Nu Sentral

Nu Sentral is een modern winkelcentrum net buiten het centrum van Kuala Lumpur binnen het enorme KL Sentral Business District. Vanwege de strategische ligging aan het centraal treinstation van Kuala Lumpur (KL Sentral) is het een enorm populair winkelcentrum. Mensen van buiten de stad pakken makkelijk de trein die altijd langs de enorme hub komt. Toeristen die met de KLIA Ekspres van de luchthaven naar het treinstation reizen, kunnen zich in Nu Sentral aan hun eerste typisch Maleisische (luxe) winkelcentrum vergapen.

Je kunt het zien als een modern en luxe winkelcentrum voor de gewone Maleisiers. Je hebt er wat luxemerken, maar ook zat gewone winkels, verspreid over in totaal 8 enorme verdiepingen. Op de twee hoogste verdiepingen heb je vooral veel restaurants, maar ook een grote Golden Screen Cinema (bioscoop).

Het grote warenhuis Parkson beslaat een groot deel van de eerste vier verdiepingen. Helemaal onderin heb je een grote supermarkt, waar we regelmatig boodschappen deden. Andere grote winkels zijn MPH Bookstores (boeken zijn goedkoop in Maleisië) en Harvey Norman (grote elektronicawinkel). Vanzelfsprekend heb je er kappers, nagelsalons, spa’s, drogisterijen, brillenzaken en meerdere koffietentjes. Ook heb je er meerdere pinautomaten en vanzelfsprekend diverse fastfood-restaurants.

Nu Sentral Shopping Centre Kuala Lumpur

NU Sentral is niet onze meest favoriete mall, maar gek genoeg is het doordat het zo goed bereikbaar is wel uitgegroeid tot onze go-to mall. Even wat nodig? Laten we de metro naar Nu Sentral pakken. Een dagdeel naar Suria KLCC (voor KLCC Park) of Chinatown? Op de terugweg nog even snel wat eten in Nu Sentral. Winkelcentra als Pavilion KL en The Gardens zijn al jaren onze favoriete plekjes in KL, toch komen we ook altijd vaak met plezier in Nu Sentral.

Binnen het enorme KL Sentral complex

KL Sentral is het centraal treinstation van Kuala Lumpur. In het verleden was het vooral de plek waar je als toerist in Kuala Lumpur aankwam als je vanaf de luchthaven KLIA de KLIA Ekspres (snelle trein) nam. Door de jaren heen werd KL Sentral door steeds meer moderne bedrijfspanden omringd en langzaam groeide het gebied uit tot een belangrijke zakenwijk. Inmiddels is het een enorme hub en vind je er naast het enorme winkelcentrum ook meerdere grote hotels.

Nu Sentral Shopping Centre Kuala Lumpur

Eten & drinken

Nu Sentral heeft meerdere verdiepingen vol restaurants en tevens een enorm foodcourt genaamd Quizinn by RASA op de derde verdieping. Op de 5e verdieping heb je Sushi Zanmai, waar we al jaren met plezier sushi eten. Iets goedkoper maar ook lekker is Sushi Jiro, ook op de 5e verdieping te vinden. Liefhebbers van een goed stuk vlees kunnen goed terecht bij Tony Roma’s, een typisch Amerikaans vleesrestaurant.

Liever lekker lokaal eten? Ga dan naar Quizinn by RASA, het foodcourt van Nu Sentral. Hier heb je keuze uit tientallen kleine eettentjes met een grote hoeveelheid tafeltjes waar je aan kunt zitten. We hebben er een paar keer gegeten en hoewel het telkens om een prima – makkelijke – hap ging zijn er betere plekken (en betere foodcourts) om te eten.

Nu Sentral Shopping Centre Kuala Lumpur

Uitgebreid (westers) uit eten doe je bij voorkeur in één van de restaurants van de luxehotels. Zo hebben bekende hotels als Hilton KL, Le Meridien en St. Regis meerdere fantastische (luxe) restaurants.

Liever echt authentiek eten? KL Sentral ligt tegen de lokale wijk Brickfields aan, dat ook wel Little India wordt genoemd. In deze overwegend Indiase wijk heb je tientallen lokale restaurants, waaronder een paar erg goede vegetarische Indiase restaurants (onze favoriet: Chat Masala). Ook heb je er meerdere kopitiams en ook een paar mamaks.

Accommodatie

Dichtbij NU Sentral heb je diverse luxe en minder luxehotels. Wij hebben destijds enorm genoten van ons verblijf in het geweldige Aloft Kuala Lumpur en dit hotel is sindsdien één van onze absolute favorieten als we in de stad verblijven. Het luxehotel ligt pal naast het winkelcentrum en hotelgasten kunnen via een speciale voetgangerstunnel makkelijk naar de zij-ingang van het winkelcentrum lopen.

Hieronder volgt een overzicht met de meest populaire hotels binnen en rond KL Sentral (bekijk hier alle accommodatie binnen Kuala Lumpur):

Openingstijden

Net als alle andere winkelcentra in Kuala Lumpur is Nu Sentral 7 dagen per week van 10.00 tot 22.00 geopend.

slider-nu-sentral-winkelcentrum-1
slider-nu-sentral-winkelcentrum-2
slider-nu-sentral-winkelcentrum-3
slider-nu-sentral-winkelcentrum-4
slider-nu-sentral-winkelcentrum-5
slider-nu-sentral-winkelcentrum-6
slider-nu-sentral-winkelcentrum-7
slider-nu-sentral-winkelcentrum-8
slider-nu-sentral-winkelcentrum-9
slider-nu-sentral-winkelcentrum-10
slider-nu-sentral-winkelcentrum-11
slider-nu-sentral-winkelcentrum-12
slider-nu-sentral-winkelcentrum-13
slider-nu-sentral-winkelcentrum-14
slider-nu-sentral-winkelcentrum-15
slider-nu-sentral-winkelcentrum-16
slider-nu-sentral-winkelcentrum-17
slider-nu-sentral-winkelcentrum-18
slider-nu-sentral-winkelcentrum-19
slider-nu-sentral-winkelcentrum-20
slider-nu-sentral-winkelcentrum-21
slider-nu-sentral-winkelcentrum-22

previous arrow
next arrow

Hoe kom je er?

De ideale locatie van Nu Sentral maakt het zeer goed bereikbaar. Alle treinen en metrolijnen hebben een stop op dit grote treinstation en vanaf de grote hal loop je in een paar minuten via de roltrappen naar de hoofdingang van Nu Sentral.

Ook de populaire monorail stopt (aan de andere kant van) bij Nu Sentral. Vanaf het eindstation van deze bovengrondse metro loop je in een minuut naar de 2e hoofdingang van het winkelcentrum. Met de monorail reis je makkelijk vanaf de populaire toeristische wijk Bukit Bintang naar Nu Sentral.

Verblijf je in KLCC of Chinatown, dan pak je de Kelana Jaya metrolijn naar KL Sentral. In KLCC stap je op bij metrostation Suria KLCC en in Chinatown stap je op bij metrostation Pasar Seni. Vanaf Bukit Bintang kun je overigens ook prima met de metro (MRT Sungai Buloh – Kajang Line) naar Pasar Seni om daar op de Kelana Jaya metrolijn over te stappen.

Deel je tips

Heb je leuke tips die je met ons en met de andere lezers wilt delen? Ken je toffe plekjes in Maleisië die we tijdens onze volgende trip naar het land zeker moeten bezoeken? Deel je tips en andere weetjes door hieronder een reactie achter te laten.

Ga je binnenkort zelf op vakantie naar Maleisië en heb je vragen m.b.t. accommodatie, vervoer, attracties en andere bezienswaardigheden of heb je input nodig met het opstellen van je reisplan? Stel je vragen hieronder of in onze reiscommunity Vrienden van Maleisië.

Wil je verder makkelijk op de hoogte blijven van onze avonturen? Volg dan onze Facebook pagina.

11Pingbacks & trackbacks op Nu Sentral

  1. Top 10 Winkelcentra in Kuala Lumpur
    woensdag, 13 mei 2020 om 18:11 (4 jaar geleden)

    […] Nu Sentral is een groot winkelcentrum vlak naast KL Sentral, het centraal treinstation van Kuala Lumpur. Het ligt gunstig ten opzichte van zowel de LRT (metro) en de Monorail, die je in minder dan 10 minuten naar het stadscentrum brengt. […]

    Beantwoorden

Reageer

Je e-mailadres zal niet gebruikt worden. Verplichte velden worden met een * weergegeven

Voer hieronder je reactie in *