Midlands Park Centre 1Stop

Midlands Park Centre 1Stop is een mall waar voornamelijk veel locals komen. Alle keren dat wij er waren kwamen we er dan ook weinig toeristen tegen. Jaren geleden was dit winkelcentrum enorm populair onder de lokale bevolking. De mall is nu te oud om nog te concurreren met de huidige winkelcentra op het eiland. Bekende merken die je er voorheen tegenkwam zijn met de jaren allemaal verhuisd naar de nieuwe malls. Het complex ligt net buiten het centrum van Georgetown, op een paar honderd meter van Gurney Plaza. Het gebouw is (als je het eenmaal kent) duidelijk herkenbaar, vanaf zo’n beetje elke plek in Georgetown zie je de twee grote Berjaya torens staan.

midlands-park-centre-1stop-winkelcentrum-penang-1

Binnen het complex vind je het Georgetown City Hotel (voorheen Berjaya Penang Hotel). Wat vooral opvalt is de grote glijbaan op het dak, op de bovenste verdieping heb je namelijk een groot zwembad.

midlands-park-centre-1stop-winkelcentrum-penang-2

Waar winkelcentra als Gurney Paragon of 1st Avenue zich vooral kenmerken door de vele internationale winkels (Gucci, Prada, Mexx etc), zie je in Midlands Park Centre 1Stop juist veel kleine en vooral specialistische winkeltjes.

midlands-park-centre-1stop-winkelcentrum-penang-3

Bovenin het gebouw heb je naast het eerder genoemde zwembad, een gigantische arcadehal, en tevens een bowlingbaan met meer dan 50 banen naast elkaar. Je komt er door vanaf Georgetown centrum de bus naar Batu Ferringhi te nemen, stap uit bij de halte Midland (of vraag het de chauffeur). Vanaf Batu Ferringhi neem je de bus naar Georgetown, stap hierbij een drietal haltes voorbij Gurney uit. De mall is alleen een bezoek waard als je eens niet in de moderne winkelcentra wilt rondlopen, maar wanneer je een lokaal winkelcentrum wilt bezoeken.

midlands-park-centre-1stop-winkelcentrum-penang-4

Kaart

Reageer

Je e-mailadres zal niet gebruikt worden. Verplichte velden worden met een * weergegeven

Voer hieronder je reactie in *