Reisaanbod
 • Cameron Highlands

  Cameron Highlands

  Cameron Highlands is een schitterend mooi hoogland. Vanwege de hoge ligging is het er koeler dan in de rest van Maleisië. Geniet van wandelingen, typisch Engelse scones en prachtige uitzichten over theeplantages.

  Lees meer

 • Perhentian

  Perhentian

  Perhentian bestaat uit een groot en een kleiner eiland. Beide bountyeilanden bieden een fantastische duik- en snorkelfaciliteiten. Er heerst een relaxte sfeer en er zijn leuke resorts, gezellige restaurants en diverse duikscholen.

  Lees meer

 • Langkawi

  Langkawi

  Langkawi is een populaire bestemming en heeft diverse bezienswaardigheden, prachtige jungles en mooie stranden. Er is accommodatie voor elk type reiziger; variërend van basic guesthouses tot luxe 5-sterren resorts.

  Lees meer

 • Taman Negara

  Taman Negara

  Taman Negara is een van 's werelds oudste primaire regenwouden en is een populaire bestemming voor ecotoerisme. Het nationale park is gemakkelijk bereikbaar vanaf Kuala Lumpur en biedt een perfecte jungle-experience.

  Lees meer

 • Lake Kenyir

  Lake Kenyir

  Lake Kenyir is een schitterend merenstelsel dat nog nauwelijks door toeristen ontdekt is. Je hebt er honderden kleine eilanden, prachtige watervallen en mysterieuze grotten. Vanaf een bootje kun je wilde dieren en vogelsoorten spotten.

  Lees meer

Alles over Medisch Toerisme in Maleisie

Er zijn talloze redenen waarom Maleisie een ideale bestemming voor medisch toerisme is. Uniek aan het medisch toerisme in Maleisie is dat het een van de weinige landen binnen de regio is waar het door de overheid wordt bevorderd. Dit levert toeristen garantie en zekerheid over kwaliteit, regelgeving, veiligheidsvoorschriften en regulatie (incl. wetten m.b.t. medische zorg) binnen de industrie.

De Maleisische gezondheidszorg biedt specialiteiten in verschillende medische disciplines en voert een aantal van de meest gecompliceerde behandelingen ter wereld uit. Vandaag de dag staat de medische zorg in Maleisie op gelijke voet met de beste zorglanden in de wereld; waar innovatie en internationale expertise centraal staan.

In Maleisie werken tal van gerenommeerde medisch specialisten die bij de beste medische instellingen ter wereld zijn opgeleid. Behandelingen worden uitgevoerd in state-of- the-art faciliteiten die zijn ingericht naar internationale normen. Hiermee wordt een hoge kwaliteit van de medische behandelingen gegerandeerd.

Op deze pagina:

 

De voordelen van medische zorg in Maleisie op een rijtje

 • De koers is gunstig. Zorg kost er weinig, vooral wanneer zorgverzekeraars in Nederland de behandeling volledig of deels vergoeden.
 • Maleisie heeft fantastische hotels en resorts en daarbij veel toeristische hoogtepunten. Het is de perfecte bestemming om na een behandeling bij te komen en aan te sterken. Het heerlijke tropische klimaat maakt dat de herstelperiode vooral erg prettig gevonden wordt.
 • In Maleisie spreekt men vloeiend Engels. Je hoeft je dus geen zorgen te maken over een gebrek aan communicatie.
 • Je reist relatief goedkoop naar Maleisie. Tickets heb je vaak al vanaf €500 en je vliegt met luxe luchtvaartmaatschappijen.
 • Er is weinig gedoe om een medische behandeling in het land te ondergaan. Nederlandse reizigers/patienten kunnen 90 dagen in Maleisie verblijven en een visum is niet nodig.
 • Maleisie kent in tegenstelling tot Nederland geen wachtrijen. Je boekt de zorg net als het boeken van de reis. Je wordt behandeld wanneer het jou het beste schikt.
 • Naast ingewikkelde behandelingen kun je in Maleisie ook prima terecht voor de wat meer standaard behandelingen, zoals het zetten van kronen, het bleken van tanden, het laseren van ogen en het verwijderen van wratten en moedervlekken.
 • Medisch Toerisme naar Maleisie is zeer populair. Jaarlijks reizen vele honderdduizenden patienten naar het land om behandeld te worden. Artsen zijn zeer goed opgeleid en hun staat van dienst kan vooraf worden ingezien. De niveau van de zorg is er zeer hoog. Recent nog werd Maleisie uitgeroepen tot het 3e beste land voor medische zorg van de wereld. In 2012 bezochten ruim 650.000 reizigers het land vanwege een medische behandeling.
 

Waar voor je geld

Een medische behandeling in Maleisie betekent hoge kwaliteit in combinatie met een zeer gunstige prijs. Waar in veel andere landen de kosten van medische zorg de pan uit stijgen, kost een behandeling in Maleisie vaak een fractie van de prijs die je er in Nederland voor betaalt. In veel gevallen vergoeden de Nederlandse zorgverzekeraars behandelingen in het buitenland deels of volledig.

Medisch toerisme Maleisie 1

Omdat de kosten van medische zorg in Maleisie zo laag zijn, kun je de behandeling goed combineren met een reis naar het prachtige land. Veel vakantiegangers starten hun reis met een bezoek aan de hoogtepunten, gevolgd door de behandeling en de revalidatie. De totale kosten van de behandeling inclusief de vlucht en overnachtingen zullen uiteindelijk nog steeds vele malen lager zijn vergeleken de kosten van de behandeling bij een Nederlands ziekenhuis.

Medisch toerisme Maleisie 2 Medisch toerisme Maleisie 3  

Multiculturele samenleving en geweldige gastvrijheid

Maleisie heeft net als diverse andere Aziatische landen een zeer gastvrije bevolking. Door de hoge service en een prettige sfeer is het verblijf in een ziekenhuis of kliniek daardoor erg prettig. Kamers zijn luxe ingericht en van alle moderne gemakken voorzien. Net als bij hotels en resorts heb je vaak een balkon met fantastisch uitzicht. Omdat men in Maleisie prima Engels spreekt, vormt de taal geen barriere tijdens de behandeling en tijdens het herstel. Je voelt je hierdoor sneller op je gemak, ondanks dat je in een ver en vreemd land bent.

Wanneer je kiest voor een behandeling in Maleisie, kun je met een gerust hart alle facetten van je reis laten regelen door een van de vele experts. Van de aankomst op de luchthaven, tot het vertrek na de behandeling en revalidatie zal alles tot in de puntjes verzorgd zijn. Je zult versteld staan van het verschil met dezelfde behandeling in Nederland.

Medisch toerisme Maleisie 4  

Populair vakantieland

Maleisie is een zeer populaire vakantiebestemming waar jaarlijks ruim 100.000 Nederlanders hun vakantie vieren. Een bezoek aan het land staat bol met hoogtepunten en het is de ideale bestemming om na een medische behandeling weer op krachten te komen. De zorgaanbieders in Maleisie zijn gespecialiseerd in het organiseren van een schitterende vakantie in combinatie met een behandeling. Je kunt echter ook prima zelf een reis organiseren en los de behandeling plannen.

Maleisie is enorm in opkomst als het om medisch toerisme gaat. Een paar jaar geleden zou niemand aan Maleisie denken als land met hoogstaande zorg. Medische toeristen komen voor hun behandelingen naar Maleisie omdat je er naast de hoge kwaliteit van de geboden zorg ook een schitterende vakantie kunt hebben. Het exotische land is bekend om de enorme contrasten. Zo heb je er moderne miljoenensteden met oneindig veel winkelcentra, maar ook authentieke jungles en prachtige bountyeilanden. Je hebt er veel luxe 5-sterren hotels en resorts, maar ook veel betaalbare guesthouses.

Met zo veel mooie attracties is Maleisie het ultieme land om in alle rust te herstellen na een operatie. Na de revalidatie vlieg je volledig uitgerust terug naar Nederland.

Medisch toerisme Maleisie 5 Medisch toerisme Maleisie 6

Zon, zee & strand

Maleisie heeft diverse schitterende tropische eilanden waar je heerlijk tot rust kunt komen. Luxe resorts hebben vaak een mooie spa, waar je een ruime keuze hebt in heerlijke massages en andere behandelingen. De meeste eilanden kun je zelfstandig verkennen met een huurauto of brommer. Andere eilanden zijn zo klein dat er niet eens wegen op te vinden zijn. Wel kun je hier vaak fantastisch duiken en snorkelen. Elk eiland heeft wel iets unieks, waardoor je bijna geen voorkeur kunt hebben. Aanraders zijn Penang en Langkawi aan het westzijde van het schiereiland, Perhentian, Redang en Tioman aan de oostzijde van het schiereiland, en diverse eilanden rond Sabah op het enorme eiland Borneo.

Luxe resort om te revalideren

Een groot avontuur

Maleisie is rijkelijk gezegend met meerdere natuurlijke wonderen . Zo heb je er 130 miljoen jaar oude regenwouden, die de thuisbasis zijn van enkele van de meest unieke soorten zoals de Rafflesia; 's werelds grootste bloem, de prachtige Pitcher Plant, de neusaap (proboscis), Dusky Leaf aap , muisherten, de Sumatraanse neushoorn, neushoornvogels, nevelpanters, sunbears , orang-oetans en Pygmy olifanten. Kom en ontdek de Mulu Caves; 's werelds grootste grotkamer, Mount Kinabalu; de hoogste berg van Zuidoost-Azie, 's werelds langste canopy walk van 950 meter boven het regenwoud , en nog veel meer. Nationale parken als Taman Negara, Bako nationaal park, Endau-Rompin en Danum Valley hebben allemaal een maagdelijke jungle, onaangetast door de mens, en zijn allemaal prachtige voorbeelden van het uitgebreide ecosysteem en de natuurlijke schatten van Maleisie.

Mount Kinabalu

Grootste attracties

Kuala Lumpur is een wereldstad vol architectonische hoogstandjes. De grootste attractie in de stad zijn de Petronas Twin Towers; een van de hoogste gebouwen ter wereld. Andere attracties in de stad zijn Chinatown, Menara KL, Central Market, Merdeka Square en Lake Gardens. De grootste attractie in de stad is het scala aan winkelcentra; in Kuala Lumpur kun je fantastisch winkelen.

Petronas Twin Towers

Buiten de hoofdstad heb je ook diverse attracties. Zo is een dagtrip naar Malakka erg leuk. Ook kun je in de omgeving van Kuala Selangor de grote kolonie vuurvliegjes bezoeken. Op een paar uurtjes rijden ligt Taman Negara, een schitterend natuurpark. Ook op enkele uren rijden ligt Cameron Highlands; prachtige hooglanden met een koel klimaat. Dit zijn nog maar een paar attracties op het schiereiland Maleisie, de vele hoogtepunten van Maleisisch Borneo hebben we nog niet eens genoemd.

Cultureel erfgoed

Maleisie heeft meerdere bevolkingsgroepen die samen een bonte culturele mix vormen. Elke bevolkingsgroep heeft zijn eigen gebruiken en jaarlijks kun je diverse vieringen en festivals meemaken. De grootste bevolkingsgroepen in Maleisie zijn: Malay, Chinees, Indiaas en diverse inheemse volkeren. Daarnaast is het land over de jaren heen ook gevormd door buitenlandse invloeden. Zo was er een Portugese tijd, een Nederlandse tijd en - meer recent - de Engelse tijd.

Maleisie heeft meerdere culturele hoogtepunten. Zo zijn de historische centra van Georgeotown (Penang) en Malakka uitgeroepen tot UNESCO World Heritage Site. Maleisie heeft diverse mooie musea; die je vaak gratis of voor een laag bedrag kunt bezoeken. Hier kom je alles te weten over de prachtige cultuur van het land.

Malakka

De beste culturele ervaring is een homestay. Hier verblijf je bij een lokaal gezin, en leer je over de gebruiken en geniet je van het rustige lokale leventje. Maleisie heeft een door de overheid gecontroleerd Homestay programma, met diverse zorgvuldig geselecteerde Homestay bestemmingen.

 

Kwaliteit van privézorg in Maleisie

De medische en tandheelkundige zorg die aangeboden wordt door zorginstellingen in Maleisie zijn op gelijke voet met die in volledig ontwikkelde landen. De kosten zijn aanzienlijk lager dan in andere landen in de regio en zijn slechts een fractie van de prijzen in de V.S., Europa en Nederland. Maleisische artsen en specialisten zijn hoog opgeleid en hebben hun opleiding vaak in academische ziekenhuizen in landen als Australie, het Verenigd Koninkrijk, de Verenigde Staten en Nederland gehad.

Medisch toerisme Maleisie 7

Alle particuliere zorginstellingen in Maleisie zijn gelicenseerd onder de Healthcare Facilities and Services Act 1998 en de Private Healthcare Facilities and Services Regulations 2006.

Veel van de privé-ziekenhuizen zijn geaccrediteerd door zowel nationale en/of internationale accreditatie-instanties, erkend door de International Society for Quality in Health Care (ISQua).

Voorbeelden zijn de Malaysian Society for Quality in Health (MSQH) Standards; Joint Commission International (JCI) Hospital Accreditation Standards en diverse andere internationale accreditatie-instanties. Op deze wijze worden patienten verzekerd van optimale kwaliteit en veiligheid.

Medisch toerisme Maleisie 8

In Maleisie heb je de Malaysia Healthcare Travel Council of MHTC, onderdeel van het ministerie van volksgezondheid in Maleisie, dat zich bezighoudt met alles dat met medisch toerisme naar Maleisie te maken heeft.

 

Plan je reis

Een van de grootste voordelen bij medisch toerisme is dat je direct na de behandeling heerlijk op een vakantiebestemming kunt herstellen. Het is echter belangrijk te onthouden dat gezondheidsproblemen nooit lichtvaardig genomen moeten worden; een goede voorbereiding is daarom een must.

Een gezondheidsreis naar Maleisie kun je zelf goed vooraf voorbereiden. Je kunt je prima vooraf verdiepen in het land, de gebruiken en andere relevante zaken. Hieronder volgt een leidraad van zaken die je vooraf kunt uitzoeken.

Medisch toerisme Maleisie 9

Verzamelen van relevante informatie

Vanzelfsprekend begint alles met het verzamelen van alle relevante informatie rond de behandeling. Ga na of de behandeling de beste oplossing is in jouw situatie en weeg de risico's van de procedure goed af. Ga in Nederland gesprekken aan over de procedure, zodat dit al bekend is en zodat je eenmaal in Maleisie beter begrijpt wat er allemaal bij komt kijken. Zoek alles uit rond vergoedingen door contact op te nemen met je zorgverzekeraar. Bezoek je eigen huisarts en leg daar je plannen voor. Let erop dat omdat Maleisie een relatief jonge medische bestemming is; er kan mogelijk enige sceptis volgen op het mededelen van je plannen.

Medisch toerisme Maleisie 10

Zodra je alles goed hebt voorbereid en daarbij goed bent ingelezen is het tijd om contact te leggen met de zorginstanties in Maleisie. Ga na waar je het beste terecht kunt voor de behandeling. Neem vervolgens contact op met de instelling. Ga na wat de mogelijkheden zijn, welke accrediaties er zijn, wat de reputatie van de zorginstelling is, wat de kwalificaties en het track-record van de zorgverleners/specialisten zijn en als laatste natuurlijk wat de kosten zullen zijn (die overblijven na de verrekening met de eigen zorgverzekeraar).

Medisch toerisme Maleisie 11

Bij grote ingrepen is het wellicht de moeite waard om eerst op proef naar Maleisie te reizen. Je leert het land dan kennen en kunt de zorginstelling persoonlijk bezoeken. Ook kun je hier met de specialist spreken over de behandeling. Omdat men in Maleisie prima Engels spreekt, kun je ook vanuit Nederland met de ziekenhuizen bellen (kan goedkoop via Skype). Je kunt ook altijd extra informatie nagaan door met de MHTC Careline (tel : +603 272 68 688) te bellen; zij regelen alles m.b.t. medisch toerisme naar Maleisie en kunnen je in contact brengen met de juiste zorginstellingen.

Hier is een checklist van vragen die mogelijk relevant zijn bij de keuze om je in Maleisie te laten behandelen:

 1. Is Maleisie het beste land voor dit type behandeling? Zijn er landen met betere reputatie?
 2. Is deze medische instelling de beste keuze voor mij? Wat onderscheid de instelling van de andere instellingen?
 3. Hebben ze ruime ervaring in het behandelen van mijn conditie? Wat is het track-record?
 4. Op welke termijn kan ik geholpen worden?
 5. Welke faciliteiten zijn er verder (het is prettig om in een resort-omgeving te revalideren)?
 6. Wat moet ik weten over de artsen en het medische personeel?
 7. Is een second-opinion wenselijk?
 8. Zijn er nog andere opties die ik zou moeten overwegen? Kan ik mij uit zekerheidsoverwegingen toch beter in Nederland laten behandelen?
 9. Wat vergoed mijn eigen zorgverzekeraar?
Medisch toerisme Maleisie 12  

Welke behandeling past het beste bij je?

Je kunt bij een medische reis op veel zaken besparen, maar niet op de kwaliteit van de behandeling; dit zou altijd leidend moeten zijn. Natuurlijk moet je vooraf goed nagaan of je de behandeling bij een andere instelling goedkoper kan doen, maar dan alleen wanneer je zeker weet dat de kwaliteit van de behandeling uiteindelijk hetzelfde is.

De beste behandeling is er een waarbij je na de ingreep weer volledig genezen bent en weer volledig kunt functioneren als voor het ontstaan van het medische probleem. Om die reden ga je dus alleen in zee met gekwalificeerde zorgverleners, in gerenommeerde instellingen. Blijf weg van de malafide praktijken; want ook die heb je in Zuidoost-Azie. Neem geen onnodige risico's met je gezondheid. Maleisische zorginstellingen die door MHTC geadviseerd worden zijn allemaal getoetst en bieden zorg van hoge kwaliteit.

Tijdens het vooronderzoek bepaal je welke behandeling precies nodig is. Neem als eerste contact op met je eigen huisarts, en vraag desnoods een 2nd opinion aan. Ga vervolgens op zoek naar behandelcentra in je eigen omgeving en ga na of je de behandeling daar kunt laten uitvoeren. Belangrijk hierbij is om na te gaan op welke termijn je behandelt kunt worden, en of de zorgverzekeraar de kosten vergoed.

Als de keuze voor een behandeling in Maleisie eenmaal is gemaakt, ga je uitzoeken welke specialist en welk ziekenhuis het beste voldoet aan je wensen.

Medisch toerisme Maleisie 13

Specialist

 • Achtergrond, kwalificaties, opleiding en referenties
 • Aantal jaren actief
 • Accreditatie en certificatie bij specifieke behandelingen

Ziekenhuis

 • Aantallen behandelingen uitgevoerd
 • Ervaringen patienten
 • Faciliteiten en service
 • Hoeveelheid specialisten en ander zorgpersoneel
 • Locatie
 • Kosten
Medisch toerisme Maleisie 14  

Plan vooruit

Een goede voorbereiding vooraf resulteert vaak in de beste prijs en door het gedegen vooronderzoek ook in de beste kwaliteit. Het heeft de voorkeur om minimaal drie maanden van tevoren te starten met het boeken van de reis en het plannen van de behandeling. Langer vooraf boeken is nog beter, want vaak zijn ticketprijzen en hotelprijzen dan het laagst. Houdt er hierbij rekening mee dat de prijzen tijdens het hoogseizoen (juli-september) vaak aanzienlijk hoger liggen. Verder moet je ook altijd de annuleringsvoorwaarden nagaan, mocht de reis- en/of behandeldatum veranderen.

 • Bepaal hoelang je wilt verblijven, en hou hierbij rekening met de duur van de medische procedure.
 • Hou ook rekening met het revalidatietraject dat op de behandeling volgt. Het kan gevaarlijk zijn om te snel na de behandeling te reizen. Eventueel inspannende activiteiten kun je het beste voor de behandeling plannen. Plan geen intensieve activiteiten na de behandeling of direct na de revalidatieperiode.
 • Het herstel duurt soms langer dan verwacht. Neem hiervoor extra ruimte op in je planning, door bijvoorbeeld een aantal dagen of weken direct na de geschatte revalidatieperiode open te laten (en niks hiervoor te reserveren). Wees flexibel in het plannen van de reis.
 • De prioriteit tijdens de medische reis gaat hoofdzakelijk uit naar de behandeling en de revalidatie. Hier omheen plan je de vakantie.
 • Omdat Maleisie een heerlijk tropisch klimaat heeft, kun je er het hele jaar door prima terecht. Het fijne klimaat versnelt vaak ook het herstel.
Medisch toerisme Maleisie 15  

Accommodatie

Het is prettig om de accommodatie zo te kiezen dat het dichtbij het ziekenhuis of medische kliniek ligt. Je hoeft dan na de behandeling niet ver te reizen. Mocht er verder wat zijn dan ben je snel weer bij je behandelend arts.

Accommodatie in Maleisie varieert van luxe 5-sterren hotels en resorts, tot basic accommodatie zonder extra faciliteiten. Na een behandeling is het prettig om in enige luxe bij te komen. Je kamer is van alle gemakken voorzien, en vaak liggen de luxe hotels en resorts ook op de beste locaties. Ga vooraf de recensies van andere reizigers na (bv op Tripadvisor). Bekijk actuele prijzen bij hotelsites als Agoda.nl of Booking.com. Vaak zijn de prijzen hier het laagst. Ga ook vooraf na wat het ziekenhuis zelf biedt. Soms hebben zij goede afspraken gemaakt met de hotels en resorts in de omgeving, waardoor je er dan voor scherpe prijzen kunt verblijven tijdens je herstel.

 

Documenten

Het is belangrijk om ruim voorafgaand aan je vertrek alle documenten op orde te hebben. Essentieel zijn een geldig paspoort, een creditkaart, je medische dossier en andere informatie die relevant is bij de behandeling. Koop eventueel een handige map en stop hier alle documenten in.

 • Controleer de vervaldatum van je creditkaart. Vraag eventueel een nieuwe aan. Activeer voor de zekerheid de pinfunctie van je creditkaart. Je kunt overwegen de limiet tijdelijk te verhogen.
 • Ga bij je bank na welke mogelijkheden er zijn om snel over geld vanuit Maleisie te beschikken. Mocht er een reden zijn dat je tijdens je verblijf met extra kosten te maken hebt, dan is het prettig om vooraf te weten hoe je dit het beste kunt regelen. In Maleisie kun je prima pinnen, maar zorg er wel voor dat je de pinfunctie 'pinnen in het buitenland' activeert. Ga na wat je dagelijkse opnamelimiet is en verhoog deze eventueel indien nodig.
 • Ga vooraf na welke documenten nodig zijn voor de behandeling. Neem contact op met je zorgverzekeraar en ga bij ze na welke documenten zij na afloop willen inzien om eventuele kosten te declareren.
 • Ga bij je huisarts langs en vraag hier een uitdraai van je eigen medische dossier. Neem dit mee naar Maleisie, zodat de specialisten daar dit kunnen inzien.
 • Een paspoort moet altijd na vertrek uit Maleisie minimaal 6 maanden geldig zijn. We advisereren om bij een korte geldigheid altijd je paspoort voor de reis te verlengen.
Ziekenhuis voor de locals 1  

Afspraken op schrift

Neem papieren kopieen mee van correspondentie met de specialisten, ziekenhuizen, hotels/resorts, vliegtickets etc. Als je een tablet of laptop hebt, kun je overwegen alles digitaal mee te brengen. Bij onduidelijkheden ter plekke kun je hier altijd op terugvallen.

Ziekenhuis voor de locals 2

Breng je omgeving op de hoogte

Breng naast familie en vrienden ook je eigen huisarts en andere betrokkenen op de hoogte van je medische reis.

 • Ga bij je zorgverzekeraar na of de behandeling, of delen van de behandeling gedekt zijn. Ga na of de kosten van vliegtickets en hotelovernachtingen hieronder vallen. Ga ook na wat de voorwaarden zijn rond repatriering.
 • Ga bij je reisverzekering na of je ook gedekt bent tijdens een reis naar Maleisie. Als je nog geen reisverzekering hebt; sluit deze dan af.
 • Stel een lijst samen met de belangrijkste personen en hun contactgegevens. Naast familieleden en vrienden gaat het hierbij ook om huisarts, behandelend specialist (in Nederland) en andere betrokkenen.
 • In sommige gevallen is het van belang vooraf een testament op te laten stellen. Een uitvaartverzekering kan ook nooit kwaad.
 

Visumvereisten

Nederlanders hebben geen visum nodig om Maleisie te bezoeken. Bij aankomst krijg je een stempel in je paspoort waarmee je 90 dagen in Maleisie mag verblijven. Moet je vanwege je behandeling langer in het land verblijven, neem dan contact op met de Maleisische ambassade in Den Haag.

Dokterspost in Kuala Lumpur

MHTC Conciërge & MHTC Lounge

MHTC Conciërge

De MHTC conciërge is een one-stop centrum dat medische reizigers gemakkelijk toegang biedt tot alle informatie die nodig is voor een comfortabel verblijf in Maleisie. De MHTC conciërge heeft een informatiebalie bij de internationale luchthaven van Kuala Lumpur (KLIA Arrival Hall Gate 5) waar je terecht kunt voor:

 • Antwoorden op medische vragen
 • Het geven van informatie over gezondheidszorg in Maleisie
 • Het faciliteren van informatie over vervoer, accommodatie en reizen in Maleisie

De MHTC conciërge is geïntegreerd met de MHTC Careline (tel: +603 272 68 688) die bereikbaar is van maandag tot vrijdag (tussen 9.00-18:00) voor medische vragen en vragen over reizen door Maleisie. Het team van gespecialiseerde medewerkers kan informatie geven over behandelcentra, gecertificeerde artsen, beschikbare behandelingen, accommodatie en over alle andere medisch toeristische vragen.

MHTC lounge

Binnen de internationale luchthaven van Kuala Lumpur vind je tevens de MHTC Lounge (KLIA Arrival Hall Gate 8). Medische toeristen kunnen hier terecht om even bij te komen na een lange vlucht. Hier kun je verder wachten op vervoer naar de zorginstelling.

 

Ambassades in Nederland & Maleisie

Maleisische Ambassade in Den Haag

Nederlandse Ambassade in Kuala Lumpur

 • Contactpersoon: Harry Molenaar
 • 7th Floor, South Block, The AmpWalk
 • 218, Jalan Ampang
 • 50450 Kuala Lumpur
 • Tel: (+60) 3 2168 6200 (noodgevallen buiten kantooruren: (+ 60) 12 235 3210)
 • Fax (+60) 3 2168 6240
 • E-mail: [email protected] / [email protected]
 • Openingstijden consulaire afdeling: Maandag t/m vrijdag 09.00-12.00
 

Handige links

N.B.

Dit artikel is door de redactie van Veelzijdig Maleisie geschreven. De input van dit artikel werd aangeleverd door MHTC Malaysia onder supervisie van het ministerie van volksgezondheid van Maleisie.

 

Disclaimer

Met dit artikel beschrijven wij de mogelijkheden om in Maleisie een medische behandeling te ondergaan. Er zijn voor- en nadelen, die wij zo goed mogelijk in kaart proberen te brengen. Wij raden een behandeling in Maleisie niet aan boven een behandeling in Nederland. Wel kan een behandeling in Maleisie in bepaalde gevallen overwogen worden. Wij zijn met deze informatie niet aansprakelijk voor de gevolgen van een medische behandeling in Maleisie. Mogelijke risico's die bij een behandeling van toepassing zijn, staan los van de informatie die wij in dit artikel bespreken. Buiten deze informatie dien je altijd goed onderzoek te verrichten en te beoordelen of het inderdaad verstandig is om de behandeling in Maleisie uit te voeren.

Een schitterende vakantie naar Maleisië boek je o.a. bij 333travel, ANWB Reizen, De Jong Intra, Djoser, KidsReizen, Koning Aap, PANGEA Travel of Van Verre. Organiseer makkelijk zelf je reis naar Maleisië. Vliegtickets regel je via KLM of met hulp van de vliegticket vergelijker Momondo. Reserveer je huurauto bij Rentalcars of CarRentalNet. Hotelovernachtingen boek je bij Booking.com of Agoda.nl. Binnenlandse vluchten boek je bij AirAsia of Firefly Airlines. Losse tours en tickets regel je via Klook of GetYourGuide en je trein- en bustickets via 12go.asia of Easybook. Stel al je reisgerelateerde vragen op onze Facebook groep 'Vrienden van Maleisië' of bekijk hier het complete reisaanbod naar Maleisië.