Petronas Twin Towers

De Petronas Twin Towers zijn twee aan elkaar geschakelde torens van elk 452 meter hoog. Het is één van de hoogste gebouwen ter wereld en het hoogste geschakelde bouwwerk ter wereld. Het gebouw is ontworpen door Cesar Pelli, een beroemd architect en het is gebaseerd op de vijf pijlers van de islam dat je terug ziet in de ronde vormen van de torens. Het is met stip de meest populaire attractie van Kuala Lumpur en daarbij het iconische uithangbord van het veelzijdige Maleisië. Van heel de stad heb je een schitterend uitzicht op de torens en toeristen kunnen ook naar het observatieplatform op één van de hoogste verdiepingen. Geniet van het uitzicht over de stad vanaf dit platform of vanaf de loopbrug die de twee torens verbindt.

Het gehele complex is meer dan 40 hectare groot, telt 88 verdiepingen met 32.000 ramen en was destijds één van de grootste bouwprojecten ooit. Op Discovery Channel wordt zo nu en dan een aflevering over de bouw van de Petronas Twin Towers uitgezonden. Hier komt het hele project in een uurtje voorbij. Op de Maleisische televisie wordt deze aflevering ook regelmatig uitgezonden. Centraal hierbij staat de wedstrijd, waarbij twee teams strijden om wie het eerst gereed is en elk team verantwoordelijk is voor zijn eigen toren.

Petronas Twin Towers

Nationale trots

De Petronas Towers zijn het boegbeeld van Maleisië geworden. Locals uit kleine dorpjes in Borneo, die meestal nog nooit in de hoofdstad zijn geweest, kennen allemaal de Petronas Towers van reclames op televisie. Ook voor bewoners uit Kuala Lumpur zijn de torens een belangrijk icoon, je ziet de torens namelijk vanaf bijna elk punt in de stad en in de avond zijn de torens prachtig verlicht. ’s Avonds gaan overigens om 0.00 de lichten uit (dit gaat stapsgewijs).

Petronas Twin Towers

Onder de torens ligt Suria KLCC, een zeer populair winkelcentrum en vaak gezien als hét winkelcentrum voor internationale toeristen. Voor Suria KLCC ligt KLCC Park, een enorm park met publiek kinderzwembad, wandelpaden, hardlooppaden en een grote speeltuin. Hier heb je ook Lake Symphony, een mooie licht- en watershow die ’s avonds om 20.00, 21.00 en 22.00 start. Naast de prachtig verlichte fonteinen hoor je ook leuke muziek en komen locals en toeristen genieten van het spektakel.

slider-petronas-twin-towers-malaysia-1
slider-petronas-twin-towers-malaysia-2
slider-petronas-twin-towers-malaysia-3
slider-petronas-twin-towers-malaysia-4
slider-petronas-twin-towers-malaysia-5
slider-petronas-twin-towers-malaysia-6
slider-petronas-twin-towers-malaysia-7
slider-petronas-twin-towers-malaysia-8
slider-petronas-twin-towers-malaysia-9
slider-petronas-twin-towers-malaysia-10
slider-petronas-twin-towers-malaysia-11
slider-petronas-twin-towers-malaysia-12

previous arrow
next arrow

Skybridge en obervatieplatform voor RM80

Binnen in de torens vind je de meest uiteenlopende bedrijven. Het grootste deel van het gebouw wordt bezet door Petronas, de nationale oliemaatschappij van Maleisië. Het gebouw heeft 88 verdiepingen en bezoekers kunnen naar het observatiedek bovenin toren 2 op de 86e verdieping. Bezoekers hebben tevens toegang tot de 42ste verdieping op 175 meter hoogte waar een zwevende loopbrug van bijna 60 meter beide torens verbindt. Het ticket kost RM80 voor volwassenen en RM33 voor kinderen. Het uitzicht vanaf de loopbrug is al erg mooi, maar het uitzicht vanaf het observatiedek is fantastisch en wat ons betreft de hoofdreden om de torens te bezoeken.

De tour brengt je eerst naar de Sky Bridge, waar je officieel 20 minuten de tijd hebt om van het uitzicht te genieten. De Sky Bridge is niet bevestigd aan de beide torens. Dit is verklaarbaar omdat beide torens onafhankelijk van elkaar bewegen, de brug ‘hangt’ er eigenlijk tussen. Vervolgens neem je de lift naar het observatieplatform, waar je ook weer 20 minuten kunt rondlopen. Ook hier heb je weer een prachtig uitzicht. Afhankelijk van de drukte mag je er wat langer blijven, meestal doen ze niet snel moeilijk. Je hebt daarnaast ook allemaal informatie over de bouw van de torens.

Petronas Twin Towers

Tickets koop je bij de receptie bij de hoofdingang onderin het complex. Op het kaartje staat de tijd waarop je bij de ingang wordt verwacht (is bij dezelfde locatie als waar je de kaartjes zelf koopt). Kies als het even kan een dag met helder weer als je de attractie bezoekt, het uitzicht is dan vele malen mooier dan wanneer je de torens met bewolkt weer bezoekt.

Filmsetting

De torens zijn diverse keren als filmsetting gebruikt bij een aantal hollywood blockbusters. Zo werd de film ‘Entrapment’ met Catherine Zeta Jones en Sean Connery deels in Kuala Lumpur opgenomen. Hierbij werden de grootste stunts uitgehaald binnen en buiten de torens. Hoewel de film zelf misschien niet zo enorm goed was, brengt het de stad Kuala Lumpur wel meerdere malen mooi in beeld.

Petronas Twin Towers

Ook de politieke thriller ‘Fair Game’ bevat een aantal mooie scènes van de stad, hoewel de film zelf verder niet over Maleisië ging. Verder kwamen de torens ook kort in beeld in de film Independence Day: Resurgence, in een scene waarbij de torens geheel in elkaar storten.

Openingstijden

De attractie is geopend van dinsdag tot zondag. Maandag kun je de torens niet bezoeken, ook niet tijdens de belangrijke vieringen Hari Raya Aidilfitri en Aidiladha. De loopbrug en het observatieplatform zijn van 9.00 tot 21.00 te bezoeken. Tijdens het vrijmiddaggebed is de attractie tussen 13.00 en 14.30 gesloten. De ingang vind je bij het Lower Ground (Concourse) Level, dit is de hoofd-(bedrijfs-)ingang van het enorme Suria KLCC complex.

Toegangsprijs

De entree bedraagt RM80 voor volwassenen en RM33 voor kinderen van 3 tot 12 jaar. Kinderen tot en met 2 jaar kunnen kosteloos naar binnen, maar zorg ervoor dat je geldige legitimatie (een foto van het paspoort van je kind voldoet) bij je hebt van je kind om dit aan te tonen. Ouderen vanaf 61 jaar betalen RM42, maar ook zij moeten hun leeftijd kunnen aantonen.

Een ticket geeft toegang tot de Skybridge en het observatieplatform op de 86e verdieping. Dagelijks worden er zo’n 800 tickets verkocht (500 online de rest voor bij het fysieke loket), daarna plaatst men borden om duidelijk te maken dat er die dag geen bezoek meer mogelijk is. Er zijn vaak lange rijen bij de attractie. Let erop dat je soms ter plekke te horen krijgt dat er pas voor de dag erop weer tijdsloten beschikbaar zijn. Ondanks een lange rij zetten ze zonder pardon het bord met ‘Sorry, no more tickets available for today’ neer. Om die reden raden we aan tickets altijd vooraf te kopen. Wil je toch liever ter plekke tickets kopen, dan is dit mogelijk bij de PETRONAS Twin Towers Ticketing Counter bij de ingang van de attractie (Concourse Level).

Boek je tickets online

Tickets worden op basis van vaste tijden verkocht. Er zijn per dag 25 tijdsloten met telkens (meestal) een kwartier tussen elk tijdslot. Per online tijdslot zijn 20 tickets te koop. Je kunt zelf een voorkeur aangeven voor een datum en een tijd, mits deze beschikbaar is. Tickets zijn op de dagen dat de attractie geopend is tussen 8.30 en 18.00 bij het loket te koop, maar ook vooraf online te bestellen via de officiële website. We liepen de boekingsmodule zelf langs en ontdekten dat je tot ongeveer 8 maanden vooruit tickets kunt bestellen. Het aantal beschikbare tickets per tijdslot wordt real-time bijgehouden. Via de officiële website kun je alleen met creditcard betalen en daarbij moet je ook verplicht een account aanmaken (waar je de bevestiging en voucher ontvangt).

Wij boeken altijd via Klook.com. De website werkt stukken prettiger dan de officiële website en betalen gaat makkelijk(er) met Paypal of met creditcard. Na boeken krijg je binnen 24 uur de vouchers in je mailbox die je ter plekke kunt laten scannen. Tickets zijn via Klook soms net wat goedkoper en het zijn zgn. ‘Skip the line’ tickets waarbij je de wachtrij kunt omzeilen. Boek je tickets via Klook.com

slider-petronas-twin-towers-malaysia-13
slider-petronas-twin-towers-malaysia-14
slider-petronas-twin-towers-malaysia-15
slider-petronas-twin-towers-malaysia-16
slider-petronas-twin-towers-malaysia-17
slider-petronas-twin-towers-malaysia-18
slider-petronas-twin-towers-malaysia-19
slider-petronas-twin-towers-malaysia-20
slider-petronas-twin-towers-malaysia-21
slider-petronas-twin-towers-malaysia-22
slider-petronas-twin-towers-malaysia-23
slider-petronas-twin-towers-malaysia-24

previous arrow
next arrow

Attracties in de omgeving

Direct onder de Petronas Twin Towers heb je één van de meest populaire winkelcentra van Maleisie; Suria KLCC. Hier heb je vele honderden winkels, met vooral bekende internationale merken. Tegenover Suria KLCC ligt KLCC Park, een schitterend aangelegd park met o.a. een openbaar zwembad waar de kinderen leuk kunnen zwemmen. Op 5 minuten lopen heb je het KLCC Convention Centre, met daaronder KLCC Aquaria waar je een schitterende onderwaterwereld kunt bezichtigen. Naast KLCC Convention Centre ligt het populaire Traders Hotel, één van de best beoordeelde hotels in de stad. Bovenin heb je de SkyBar, een attractie op zich. Hier kun je heerlijke cocktails drinken, met de Petronas Twin Towers prachtig verlicht op de achtergrond.

Hoe kom je er?

De Petronas Twin Towers liggen in KLCC, het centrum van Kuala Lumpur. Afhankelijk van waar je in de stad verblijft, kun je er lopend, met de metro of Grab naartoe. Je kunt via de speciale voetgangerstunnel vanaf Bukit Bintang naar de torens lopen. Direct onder de torens ligt metrostation Suria KLCC, dat aan de metrolijn ligt die o.a. langs Chinatown en KL Sentral gaat. Let erop dat taxi’s voor Suria KLCC vaak niet op de meter willen rijden, pak dus altijd een Grab. Ook de Hop-on, Hop-off bus, en de GOKL bus (gratis) komt langs de torens, maar overdag is er vaak file in dit gebied dus wij raden aan gewoon met de metro of Grab (of lopend) te komen.

Wanneer je vanaf het winkelcentrum Suria KLCC komt, dan kom je bij de ticketbalie door naar de uitgang te lopen waar aan de linkerkant een RHB Bank zit en aan de rechterkant een Bumiputra Commerce Bank zit. Neem hier de lift naar de begane grond (Concourse Level). Van hieruit loop je naar de Maybank aan de rechterzijde. Je ziet dan vanzelf de balie voor de tickets. De ingang van de Petronas Towers ticketbalie ligt vlak onder het ticketbureau voor het Filharmonisch orkest. Tegenover de ticketbalie vind je een souvenirwinkel van Petronas.

Tips

 • Bezoek de torens bij voorkeur aan het eind van de middag, ongeveer een half uur voordat de zon ondergaat. Dan maak je namelijk beide versies van de attractie mee, namelijk KL overdag en KL by night, waarbij de hele metropool schitterend verlicht is. Meestal gaat de zon in Maleisie rond 19.15 onder dus zorg ervoor dat je er voor 19.00 bent. Stem het kopen van een tijdslot bij je tickets hierop af.
 • Laat belangrijke spullen achter in de kluis van je hotel. Eenmaal bij de attractie mogen grote tassen niet mee naar boven. Daar zijn kluisjes voor, maar hier passen grote tassen niet in.
 • Er mag geen eten en drinken mee naar boven.
 • Hoewel het uitzicht vanaf de Petronas Twin Towers echt geweldig is, is het zicht op de stad Kuala Lumpur wellicht nog mooier (op foto’s) als de Petronas torens er zelf ook op staan. Hiervoor kun je het beste de Menara KL Tower bezoeken, want er is geen plek in de stad met zulk mooi uitzicht op de Petronas Twin Towers. Ga hier om een uur of 6 naartoe voor het beste van beide werelden (je mag er zo lang blijven als je wilt). Menara KL heeft een buitendek, met werkelijk fantastisch uitzicht op de torens.
 • Plan vanzelfsprekend een zonnige dag. Natuurlijk kun je bij online boeken niet veel aan het weer doen, maar weet dat het in Maleisië vooral vaak tussen 14.00 en 18.00 regent en aanzienlijk minder ervoor en erna.
 • Aansluitend kun je in één van de vele restaurants in Suria KLCC eten. Ook heb je er de populaire foodcourt Signatures KLCC. Aan KLCC Park heb je meerdere restaurants met ruime buitenterrassen. Leuk en sfeervol, vooral ’s avonds. Niet goedkoop maar zeker een leuke plek voor een westerse hap.
 • Het tijdslot op je ticket is het moment dat je binnen moet zijn. Kom 10 minuten voordat je tijdslot ingaat bij de ingang om door de controle te gaan. Als je te laat bent loop je het risico dat je niet meer naar binnen mag. Je ticket verliest dan zijn geldigheid.

Meer over Kuala Lumpur

Accommodatie

Kuala Lumpur heeft een keur aan accommodatie in alle prijsklassen. Van ultraluxe hotels tot zeer basic hostels, voor ieder wat wils. Wat ons betreft krijg je in Kuala Lumpur, vergeleken alle andere grote Aziatische steden, de allerbeste prijs/kwaliteitverhouding. Vooral in het meest luxe segment zijn prijzen soms absurd laag. Waar ter wereld verblijf je in een 5-sterren hotel in het hart van de stad met fantastische ontbijt voor vaak nog geen €75 per nacht (soms zelfs voor minder dan €50!!!)?

Over de jaren heen hebben wij in de meest uiteenlopende hotels in Kuala Lumpur geslapen. Bekijk het overzicht met alle hotels die wij bezocht hebben in de stad. Wij verblijven meestal in een luxe hotel buiten het centrum, bij voorkeur op loopafstand van een metrostation. Inmiddels is dit geen vereiste meer, want met de komst van Grab kun je altijd gemakkelijk van en naar een bestemming reizen. Als het even kan boek je tussen 6 en 3 maanden voor aankomst voor de beste prijzen.

Als je Kuala Lumpur nog niet zo goed kent, raden we aan iets in één van de wat meer toeristische wijken te zoeken. Het grote voordeel is dat je de stad dan grotendeels lopend en met het spotgoedkope (soms zelfs gratis) openbaar vervoer kunt verkennen. Populaire wijken zijn Bukit Bintang, KLCC, Chinatown en Brickfields.

– Enkele betaalbare aanraders zijn: Hotel 1000 Miles, BackHome Kuala Lumpur, Paper Plane Hostel, PODs The Backpackers Home, Travel Hub Guesthouse, The Explorers Guesthouse, Ahyu Hotel, Anggun Boutique Hotel en Orange Pekoe Guesthouse.

€€ – Wil je net wat meer luxe, maar liever niet meer dan zo’n €75 per kamer (per nacht) kwijt zijn? Dan volgen hier een paar zeer goed beoordeelde pareltjes: Aloft Kuala Lumpur Sentral, Pullman Kuala Lumpur Bangsar, The Kuala Lumpur Journal Hotel, citizenM Kuala Lumpur, MOV Hotel Kuala Lumpur, Hotel Stripes Kuala Lumpur, Lanson Place Bukit Ceylon, Element Kuala Lumpur by Westin, Alila Bangsar Kuala Lumpur, Mercure Kuala Lumpur Shaw Parade, Invito Hotel en Somerset Kuala Lumpur.

€€€ – Ben je niet zo met je budget bezig in grote steden en wil je in stijl in een luxe hotel verblijven. De volgende plekken zullen een grote indruk achterlaten: The RuMa Hotel, EQ Kuala Lumpur, Villa Samadhi Kuala Lumpur, Traders Hotel, Le Meridien Kuala Lumpur, DoubleTree By Hilton, InterContinental Kuala Lumpur, Shangri-La Hotel, Pavilion Hotel Kuala Lumpur, The Westin Kuala Lumpur, Sofitel Kuala Lumpur Damansara, The St. Regis Kuala Lumpur, W Kuala Lumpur en Grand Hyatt Kuala Lumpur.

Online boeken

Wij boeken zelf meestal bij Booking.com of Agoda.nl, afhankelijk waar op dat moment de beste deal te vinden is. Ook bekijken we regelmatig de websites van de hotels en resorts, want daar heb je vaak zeer scherpe ‘package deals’, waarbij een verblijf van bijvoorbeeld 2 of 3 nachten soms flink goedkoper is. In Maleisië boek je altijd vooraf je accommodatie. Ter plekke binnen wandelen is vaak duurder (bij luxe resorts) of de accommodatie zit al vol. Dit laatste is vaak het geval bij kleinschalige, goed beoordeelde plekjes.

Attracties in Kuala Lumpur

Kuala Lumpur heeft een flink aantal toffe bezienswaardigheden en afhankelijk van de hoeveelheid dagen in de stad kun je er een flink aantal bezoeken. De grootste attracties die iedereen bezocht of in elk geval gezien moet hebben zijn natuurlijk de Petronas Twin Towers. Je kunt leuk naar de top, maar ook vanaf het KLCC Park eronder is het een prachtig gezicht (vooral ’s avonds). De Menara KL Tower is wellicht nog leuker, want vanaf het open Sky Deck (in de buitenlucht) heb je een schitterend uitzicht op de Petronas Towers.

Chinatown en het gezellige Petaling Street in het bijzonder mag je ook niet overslaan want vooral ’s avonds is het er een bijzonder gezellig geheel. Overdag heb je in Chinatown ook nog een prachtige Chinese en Indiase tempel in dezelfde straat. Niet overslaan. Als je daar toch bent loop je in een paar minuten naar de Central Market met daarachter de River of Life dat ’s avonds een sfeervol (verlicht) geheel is.

Liefhebbers van winkelen zullen een bezoek aan één of meerdere moderne winkelcentra ook als een attractie zien. Winkelen in KL is een erg leuk tijdverdrijf. Ben je in de winkelwijk Bukit Bintang, dan kun je daar meteen het Museum Of Illusions bezoeken. De Hop-on, Hop-off bus heeft een halte voor de deur, mocht je met deze dubbeldekker de stad willen verkennen. Het grootste en mooiste park van de stad, de Perdana Botanical Gardens, ligt dichtbij KL Sentral, het centraal station en is makkelijk met een Grab bereikbaar. Hiernaast ligt het Plaza Tugu Negara (Nationaal Monument).

Highlights in de omgeving van Kuala Lumpur

De Batu Caves, die even buiten het centrum liggen, moet je zeker bezoeken. Een andere leuke avondactiviteit is een tourtje naar de vuurvliegjes bij Kuala Selangor, dat op een uurtje rijden van KL ligt. Wil je iets unieks ondernemen, bezoek dan de Sky Mirror (lees hier wat het precies is).

Met de kinderen op pad

Er zijn een flink aantal leuke attracties in Kuala Lumpur die vooral leuk zijn voor kinderen. Vaak overdekt, dus ook prima op een dag met minder goed weer te bezoeken. Aquaria KLCC is erg leuk en dit aquarium vind je dichtbij Suria KLCC. Ook kun je naar het mooie KLCC Park dat er vlakbij ligt en waar je een leuk publiek kinderbad hebt. Mocht je hotel geen zwembad hebben is dit de perfecte plek voor wat verkoeling.

Fan van waterparken? Ga naar het toffe Sunway Lagoon dat even buiten de stad ligt. Vooral interessant is het Petrosains Discovery Centre, dat onder de Petronas Towers (binnen het winkelcentrum Suria KLCC) ligt. KL Bird Park is ook al jaren erg populair. Dit ligt binnen de eerder genoemde Perdana Botanical Gardens.

Online tickets via Klook.com

Bij veel attracties moet je entree betalen. Vaak betekent dit dat je bij aankomst in de rij moet staan voor je tickets. Op rustige momenten is dit zo gebeurt, maar op drukke dagen kan het maar zo zijn dat je onnodig lang in de rij staat. Bij de Petronas Twin Towers en de Menara KL Tower zijn er soms lange wachtrijen. Wij kopen daarom altijd kaartjes vooraf via Klook.com, één van de grootste en meest populaire ticketsites. Voor de meeste attracties waarvoor je entree moet betalen kun je makkelijk vooraf kaartjes bestellen en soms is dit zelfs goedkoper. Ter plekke is er vaak een speciaal loket of kun je op vertoon van je printje (of bewijs op je telefoon) meteen naar binnen. Voorbij zijn de dagen dat je een groot deel van je vakantie aan het wachten bent. Bekijk het aanbod in Kuala Lumpur op Klook.com.

Overal lekker eten en drinken

Kuala Lumpur is verder een foodwalhalla, met overal toffe restaurants en foodcourts. Ook heb je er meerdere uitgaanswijken en tientallen gave skybars. Ook leuk zijn de diverse (verborgen) speak easies, vraag om de adresjes bij de locals die je in de stad tegenkomt (bijvoorbeeld in je hotel).

Wij eten vaak afwisselend bij goede restaurants, simpele straattentjes, foodcourts en binnen winkelcentra. Als je wil hoef je geen dag hetzelfde te eten. Naast de enorme hoeveelheid restaurants met lokaal eten, heb je ook ontelbaar veel buitenlandse restaurants. Voor een goede Italiaanse of Franse keuken moet je meestal wel even zoeken, maar het vinden van een fantastisch Japans of Koreaans restaurant is een makkie.

De betere foodcourts liggen over het algemeen buiten het centrum van de stad. In het verleden was het niet makkelijk hier zo 123 te komen, tenzij je een huurauto had en bekend was in Kuala Lumpur. Met de komst van Grab is het echter een fluitje van een cent om overal te komen. Nog belangrijker, ook de weg terug is nu prima te doen. In het verleden vond je soms niet zomaar een taxi die je terug naar je hotel kon of wilde brengen, met Grab is dit totaal geen probleem meer.

Een een greep uit een aantal van onze favoriete restaurants zijn: Limapulo: Baba Can Cook, Amber Chinese Muslim Restaurant, Restoran Sri Ananda Bahwan, Sri Nirwana Maju, Baba Low Bangsar, My Elephant Thai Restaurant, Restoran Chat Masala, Qing Zhen Chinese Restaurant, Pisco Bar, Makan Kitchen DoubleTree By Hilton, Jogoya Japanese Buffet, Ayam Golek 5 Bintang en Seoul Korea Restaurant.

Foodcourts en eetstraten die we altijd wel een keertje bezoeken tijdens een trip naar KL zijn: K88 Food Court, Kuchai Lama Foodcourt, SS2 Selera Foodcourt, Hutong Lot10, FoodRepublic @ Pavilion KL, Signatures @ Suria KLCC, Jalan Alor Foodstreet, Ming Tien Food Court en het Taman Tun Food Truck Park.

Vervoer in en rond Kuala Lumpur

Er zijn verschillende manieren om in de stad rond te reizen. Het makkelijkst is met een Grab, een populaire taxi-app (vergelijkbaar met Uber). Voorheen was het soms een beetje een gedoe om een taxi te pakken, maar Grab heeft dit allemaal veranderd. Je boekt makkelijk een taxi via de app op je telefoon. Omdat je de bestemming in de app kunt invoeren, is het ook niet meer een uitdaging om naar bepaalde bestemmingen te reizen (bv een foodcourt buiten het centrum). Let er wel op dat veel mensen rond etenstijd gebruik maken van Grab, en dat het dan langer kan duren eer je een taxi vindt.

In het centrum kun je de monorail en de LRT (light rail transit) gebruiken, er zijn diverse metrostops door het centrum verspreid. Binnen Bukit Bintang, KLCC en Chinatown kun je alles te voet doen. Er is een voetgangersbrug (met airco) die de shopping mall van KLCC verbindt met de shopping malls in Bukit Bintang. Ook heb je de GOKL busdienst; een gratis dienst met diverse bussen die de drie belangrijkste wijken in het centrum, Bukit Bintang, KLCC en Chinatown, met elkaar verbinden. Als laatste kun je nog een gewone bus nemen. Door heel het centrum rijden stadsbussen rond, die je voor lage bedragen naar je bestemming brengen.

In de stad heb je meerdere busstations, waarbij Pudu Sentral het busstation van alle stadsbussen is. Verder heb je verspreidt door de stad nog diverse bussstations voor de lange afstanden, vanaf Terminal Bersepadu Selatan vertrekken de meeste bussen. KL Sentral is het Centraal Station van Kuala Lumpur. Hier vandaan vertrekken alle treinen, alle metrolijnen lopen er doorheen en hier vertrekt ook de snelle trein naar KLIA en KLIA2 (resp. de luchthaven en budget-luchthaven van Kuala Lumpur).

Vliegtickets naar Kuala Lumpur

Vliegtickets naar Kuala Lumpur zijn over het algemeen goed betaalbaar, gemiddeld genomen liggen ticketprijzen buiten het hoogseizoen rond €500/€600. In het hoogseizoen – juli, augustus en een deel van december – liggen de prijzen soms flink hoger en betaal je meestal zo’n €900 voor een retourticket vanaf Schiphol.

Wij boeken onze vliegtickets meestal een half jaar voor vertrek. Ticketprijzen zijn dan vaak het laagst, vooral tijdens speciale actieperiodes en aanbiedingen. Een maand voor vertrek zijn er vaak alleen nog dure vluchtklassen beschikbaar. Sommige lucthvaartmaatschappijen hebben het hele jaar door goed betaalbare tickets. Denk aan bijvoorbeelde Arabische airlines die niet zoveel onderscheid hebben in ticketprijzen gedurende het jaar. Hier kun je vaak het goedkoopst vliegen in het Nederlandse hoogseizoen. Denk niet dat de kwaliteit hier minder is, luchtvaartmaatschappijen als Qatar, Etihad en Emirates zijn al jaren één van de beste airlines ter wereld.

Omdat wij met kinderen reizen heeft de rechtstreekse vlucht van KLM inmiddels onze grote voorkeur gekregen. De vlucht vanaf Schiphol aan het eind van de middag is erg prettig en niet te vermoeiend. Daarbij gaan onze kids na de maaltijd al vrij snel slapen, iets dat overdag niet zomaar lukt. Je komt de dag erop in de loop van de middag aan op KLIA, de internationale luchthaven van Kuala Lumpur. Vandaar ben je in een uur in het centrum bij je accommodatie. Je hoeft dan niet nog de hele dag door te komen en wij gaan vaak na een lekkere eerste maaltijd in de stad meteen weer naar bed :).

Wij vergelijken meestal meerdere websites om de beste deal te vinden. Standaard checken we KLM want we zijn gek op hun directe vlucht met geweldige vertrek- en aankomstijd. Verder gebruiken we altijd de vliegticket vergelijker Momondo voor een indruk van de gemiddelde prijs in een bepaalde periode.

Deel je tips

Heb je leuke tips die je met ons en met de andere lezers wilt delen? Ken je toffe plekjes in Maleisië die we tijdens onze volgende trip naar het land zeker moeten bezoeken? Deel je tips en andere weetjes door hieronder een reactie achter te laten.

Ga je binnenkort zelf op vakantie naar Maleisië en heb je vragen m.b.t. accommodatie, vervoer, attracties en andere bezienswaardigheden of heb je input nodig met het opstellen van je reisplan? Stel je vragen hieronder of in onze reiscommunity Vrienden van Maleisië.

Wil je verder makkelijk op de hoogte blijven van onze avonturen? Volg dan onze Facebook pagina.

15Pingbacks & trackbacks op Petronas Twin Towers

 1. PARKROYAL Serviced Suites. Wat een fijne plek in hartje Kuala Lumpur!
  vrijdag, 11 oktober 2019 om 14:55 (4 jaar geleden)

  […] Op zich zijn de winkelvoorzieningen in Bukit Bintang al een attractie op zich. Als je richting Pavilion KL loopt (over Jalan Raja Chulan) dan zie je vlak voor Pavilion KL de overdekte en verhoogde voetgangersbrug. Via deze brug loop je in enkele minuten naar Suria KLCC, KLCC Aquarium en de Petronas Twin Towers. […]

  Beantwoorden
 2. Maleisische Cinema. Films van Maleisische bodem.
  woensdag, 6 mei 2020 om 12:14 (4 jaar geleden)

  […] Maleisië het ideale decor voor mooie (vaak vooral spannende) films. Kuala Lumpur met de iconische Petronas Twin Towers staat vaak centraal in spetterende actiefilms. Hieronder volgt een overzicht met internationaal […]

  Beantwoorden

Reageer

Je e-mailadres zal niet gebruikt worden. Verplichte velden worden met een * weergegeven

Voer hieronder je reactie in *