Reisaanbod
 • Cameron Highlands

  Cameron Highlands

  Cameron Highlands is een schitterend mooi hoogland. Vanwege de hoge ligging is het er koeler dan in de rest van Maleisië. Geniet van wandelingen, typisch Engelse scones en prachtige uitzichten over theeplantages.

  Lees meer

 • Perhentian

  Perhentian

  Perhentian bestaat uit een groot en een kleiner eiland. Beide bountyeilanden bieden een fantastische duik- en snorkelfaciliteiten. Er heerst een relaxte sfeer en er zijn leuke resorts, gezellige restaurants en diverse duikscholen.

  Lees meer

 • Langkawi

  Langkawi

  Langkawi is een populaire bestemming en heeft diverse bezienswaardigheden, prachtige jungles en mooie stranden. Er is accommodatie voor elk type reiziger; variërend van basic guesthouses tot luxe 5-sterren resorts.

  Lees meer

 • Taman Negara

  Taman Negara

  Taman Negara is een van 's werelds oudste primaire regenwouden en is een populaire bestemming voor ecotoerisme. Het nationale park is gemakkelijk bereikbaar vanaf Kuala Lumpur en biedt een perfecte jungle-experience.

  Lees meer

 • Lake Kenyir

  Lake Kenyir

  Lake Kenyir is een schitterend merenstelsel dat nog nauwelijks door toeristen ontdekt is. Je hebt er honderden kleine eilanden, prachtige watervallen en mysterieuze grotten. Vanaf een bootje kun je wilde dieren en vogelsoorten spotten.

  Lees meer

Pulau Payar

Pulau Payar is een klein koraaleilandje dat tussen Penang en Langkawi in ligt. Rond het eiland kun je snorkelen en duiken. Het is één van de weinige plekken aan de westzijde van het schiereiland Maleisië waar je kunt snorkelen of duiken. Verblijf je alleen op het eiland Penang of Langkawi; dan is een bezoek aan Pulau Payar de moeite waard. Het is een goed georganiseerde dagtour. Je kunt snorkelen vanaf het strand, maar ook vanaf een platform. Verder heb je ook een onderwater cabine waar je zonder te zwemmen naar de vissen kunt kijken. Al met al is het een prima tour voor reizigers die niet bekend zijn met snorkelen en het graag in een goed georganiseerde en veilige omgeving willen doen. Het is echter wel een zeer populaire tour, waardoor het er soms flink druk kan zijn.

Pulau Payar 1 Pulau Payar 2

Vanaf Penang doet de boot er 2 uur over om het eiland te bereiken, vanaf Langkawi 45 minuten. Vanaf beide eilanden kun je een dagtocht naar het eiland boeken, maar schrik niet van de flinke kosten van deze snorkeltour die meestal rond RM300 per persoon liggen. Het eiland is beschermd gebied, het koraal moet immers in stand worden gehouden. De hoge prijs van de tour zorgt er in elk geval voor dat het eiland niet nog meer overspoeld wordt met toeristen. Bij de tour word je in de meeste gevallen vooraf bij je hotel opgehaald en hier ook weer afgezet. Ga je tijdens je reis door Maleisië niet naar de oostkust van het schiereiland Maleisie of naar de prachtige eilanden rondom Maleisisch Borneo, dan is dit één van de weinige plekken waar je kennis kunt maken met de schoonheid van een echt koraaleiland.

Pulau Payar 3 Pulau Payar 4

Voor het strand ga je niet naar het eiland Penang. Wel voor de vele attracties, de gezellige sfeer en het heerlijke eten. Daarnaast kun je perfect shoppen in Georgetown. De volgende reisorganisaties bieden een bezoek aan Penang aan: 333travel, ANWB Reizen en Van Verre.

De duikcondities zijn prima bij de divespots rondom het Pulau Payar Marine Park. Op Langkawi heb je de duikschool East Marine waarbij je een PADI duikcursus kunt doen. Als onderdeel van deze cursus zul je dan bij Pulau Payar enkele duiken doen (hier kun je ook de reguliere snorkeltour vooraf boeken).

Pulau Payar 5

Om teleurstellingen te voorkomen moet je wel weten dat het koraal in niet al te beste staat verkeert, daarnaast is het allemaal redelijk toeristisch opgezet, en de kans is aanwezig dat je met 20 anderen tegelijk naar hetzelfde visje kijkt. Er zijn betere locaties waar je kunt snorkelen, maar mocht je voor een langere tijd op Penang of Langkawi verblijven, dan is Pulau Payar zeker de moeite van een bezoek waard.

Pulau Payar 6

Naar Koh Lipe met 333travelWanneer je Maleisie tussen april en oktober bezoekt, dan kun je voor optimaal duiken of snorkelen beter naar eilanden als Perhentian, Redang of Tioman. Ben je in Maleisie tussen oktober en april dan kun je vanaf Langkawi ook nog de trip naar Koh Lipe overwegen. Koh Lipe is een Thais eiland dat op nog geen uurtje varen vanaf Langkawi ligt. Je kunt hier makkelijk zelf naartoe. Het is een fantastisch mooi bountyeiland waar je prima kunt duiken en snorkelen.

Vertrektijden

 • Vertrek boot naar Pulau Payar vanaf Penang: 8.30
 • Vertrek boot naar Pulau Payar vanaf Langkawi: 9.30

Langkawi Coral is de touroperator met tours naar Pulau Payar. Hier kun je vooraf terecht om een tour te boeken. Dit kan bij het officiële bureau bij Swettenham haven in Georgetown (tegenover de rotonde met de mooie klok), of op Langkawi (bij Langkawi Jetty). Ook kun je de tickets bij elk ander lokaal reisbureau boeken, maar dan betaal je wel een paar ringgit meer. De boten van Langkawi Coral zijn, in tegenstelling tot de standaard boot die tussen Penang en Langkawi vaart, vrij modern. Boven/achter heb je een dek waar je kunt zitten tijdens de tocht naar het eiland. Wanneer je een tour boekt is dit doorgaans inclusief een pick-up bij je hotel. Op de website van Langkawi Coral zie je precies hoelaat je bij welk hotel wordt opgehaald. Je kunt de Langkawi Coral tour ook via Viator.com boeken.

Kaart Pulau Payar

Een schitterende vakantie naar Maleisië boek je o.a. bij 333travel, ANWB Reizen, De Jong Intra, Djoser, KidsReizen, Koning Aap, PANGEA Travel of Van Verre. Organiseer makkelijk zelf je reis naar Maleisië. Vliegtickets regel je via KLM of met hulp van de vliegticket vergelijker Momondo. Reserveer je huurauto bij Rentalcars of CarRentalNet. Hotelovernachtingen boek je bij Booking.com of Agoda.nl. Binnenlandse vluchten boek je bij AirAsia of Firefly Airlines. Losse tours en tickets regel je via Klook of GetYourGuide en je trein- en bustickets via 12go.asia of Easybook. Stel al je reisgerelateerde vragen op onze Facebook groep 'Vrienden van Maleisië' of bekijk hier het complete reisaanbod naar Maleisië.

Alle eilanden van Maleisie

Westzijde
Oostzijde
Borneo