Reisaanbod
 • Cameron Highlands

  Cameron Highlands

  Cameron Highlands is een schitterend mooi hoogland. Vanwege de hoge ligging is het er koeler dan in de rest van Maleisië. Geniet van wandelingen, typisch Engelse scones en prachtige uitzichten over theeplantages.

  Lees meer

 • Perhentian

  Perhentian

  Perhentian bestaat uit een groot en een kleiner eiland. Beide bountyeilanden bieden een fantastische duik- en snorkelfaciliteiten. Er heerst een relaxte sfeer en er zijn leuke resorts, gezellige restaurants en diverse duikscholen.

  Lees meer

 • Langkawi

  Langkawi

  Langkawi is een populaire bestemming en heeft diverse bezienswaardigheden, prachtige jungles en mooie stranden. Er is accommodatie voor elk type reiziger; variërend van basic guesthouses tot luxe 5-sterren resorts.

  Lees meer

 • Taman Negara

  Taman Negara

  Taman Negara is een van 's werelds oudste primaire regenwouden en is een populaire bestemming voor ecotoerisme. Het nationale park is gemakkelijk bereikbaar vanaf Kuala Lumpur en biedt een perfecte jungle-experience.

  Lees meer

 • Lake Kenyir

  Lake Kenyir

  Lake Kenyir is een schitterend merenstelsel dat nog nauwelijks door toeristen ontdekt is. Je hebt er honderden kleine eilanden, prachtige watervallen en mysterieuze grotten. Vanaf een bootje kun je wilde dieren en vogelsoorten spotten.

  Lees meer

Geografie

Maleisie ligt in het zuidoosten van het continent Azië, men noemt deze regio dan ook altijd Zuidoost-Azië. In het land wonen in totaal ruim 30 miljoen mensen (februari 2014). Maleisie bestaat uit 2 delen: Het schiereiland Maleisie, gelegen tussen Thailand in het noorden en Singapore in het zuiden, en de 2 provincies Sabah en Sarawak, gelegen op het eiland Borneo. We spreken ook wel over het schiereiland Maleisie en Maleisisch Borneo.

Kenmerken schiereiland Maleisie

De westzijde van het schiereiland kenmerkt zich door veel mangrovebossen, palmolieplantages en vlakke gebieden, de oostzijde door de vele stranden en weilanden, het binnenland bestaat voor het grootste gedeelte uit bergen en jungle.

Kenmerken Maleisisch Borneo

Maleisisch Borneo bestaat voor een groot gedeelte uit jungles. Langs de kuststreek is het land plat. Hier vind je tevens alle dorpen en steden. De binnenlanden zijn over het algemeen alleen met een boot (of 4x4) bereikbaar. In de provincie Sabah ligt de hoogste berg van Maleisie, Mount Kinabalu. De top ligt op 4095,2 meter en een beklimming van deze berg is best pittig.

Mount Kinabalu

Positie t.o.v. de evenaar

Het schiereiland van Maleisie ligt net iets boven de evenaar, Maleisisch Borneo ligt eronder. Het grote eiland Borneo wordt gedeeld met Indonesië (die hun deel van het eiland Kalimantan noemt) en met Brunei. Buurland de Filipijnen heeft al jaren een claim op Sabah.

De hoofdstad Kuala Lumpur

De hoofdstad van Maleisie is Kuala Lumpur, een moderne wereldstad met ruim 1.6 miljoen inwoners in het stadscentrum. Als inwoners van aanliggende steden als Subang, Petaling Jaya, Ampang, Cheras en Klang zouden worden meegerekend zou KL ruim 20 miljoen inwoners hebben. De hoofdstad vormt het economische hart van Maleisie.

Kuala Lumpur

Grotendeels bedekt met oerwouden

Het land bestaat voor meer dan de helft uit oerwoud. Het nationale park Taman Negara herbergt het oudste primaire regenwoud ter wereld. Vooral langs de westkust van het schiereiland Maleisie zijn veel wouden ontgonnen, niet alleen omdat daar het grootste deel van de totale bevolking woont, maar ook om plaats te maken voor palmolieplantages en rubberbomen. Hetzelfde is al jaren gaande op Borneo, hier moeten de provincies Sabah en Sarawak het flink ontgelden. Vooral in het gebied langs de rivier de Kinabatangan is nog maar een smalle strook regenwoud, de rest is zo goed als allemaal gekapt voor palmolie en bio-industrie. De vruchtbare bodem van Maleisie is vooral geschikt voor oliepalmen, thee- en cacaoplanten en rubberbomen. Maleisie is hierdoor één van de grootste leveranciers van palmolie, thee en rubber ter wereld.

Een schitterende vakantie naar Maleisië boek je o.a. bij 333travel, ANWB Reizen, De Jong Intra, Djoser, KidsReizen, Koning Aap, PANGEA Travel of Van Verre. Organiseer makkelijk zelf je reis naar Maleisië. Vliegtickets regel je via KLM of met hulp van de vliegticket vergelijker Momondo. Reserveer je huurauto bij Rentalcars of CarRentalNet. Hotelovernachtingen boek je bij Booking.com of Agoda.nl. Binnenlandse vluchten boek je bij AirAsia of Firefly Airlines. Losse tours en tickets regel je via Klook of GetYourGuide en je trein- en bustickets via 12go.asia of Easybook. Stel al je reisgerelateerde vragen op onze Facebook groep 'Vrienden van Maleisië' of bekijk hier het complete reisaanbod naar Maleisië.