Reisaanbod
 • Cameron Highlands

  Cameron Highlands

  Cameron Highlands is een schitterend mooi hoogland. Vanwege de hoge ligging is het er koeler dan in de rest van Maleisië. Geniet van wandelingen, typisch Engelse scones en prachtige uitzichten over theeplantages.

  Lees meer

 • Perhentian

  Perhentian

  Perhentian bestaat uit een groot en een kleiner eiland. Beide bountyeilanden bieden een fantastische duik- en snorkelfaciliteiten. Er heerst een relaxte sfeer en er zijn leuke resorts, gezellige restaurants en diverse duikscholen.

  Lees meer

 • Langkawi

  Langkawi

  Langkawi is een populaire bestemming en heeft diverse bezienswaardigheden, prachtige jungles en mooie stranden. Er is accommodatie voor elk type reiziger; variërend van basic guesthouses tot luxe 5-sterren resorts.

  Lees meer

 • Taman Negara

  Taman Negara

  Taman Negara is een van 's werelds oudste primaire regenwouden en is een populaire bestemming voor ecotoerisme. Het nationale park is gemakkelijk bereikbaar vanaf Kuala Lumpur en biedt een perfecte jungle-experience.

  Lees meer

 • Lake Kenyir

  Lake Kenyir

  Lake Kenyir is een schitterend merenstelsel dat nog nauwelijks door toeristen ontdekt is. Je hebt er honderden kleine eilanden, prachtige watervallen en mysterieuze grotten. Vanaf een bootje kun je wilde dieren en vogelsoorten spotten.

  Lees meer

Lankayan

In het noordoosten van Sabah ligt het schitterende bountyeiland Lankayan. Je hebt er een luxe resort, het Lankayan Island Dive Resort, en duiken staat er centraal. Lankayan is een echte honeymoon bestemming; de perfecte locatie voor newlyweds om even heerlijk bij te komen. Hoewel de prijzen voor een verblijf er vrij hoog zijn krijg je er wel een eeuwige herinnering voor terug.

Een bezoek aan het piepkleine eiland kun je bij enkele reisorganisaties in Nederland regelen, maar ook direct bij het Lankayan Island Dive Resort. Veel reizigers eindigen hun avontuur op Maleisisch Borneo met een paar dagen op Lankayan.

Op deze pagina:

 

Lankayan Island Dive Resort

Het resort heeft 26 bungalows met airco die allemaal pal aan zee staan en een schitterend zeezicht hebben. Het resort is kleinschalig en luxe opgezet. Om er te verblijven neem je een pakket af, waarbij er onderscheid is tussen een pakket voor duikers en voor niet-duikers. Bij het duikpakket zitten er dagelijks een aantal duiken bij de prijs inbegrepen. Ook zitten alle maaltijden en drankjes bij de prijs inbegrepen. Het restaurant is op palen boven het water gebouwd. Vanaf de rand zie je kleine haaitjes en schildpadden zwemmen.

 

Duiken

Het eiland heeft een prachtige onderwaterwereld (vergelijkbaar met andere populaire duikbestemmingen als Layang-Layang, Mabul en Mataking). De regio kent een enorme diversiteit en je hebt zelfs kans een walvishaai te spotten (de beste periode hiervoor ligt tussen maart en mei). Het is een muckdiving bestemming bij uitstek; vooral tof voor duikers die aan macrofotografie doen. De duikcondities zijn er zeer goed, de koralen verkeren in goede staat.

 

Snorkelen

Je kunt ook fantastisch snorkelen rond Lankayan. Het koraal rond het eiland is erg mooi, en je hebt er zeer veel soorten vissen zwemmen. Ook is het tof dat je bij het snorkelen al grote kans hebt om schildpadden en kleine haaitjes te zien. Wel is een bezoek aan Lankayan wellicht aan de dure kant als je er alleen maar komt om te snorkelen. Ook bij een vakantie waarbij de ene partner duikt en de ander snorkelt kun je wellicht beter voor een andere bestemming kiezen. Omdat duiken op Lankayan centraal staat, zal iemand die duikt er de hele dag mee bezig zijn.

 

Beste periode voor een bezoek

Lankayan is het hele jaar door prima te bezoeken. In de maanden juni t/m september is het er vaak wat drukker vanwege de grotere kans om er schildpadden te spotten. Ook in de rest van het jaar is die kans vrij groot. Er is geen regenseizoen, maar omdat je in de tropen verblijft kun je natuurlijk altijd wel een regenachtige dag meemaken.

 

Highlights in de omgeving

Lankayan is makkelijk te combineren met een bezoek aan de stad Sandakan en het populaire Turtle Island (Pulau Selingan) waar je 365 dagen per jaar de kans hebt om schildpadden 's nachts eieren te zien leggen of waar je kleine schildpadjes ziet uitkomen. Een trip van een week in deze regio bevat meestal de volgende onderdelen: Sandakan, Sepilok orang-oetan opvangcentrum, Labuk Bay proboscis opvangcentrum, Turtle Island, Kinabatangan met de afsluiting op Lankayan.

 

Schildpadden op Lankayan

Je kunt een bezoek aan Turtle Island overwegen, maar op Lankayan zelf heb je ook kans om schildpadden eieren te zien leggen (of kleintjes naar de zee te zien kruipen). Ga vooraf bij het resort na wanneer je de grootste kans hebt om er schildpadden te spotten (de beste periode ligt meestal tussen juni en september). Eenmaal bij het resort wordt je overdag gewaarschuwd als er een schildpad aan land komt om eieren te leggen, of als een nest uitkomt. Je kunt ook bij de receptie kenbaar maken dat ze je 's nachts mogen wakkermaken als er een schildpad gezien is.

 

Hoe kom je er

Lankayan ligt op zo'n 50 kilometer afstand van Sandakan, de grootste stad in het oosten van Sabah. Dagelijks zijn er vluchten van Malaysia Airlines en AirAsia vanaf diverse steden naar Sandakan.

Er gaat dagelijks om 10.00 een snelle boot vanaf de Sandakan Yacht Club naar het eiland. De tocht duurt ongeveer 1,5 uur. Alleen gasten van het resort kunnen naar het eiland en bij je reservering krijg je meteen alle details rond de boottocht. Als je het vliegtuignummer (en de aankomsttijd) doorgeeft wordt je bij de luchthaven van Sandakan opgehaald.

 

Kaart van Lankayan

Een schitterende vakantie naar Maleisië boek je o.a. bij 333travel, ANWB Reizen, De Jong Intra, Djoser, KidsReizen, Koning Aap, PANGEA Travel of Van Verre. Organiseer makkelijk zelf je reis naar Maleisië. Vliegtickets regel je via KLM of met hulp van de vliegticket vergelijker Momondo. Reserveer je huurauto bij Rentalcars of CarRentalNet. Hotelovernachtingen boek je bij Booking.com of Agoda.nl. Binnenlandse vluchten boek je bij AirAsia of Firefly Airlines. Losse tours en tickets regel je via Klook of GetYourGuide en je trein- en bustickets via 12go.asia of Easybook. Stel al je reisgerelateerde vragen op onze Facebook groep 'Vrienden van Maleisië' of bekijk hier het complete reisaanbod naar Maleisië.

Alle eilanden van Maleisie

Westzijde
Oostzijde
Borneo