ook een aantal fotozaken en telefonie winkels. Koop hier je cameralenzen, digitale camera’s en toebehoren, of een nieuwe hippe telefoon. Op de begane grond heb je ook wat restaurantjes, zoals de populaire Sushi Zanmai. Naast deze Sushi Zanmai zit overigens een roltrap die je via de buitenzijde van het winkelcentrum direct naar de 1e of 2e verdieping brengt. Een handige manier om de drukte op de lagere verdiepingen te vermijden (daarbij; naar beneden gaan is bijna altijd rustiger dan naar boven in deze mall).

plaza-low-yat-winkelcentrum-kuala-lumpur-6

plaza-low-yat-winkelcentrum-kuala-lumpur-7

plaza-low-yat-winkelcentrum-kuala-lumpur-8

Op de binnenplaats op de begane grond heb je meestal een showcase van een bepaald bekend merk. De ene keer staat het bedrijf Canon er met alle nieuwe camera’s, de andere keer staat er een luxe auto met wat schaars geklede dames die flyers uitdelen.

plaza-low-yat-winkelcentrum-kuala-lumpur-9

plaza-low-yat-winkelcentrum-kuala-lumpur-10

In de mall vind je diverse verdiepingen met computerwinkels. Wij hebben zelf goede ervaringen met C-Zone en StarTec, beide computershops vind je op de 2e verdieping. De prijzen op hun folders zijn meestal al de beste prijzen. Wanneer je er meer onderdelen tegelijk koopt krijg je een betere prijs. Houd er wederom rekening mee dat prijzen in Nederland de afgelopen jaren flink zijn gedaald en dat Azië niet meer per definitie de laagste prijzen heeft bij computeronderdelen en andere elektronica.

plaza-low-yat-winkelcentrum-kuala-lumpur-11

plaza-low-yat-winkelcentrum-kuala-lumpur-12

plaza-low-yat-winkelcentrum-kuala-lumpur-13

Toeristen krijgen meestal een hogere prijs dan de locals en veel verkopers zien het als een manier om wat extra op een product te verdienen. In veel gevallen zijn de prijzen van Nederlandse webshops vergelijkbaar en soms zelfs goedkoper. Als je de lokale taal beheerst en er niet teveel als een toerist bijloopt, kun je bij Plaza Low Yat overigens wel de beste prijzen krijgen. Bekijk verder altijd de folders op de toonbank omdat daarmee de uiterste prijs in elk geval vaststaat.

plaza-low-yat-winkelcentrum-kuala-lumpur-14

plaza-low-yat-winkelcentrum-kuala-lumpur-16

plaza-low-yat-winkelcentrum-kuala-lumpur-17

Bukit Bintang winkelstraat

In het Bukit Bintang gebied heb je 8 grote shopping malls. De Bukit Bintang malls staan zo’n beetje allemaal tegen elkaar aan. Hieronder een opsomming van de malls binnen het Bukit Bintang gebied:

Accommmodatie in de omgeving

De volgende hotels zijn zeer centraal gelegen binnen Bukit Bintang. Je kunt vanaf deze hotels in enkele minuten naar Pavilion KL lopen (bekijk hier alle accommodatie in Bukit Bingang):

Openingstijden

Plaza Low Yat is dagelijks tussen 10.00 en 22.00 geopend. De koffietentjes en restaurantjes op de begane grond zijn meestal tot middernacht geopend.

plaza-low-yat-winkelcentrum-kuala-lumpur-18

Hoe kom je er?

Plaza Low Yat ligt tussen Jalan Bukit Bintang en Jalan IMBI in, midden in het centrum van Kuala Lumpur. Vanaf Jalan Bukit Bintang loop je ter hoogte van Bukit Bintang Plaza richting het Capitol Hotel (de steeg in). Plaza Low Yat ligt achter het hotel, bij de achterzijde van Bukit Bintang Plaza en Sungei Wang. Je loopt vanaf Plaza Low Yat in 5 minuten naar Berjaya Times Square. Hier vind je tevens monorail station IMBI. Onderaan in het winkelcentrum heb je een aantal pinautomaten, met daarnaast een foodcourt.

plaza-low-yat-winkelcentrum-kuala-lumpur-19

Kaart

6Pingbacks & trackbacks op Plaza Low Yat

Reageer

Je e-mailadres zal niet gebruikt worden. Verplichte velden worden met een * weergegeven

Voer hieronder je reactie in *