Reisaanbod
 • Cameron Highlands

  Cameron Highlands

  Cameron Highlands is een schitterend mooi hoogland. Vanwege de hoge ligging is het er koeler dan in de rest van Maleisië. Geniet van wandelingen, typisch Engelse scones en prachtige uitzichten over theeplantages.

  Lees meer

 • Perhentian

  Perhentian

  Perhentian bestaat uit een groot en een kleiner eiland. Beide bountyeilanden bieden een fantastische duik- en snorkelfaciliteiten. Er heerst een relaxte sfeer en er zijn leuke resorts, gezellige restaurants en diverse duikscholen.

  Lees meer

 • Langkawi

  Langkawi

  Langkawi is een populaire bestemming en heeft diverse bezienswaardigheden, prachtige jungles en mooie stranden. Er is accommodatie voor elk type reiziger; variërend van basic guesthouses tot luxe 5-sterren resorts.

  Lees meer

 • Taman Negara

  Taman Negara

  Taman Negara is een van 's werelds oudste primaire regenwouden en is een populaire bestemming voor ecotoerisme. Het nationale park is gemakkelijk bereikbaar vanaf Kuala Lumpur en biedt een perfecte jungle-experience.

  Lees meer

 • Lake Kenyir

  Lake Kenyir

  Lake Kenyir is een schitterend merenstelsel dat nog nauwelijks door toeristen ontdekt is. Je hebt er honderden kleine eilanden, prachtige watervallen en mysterieuze grotten. Vanaf een bootje kun je wilde dieren en vogelsoorten spotten.

  Lees meer

KLIA2 Luchthaven

KLIA2 is een luchthaven op hetzelfde terrein als Kuala Lumpur International Airport (KLIA). Omdat het meer dan alleen een terminal is, heeft het de status van een luchthaven gekregen. De luchthaven kwam in plaats van LCCT, de oorspronkelijke budget terminal (LCCT staat voor Low Cost Carrier Terminal) en de bouw ervan kosste ruim 4 miljard ringgit (1 miljard euro). LCCT moest plaatsmaken voor KLIA2 omdat de eerste uit zijn voegen gegroeid was; er was simpelweg geen ruimte meer voor groei.

KLIA2 Luchthaven 1

De grootste luchtvaartmaatschappij die KLIA2 gebruikt is de prijsvechter AirAsia. Het komt er eigenlijk op neer dat, net als bij LCCT, de luchthaven speciaal voor AirAsia gebouwd werd. Naast AirAsia zullen ook diverse andere budget airlines vanaf de luchthaven vliegen, waaronder Malindo Air.

KLIA2 Luchthaven 2

De luchthaven heeft een capaciteit van 45 miljoen reizigers per jaar, waarmee de luchthaven groter is dan KLIA. Het was bij opening de grootste low cost carrier luchthaven ter wereld. De luchthaven bestaat net als KLIA uit een hoofdgebouw en een satellietgebouw. Een groot verschil is de enorme skybridge die beide terminals met elkaar verbinden (bij KLIA rijdt een aerotrain tussen beide terminals).

KLIA2 Luchthaven 3

Binnen KLIA2 heb je een enorme hoeveelheid met tax-free winkels; bijna het dubbele aantal vergeleken KLIA. Het is een compleet winkelcentrum, met diverse bekende internationale merken. Daarnaast heb je er een grote hoeveelheid eet- en drinkgelegenheden.

KLIA2 Luchthaven 4

Wist je datKLIA2 pas sinds 2014 in gebruik is. Daarvoor vertrokken de vluchten van prijsvechters als AirAsia en Malindo Air vanaf de Low Cost Carrier Terminal (LCCT). Als men het nu nog over LCCT heeft, moet je duidelijk aangeven dat je naar KLIA2 moet. LCCT is namelijk niet meer in gebruik.

Reizen tussen KLIA2 en KLIA

Om tussen beide luchthavens te reizen, pak je een trein. De KLIA Ekspres gaat diverse keren per uur van KLIA naar KLIA2 en andersom.

In het verleden was een taxirit de meest logische manier om van KLIA naar LCCT te reizen; een tocht van ruim 35 minuten omdat je helemaal om het terrein heen moest rijden. Omdat het KLIA Ekspres traject nu na KLIA doorgaat naar KLIA2, kunnen reizigers nu ook net zo makkelijk vanaf KL Sentral direct met de trein naar KLIA2 reizen. Bij LCCT konden reizigers vaak niet anders dan met de taxi reizen; wat onnodig veel kostte en veel tijd in beslag nam.

KLIA Ekspres 1 KLIA Ekspres 2

Accommodatie

Omdat de luchthaven van Kuala Lumpur redelijk dicht bij het centrum van de stad ligt, verblijven de meeste reizigers in het geval van een korte stopover in een van de hotels in de stad en niet in de directe omgeving van de luchthaven. Toch zijn er soms redenen om wel dichtbij de luchthaven te verblijven; bijvoorbeeld als je een zeer vroege vlucht hebt of wanneer je direct na aankomst liever niet meteen in de drukke stad verblijft. Hieronder volgt een overzicht met populaire accommodatie rond KLIA en KLIA2 (bekijk hier een overzicht met alle accommodatie in deze regio):

Hoe kom je er

Vanuit het centrum van Kuala Lumpur kun je het beste direct met een taxi naar KLIA2 reizen. Je stapt namelijk in voor je hotel, en stapt uit voor de luchthaven. Een alternatief is de trein. Hiervoor reis je eerst vanaf je hotel naar KL Sentral, het centrale treinstation van Kuala Lumpur. Van hieruit neem je de KLIA Ekspres naar de luchthaven. Vanaf KL Sentral vertrekken ook bussen naar de luchthaven. Hoewel dit de goedkoopste manier van reizen is, ben je ook het langst onderweg.

Er is een taxicounter bij KLIA2 waar je voor vaste prijzen een taxi direct vanaf de luchthaven naar je hotel kunt pakken.

Taxibalie bij KLIA2

Kaart KLIA2 Luchthaven

Een schitterende vakantie naar Maleisië boek je o.a. bij 333travel, ANWB Reizen, De Jong Intra, Djoser, KidsReizen, Koning Aap, PANGEA Travel of Van Verre. Organiseer makkelijk zelf je reis naar Maleisië. Vliegtickets regel je via KLM of met hulp van de vliegticket vergelijker Momondo. Reserveer je huurauto bij Rentalcars of CarRentalNet. Hotelovernachtingen boek je bij Booking.com of Agoda.nl. Binnenlandse vluchten boek je bij AirAsia of Firefly Airlines. Losse tours en tickets regel je via Klook of GetYourGuide en je trein- en bustickets via 12go.asia of Easybook. Stel al je reisgerelateerde vragen op onze Facebook groep 'Vrienden van Maleisië' of bekijk hier het complete reisaanbod naar Maleisië.

Alle pagina's over Kuala Lumpur