Lekker winkelen (en eten) in het populaire Lot10

Lot10 is al jaren een begrip binnen Bukit Bintang. Het is een schitterende mall en ligt op een mooie, zeer centrale plek. De voorzijde kun je een beetje vergelijken met het Times Square van KL. De enorme digitale kubus met reclames en korte filmpjes is een echte publiekstrekker. Sta je met je rug naar Lot10 dan is het genieten van de vele neonreclames, de verhoogde monorail die elke 10 minuten langskomt en de grote drommen met mensen. De H&M vormt de hoofdingang, samen met de Zara ernaast. Aan de zijkant heb je nog een ingang en iets verderop de roltrap naar Hutong, het foodcourt van Lot10.

Lot10 is een mooi winkelcentrum in het hart van Kuala Lumpur. Het is schitterend ontworpen en krijgt elke zoveel jaar een complete opknapbeurt. De laatste keer dateert van een paar jaar terug en ze hebben echt hun best gedaan. Het ontwerp is warm, rustig en vooral erg sfeervol. Lot10 bevat meerdere toffe winkels, maar de belangrijkste is toch wel de zeer ruim opgezette Isetan (een Japans warenhuis dat je veel in Maleisië tegenkomt).

Helemaal bovenin heb je de rooftop, met een enorme fitness en met meerdere restaurants en barretjes. Dit is bij toeristen vaak niet bekend, maar toch een van de mooiere rooftop bars in het centrum. Vanaf de rand heb je mooi zicht op Bukit Bintang.

Hutong Lot10

Japans eten in Lot10

Lekker eten in foodcourt Hutong

Hutong is al jaren een zeer populair Chinees foodcourt, inmiddels een van de meest populaire in het centrum van de stad. Alle beste Chinese eettentjes zijn ooit gevraagd daar hun tentje te openen. Een hoop hebben dit gedaan waardoor je er meerdere superauthentieke eettentjes hebt. Beef Ball Noodles is bijvoorbeeld echt heerlijk (rm11), maar ook de Hokkien Mee (Black Thick Noodles, rm15) en de Honey BBQ Pork set (rm14) zijn echte aanraders. Drinken haal je bij het drinkstation of bij de Isetan Supermarkt naast het foodcourt. Hutong bestaat uit vele kleine tentjes met wat tafeltjes, allemaal in eigen stijl en kleur. Je hebt er ook kinderstoelen. De airco staat wel hard om de eetluchtjes snel af te voeren, hierdoor is het er vaak vrij koud (een vestje is handig of zoek een plekje dat niet zo koud is). Aan de achterzijde heb je de kortste roltrap van Maleisië, in totaal 3,5 meter hoog. Het geheel lijkt op een Hutong zoals je deze in Beijing hebt, een wirwar van straatjes/steegjes onderin Lot10.

slider-lot10-kuala-lumpur-1
slider-lot10-kuala-lumpur-2
slider-lot10-kuala-lumpur-3
slider-lot10-kuala-lumpur-4
slider-lot10-kuala-lumpur-5
slider-lot10-kuala-lumpur-6

previous arrow
next arrow

Alles in Japanse sferen

De Isetan supermarkt naast Hutong is leuk concept. Isetan is Japans en heeft dan ook vooral Japanse producten. Veel van de producten komen uit Japan zelf. Extra leuk zijn de eetstations. Eettentjes waar je het eten van de supermarkt vers kunt eten. Vaak bereid met wat extra’s. Zo heb je het beef station, met ernaast het schap vol heerlijk (ingevlogen) Wagyu vlees. Ze hebben er zelfs Grade 5 Wagyu. De prijs is er wel naar, een stukje van 120g kost rm250+. Na het betalen marineren ze het vlees en vervolgens krijg je het op een bordje om het zelf te grillen op de teppanyaki plaat voor je (soort inductieplaatje). Verder heb je nog diverse andere stations, waaronder een met verse sushi en een met verse noodles. Echt superleuk.

Hoe kom je er?

Lot10 ligt op een van de hoeken van het centrale kruispunt in Bukit Bintang. Verblijf je in Bukit Bintang, dan is de mall goed lopend bereikbaar. Lot10 heeft een directe ingang naar het Bukit Bintang Monorail station, dat er pal naast ligt. Inmiddels wordt er in KL hard gewerkt aan een ondergrondse voetgangerstunnel, zodat je niet meer (zoveel) in de hitte hoeft te lopen. Zo loopt de nieuwe ondergrondse tunnel van Jalan Alor naar Lot10 en deze wordt later uitgebreid tot Pavilion. Wel moet je om de tunnel volledig te kunnen gebruiken een Touch & Go kaart hebben, want op sommige plekken moet je door de metropoortjes, want de voetgangerstunnel is hoofdzakelijk een tunnel naar het metrostation van Bukit Bintang.

1Pingbacks & trackbacks op Lekker winkelen (en eten) in het populaire Lot10

Reageer

Je e-mailadres zal niet gebruikt worden. Verplichte velden worden met een * weergegeven

Voer hieronder je reactie in *