Bukit Bintang Plaza

Bukit Bintang Plaza (BB Plaza) was een verouderd maar populair winkelcentrum binnen de ‘Golden Triangle’ in de wijk Bukit Bintang, in het centrum van Kuala Lumpur. Binnen het winkelcentrum had je een enorme hoeveelheid kleine winkeltjes, meer dan 300 in totaal, waar vooral locals kwamen winkelen. In het weekend was het een gezellige ontmoetingsplaats voor jongeren. In 2015 sloot het winkelcentrum vanwege de bouw van een enorm metrostation. In 2017 is metrostation Bukit Bintang geopend en momenteel wordt er een nieuw complex gebouwd op de plek waar BB Plaza ooit stond. Hoewel er weinig informatie over bekend is, zal op deze plek zeer waarschijnlijk een nieuw winkelcentrum komen. De kans is groot dat de naam wederom BB Plaza zal zijn.

bukit-bintang-plaza-winkelcentrum-kuala-lumpur-1

bukit-bintang-plaza-winkelcentrum-kuala-lumpur-2

Binnen BB Plaza vond je vooral erg veel specialistische winkeltjes. Verder had je er op de derde verdieping diverse kleine reisbureautjes waar je voor schappelijke prijzen losse trips binnen Maleisie kon boeken. Op zich heb je dit soort winkeltjes overal wel en verder heeft de wijk Bukit Bintang tig leuke winkelcentra en was BB Plaza voor de meeste toeristen totaal niet interessant. De plek is echter fantastisch (op de hoek van wat wij altijd zien als het ‘Times Square’ van Kuala Lumpur, dus verwachten we dat er een schitterend nieuw winkelcentrum zal komen.

bukit-bintang-plaza-winkelcentrum-kuala-lumpur-3

bukit-bintang-plaza-winkelcentrum-kuala-lumpur-4

Langs de zijkant van BB Plaza had je een aantal terrasjes waar iedereen waterpijp rookte. Verder had je rechts naast de ingang van BB Plaza, om de hoek, een plek waar regelmatig open-air concerten werden gehouden. Elke avond stroomde het hier vol met mensen. De hoofdingang van BB Plaza lag aan Jalan Bukit Bintang. Steek je hier de weg schuin over, dan kom je uit bij de populaire eetstraat Jalan Alor en de populaire uitgaanswijk Changkat Bukit Bintang. Direct tegenover het voornamlige BB Plaza ligt de populaire mall Lot10. Naast het winkelcentrum ligt het monorail station genaamd Bukit Bintang.

bukit-bintang-plaza-winkelcentrum-kuala-lumpur-5

Bukit Bintang winkelstraat

In het Bukit Bintang gebied heb je 8 grote shopping malls. De Bukit Bintang malls staan zo’n beetje allemaal tegen elkaar aan. Hieronder een opsomming van de malls binnen het Bukit Bintang gebied:

Accommmodatie in de omgeving

De volgende hotels zijn zeer centraal gelegen binnen Bukit Bintang. Je kunt vanaf deze hotels in enkele minuten naar Pavilion KL lopen (bekijk hier alle accommodatie in Bukit Bingang):

Openingstijden

Bukit Bintang Plaza was dagelijks geopend tussen 10.00 en 22.00.

Hoe kom je er?

Het voormalige BB Plaza lag pal naast monorailstation Bukit Bintang. Dit monorailstation is makkelijk bereikbaar vanaf KL Sentral, en vanaf diverse andere locaties in het centrum in de stad. Inmiddels zit pal onder de plek waar BB Plaza stond een nieuw metrostation, met verbinding met station Pasar Seni (Chinatown). De GOKL bus heeft een halte tegenover het winkelcentrum, hier heb je tevens een taxistandplaats.

Kaart

2 reacties op Bukit Bintang Plaza

 1. Lisa
  vrijdag, 22 mei 2015 om 19:45 (9 jaar geleden)

  BB Plaza is gesloten sinds 31 december 2014 en wordt volgens mij gesloopt i.v.m. de aanleg van de LRT.

  Beantwoorden
 2. Ilya
  zaterdag, 23 mei 2015 om 12:48 (9 jaar geleden)

  Ha. Dank voor je update. Je hebt helemaal gelijk. Ik was er afgelopen november nog en toen ontdekte ik al wat voor bende het daar nu is. Je kon er toen overigens nog wel in, maar sinds de 31e dus niet meer. Ik ben benieuwd wat er voor terug komt; waarschijnlijk de standaard combi van shopping/bedrijven/condo’s? 🙂

  Beantwoorden

Reageer

Je e-mailadres zal niet gebruikt worden. Verplichte velden worden met een * weergegeven

Voer hieronder je reactie in *