Traders Hotel by Shangri La, Kuala Lumpur

Traders Hotel Kuala Lumpur by Shangri La is onderdeel van de luxe en gerenommeerde Shangri La groep, met tientallen luxe hotels en resorts over de wereld verspreidt. Traders was bijna 10 jaar het allerbeste hotel van Kuala Lumpur, op Tripadvisor stond het hotel jarenlang op de nummer 1 van de Travellers Ranked rubriek. Er waren natuurlijk altijd duurdere en meer luxe hotels, maar geen één scoorde zo’n hoog totaalcijfer als Traders deed.

Petronas Twin Towers by Night

Inmiddels is het hotel al een flink aantal jaren oud maar daar merk je nauwelijks wat van als je er verblijft. Geen sporen van ouderdom en geen bezoeker die zal klagen dat het tijd is voor een complete renovatie. Traders is altijd bij de tijd gebleven en nog steeds is het een fantastisch hotel. Dit komt grotendeels omdat het hotel aan het belangrijke KLCC Convention Center ligt, waar bijna elke week wel meerdere grote evenementen plaatsvinden. Vanwege de lagere prijs is het zelfs misschien wel een nog betere keuze dan voorheen. Je verblijft namelijk al voor minder dan €90 een nachtje in het hotel, en ook nog eens inclusief geweldig (uitgebreid) ontbijt.

Inchecken bij Traders Hotel

De afgelopen jaren heeft Kuala Lumpur er een flink aantal gloednieuwe en zeer goed beoordeelde hotels bijgekregen, maar Traders Hotel Kuala Lumpur staat bij menig reiziger nog altijd op de eerste plek, vooral vanwege de werkelijk perfecte locatie en vanwege het schitterende uitzicht op de Petronas Twin Towers, het icoon van Maleisië.

Kamers

Kamers zijn stijlvol, strak en warm ontworpen. Geen lichte, moderne kamers zoals je vaak in de nieuwste hotels tegenkomt, maar een prettige plek om heerlijk tot rust te komen na een dag in het mooie maar hectische Kuala Lumpur.

Kamer met uitzicht op Petronas Twin Towers

Je hebt kamers aan de ‘goede kant’ en aan de minder goede kant. Vanzelfsprekend is het uitzicht op de iconische torens wel wat waard, waardoor een overnachting met zicht op die zijde over het algemeen een paar tientjes per nacht duurder is.

De goedkoopste kamersoort is van het type Superior. Gewoon een prima formaat, een breed bed en alle faciliteiten die je in een luxe hotel mag verwachten. De Deluxe kamers zijn een stuk groter en bevatten een werktafel en een bankstel. Het is allemaal net wat ruimer en op zich kost een overnachting in een Deluxe kamer vaak maar een fractie meer.

Hoger gelegen is duurder

Het grootste verschil (in prijs) zit hem dus in het uitzicht, maar ook in de hoogte. Zo zijn hoger gelegen kamers altijd net wat duurder. Dat geldt in het bijzonder voor de Club kamers, de hoogste verdiepingen van het hotel, waarmee je tevens toegang hebt tot de Traders Club Lounge, waar je op gezette tijden lekker kunt eten en drinken (en van het uitzicht bovenin kunt genieten). Het tweede grote voordeel is dat het ontbijt ook in de Club Lounge mogelijk is (naar eigen keuze) en daar kun je echt in alle rust genieten van je uitgebreide en zeer luxe ontbijt. Elke dag heb je er verder nog cocktail hour, waarbij je tussen 17.00 en 19.00 van heerlijke cocktails (en wijn/bier) kunt genieten, samen met heerlijke hapjes (kijk uit dat je niet te veel eet, want dan kun je niet meer op pad voor je diner 😊).

Ontbijt

Het ontbijt was in één woord geweldig. Gobo Chit Chat op de 5e verdieping is een ruim opgezet buffetrestaurant met enorm veel keuze en heerlijke koffie. Hoewel we toegang hadden tot de club lounge kwamen we toch telkens weer naar de algemene ontbijtruimte voor ons ontbijt. Het was net wat sfeervoller en bruisender vergeleken de vrij rustige en stille sfeer in de Club Lounge (we kunnen ons wel voorstellen dat een bepaald type reiziger dat dan weer heerlijk vindt).

Ontbijt Traders Hotel

De keuze was echt enorm en naast een enorme hoeveelheid westerse ontbijtgerechten (variërend van brood tot ontbijtgranen, van croissants tot yoghurt met cruesli), had je er vele tientallen andere gerechten. Je kunt het zo gek niet bedenken en ze hebben het bij Traders. Verder staan er manden vol met minder gezonde bakkerswaren, van worstenbroodjes tot zoete broodsnacks. Voor locals en Aziatische hotelgasten die ’s ochtends liever warm eten zijn er ruim 30 grote opdienbakken vol heerlijke lokale gerechten. Er is een complete ruimte vol verse sushi en ook een grote ‘egg counter’ waar meerdere koks alle soorten eiergerechten klaarmaken.

Heerlijke koffie!

Wij zijn niet zo van het warme lokale eten en sloegen deze typisch Maleisische gerechten meestal over. Een gebakken eitje met een vers broodje ging er wel altijd erg goed in. Er is een rij koffiemachines waar je met een druk op de knop zelf koffie kunt zetten (bonenkoffie, en van goede kwaliteit).

Eén ruimte stond verder vol fruit. Zo’n beetje alle soorten fruit was er te vinden (behalve Durian en Jackfruit om logische redenen).

Liefhebbers van toetjes konden hun lol op. Een compleet eiland vol gebakjes, chocolaatjes en andere zoete waren.

Let erop dat Traders een zakenhotel is en dat het doordeweeks tussen 7.30 en 9.00 soms echt spitsuur is. Hoewel de doorloop enorm is, komt het wel eens voor dat je even op je tafeltje moet wachten (eer ze het hebben afgeruimd en schoongemaakt).

De skybar – een icoon van KL

De Skybar is een begrip in Kuala Lumpur. Het was één van de allereerste Skybars in de stad (zo niet de eerste) en nog steeds is dit het summum, want waar ter wereld heb je zo’n geweldig uitzicht over KLCC Park met daar direct achter de prachtig verlichte Petronas Twin Towers.

Skybar Traders Hotel

De Skybar is populair. Vooral in het weekend zit deze heerlijke loungebar al vanaf 21.00 stampvol. Reserveren is dan ook een must en eigenlijk komt het erop neer dat je als je er ’s avonds naartoe wilt je altijd het beste de dag ervoor (of overdag op de dag zelf) kunt bellen voor een reservering. Als je geluk hebt (op een rustige doordeweekse dag) kan het maar zo zijn dat je op de loungebanken aan de rand van het zwembad mag zitten.

Heb je pech dan krijg je een tafeltje met een paar hoge krukken toegewezen. Ook prima, maar minder tof. In de loop van tijd zijn er in KL veel toffe Skybars bijgekomen. De Skybar van Traders blijft tof, maar is eigenlijk weinig casual en vooral ’s avonds in het weekend is het best een ‘posh’ gebeuren. Als de DJ echter start met zijn set, kan het wel zomaar een bijzonder toffe avond worden 😊.

De Skybar heeft een menukaart met vooral veel toffe cocktails en andere sterke dranken. Bier en wijn is er ook voldoende en je hebt zelfs een paar pagina’s vol hapjes en snacks. Echt uit eten kun je er niet.

Overdag het hotelzwembad

Overdag is de Skybar het domein van hotelgasten die er van het zwembad gebruik komen maken. Dit is over het algemeen niet het beste moment om er mooie foto’s te maken, tenzij je het getroffen hebt met een heldere dag.

De entree voor de Skybar is gratis, maar reserveren is een must en een consumptie is vanzelfsprekend verplicht. Hotelgasten hoeven niet te reserveren, maar voor de beste plek is dit wel aan te raden (want dit is immers makkelijk te regelen bij de lobby of boven bij de Skybar als je er overdag alvast even een kijkje neemt).

Restaurants

Omdat Traders Hotel Kuala Lumpur zo centraal ligt is het niet ongebruikelijk om buiten het hotel te eten. Op Tripadvisor en met Google Maps (reviews) kun je vrij gemakkelijk zien waar je de goede restaurants kunt vinden. Sowieso is het leuk om richting Pavilion KL (en Bukit Bintang) te lopen. Dit kan gemakkelijk via het hotel, langs KLCC Aquarium en vervolgens via de voetgangerstunnel die boven de straat loopt.

Ook binnen Suria KLCC heb je veel leuke restaurants. Voor de ingang van het hotel rijdt een shuttle heen en terug, die je op elk gewenst moment kunt pakken.

Verder is Grab een fantastische manier om makkelijk en goedkoop door Kuala Lumpur te reizen, waarmee feitelijk elk restaurant en elke wijk een kort ritje van je vandaan is.

Zwembad, gym en meer

Als we een klein minpuntje moeten bedenken is het wellicht het zwembad. Hoewel het zwembad gigantisch mooi is en het uitzicht geweldig is, is het een relatief klein zwembad voor zo’n groot hotel. Het bad past perfect bij de Skybar, maar als enige zwembad van het hotel is het wat krapjes. Overdag is het er vaak vrij druk en het is er verder een komen en gaan van mensen die er foto’s komen nemen vanwege het schitterende uitzicht. Onze tip is om als het even kan vroeg in de ochtend in alle rust te gaan zwemmen en vervolgens ’s avonds voor het avondeten nog een laatste korte dip te nemen. Het eind van de middag is een minder fijn moment, dan komt iedereen terug van een leuke dag in de stad en is het soms erg druk in het zwembad.

Wil je lekker sporten, dan ga je naar de enorme gym die 24 uur per dag geopend is. Op dezelfde verdieping (34) heb je ook theSpa, waar je terecht kunt voor wellness (en de beste massages).

slider-traders-kuala-lumpur-3
slider-traders-kuala-lumpur-1
slider-traders-kuala-lumpur-2
slider-traders-kuala-lumpur-4
slider-traders-kuala-lumpur-6
slider-traders-kuala-lumpur-10
slider-traders-kuala-lumpur-11
slider-traders-kuala-lumpur-12
slider-traders-kuala-lumpur-13
slider-traders-kuala-lumpur-17
slider-traders-kuala-lumpur-15
slider-traders-kuala-lumpur-9
slider-traders-kuala-lumpur-14
slider-traders-kuala-lumpur-5
slider-traders-kuala-lumpur-16
slider-traders-kuala-lumpur-7
slider-traders-kuala-lumpur-8
slider-traders-kuala-lumpur-18
slider-traders-kuala-lumpur-19

previous arrow
next arrow

De ultieme locatie

Tot nu toe ging het vooral om hoe fijn het hotel zelf is, maar naast de kamers met het geweldige uitzicht gaat het bij Traders vooral om de zeer praktische locatie. Er zijn weinig hotels in Kuala Lumpur die zo prettig centraal liggen, vooral als KLCC je ding is. Is bijvoorbeeld Bukit Bintang meer jouw ding, dan heb je daar ook zat toffe hotels.

Traders heeft echter iets bijzonders en dat merk je als je het hotel aan de zijkant uitloopt. Je staat midden in het hart van de stad, maar je bent omgeven door bomen, prachtig aangelegde tuinen en mooie wandelpaden.

KLCC Park is een fijn park en uit het zicht heb je verder nog een enorme speeltuin voor de kinderen met ernaast het grootste publieke kinderbad van de stad. Wij gingen er dagelijks naartoe want onze kinderen vonden het daar 100x leuker dan in het zwembad bovenin. Sterker nog, waar we ook in KL verblijven, altijd gaan we even een ochtend of middag naar KLCC Park voor wat waterpret.

Een verblijf in Traders betekent eigenlijk dat je alles zo’n beetje lopend kunt doen. Voor de wat verder weg gelegen tripjes pak je de shuttle naar Suria KLCC om daar op de metro (naar bijvoorbeeld Chinatown) te stappen. Ook kun je voor het hotel makkelijk een Grab regelen, waarmee je via een handige app voor vaste prijzen door de hele stad reist.

Attracties en bezienswaardigheden in de directe omgeving

Het voordeel van zo’n centrale locatie is dat je omringd wordt door leuke attracties. Zo ligt het populaire KLCC Aquarium op een paar minuten (overdekt) lopen vanaf het hotel. KLCC Park ligt direct naast het hotel en hier heb je zoals we al aangaven een mooi kinderzwembad met ernaast een enorme speeltuin. Suria KLCC is een tof winkelcentrum, maar bovenin heb je Petrosains, een gaaf museum met veel leuke dingen voor de kinderen. Helemaal bovenin, op de hoogste verdiepingen van de Petronas Twin Towers heb je het observation deck. Hier moet je zijn geweest.

Via de loopbrug loop je in 10 minuten naar Pavilion KL (’s avonds is er ook een shuttle bus). Steek daar over en loop via Fahrenheit 88 naar het Museum of Illusions. Natuurlijk zijn alle winkelcentra binnen Bukit Bintang een bezoekje waard, hoewel wij meestal het langst in Pavilion KL verblijven.

Beste uitzicht op de Petronas Twin Towers

Voor een gigantisch mooi uitzicht op de Petronas Twin Towers kun je overwegen de Menara KL Tower te bezoeken. Vooral tof is het Sky Deck ticket waar je bij voorkeur vlak voor zonsondergang naartoe moet voor het allermooiste uitzicht.

Toffe attracties die wat verder weg liggen zijn Chinatown (Petaling Street Night Market en de verschillende tempels), de prachtige Thean Hou tempel net buiten het centrum, de National Mosque, Central Market, de River of Life en Merdeka Square met het mooie Sultan Abdul Samad gebouw.

Hoe kom je er?

Elke taxichauffeur weet Traders Hotel Kuala Lumpur te vinden, het is al jaren een begrip in KL. Vanaf de luchthavens KLIA of KLIA2 pak je gewoon een airport taxi. Vanaf elke andere locatie een taxi via Grab. Wil je met de metro reizen, neem dan vanaf KL Sentral de metro naar Suria KLCC en loop vanaf dit metrostation door Suria KLCC en vervolgens ondergronds en via het KLCC Convention Center naar Traders.

Hotel Shuttle naar Suria KLCC

Als je bovenlangs via Suria KLCC loopt, neem dan de shuttle naar de ingang van het hotel.

Een memorabel verblijf. Een absolute aanrader!

Traders Hotel Kuala Lumpur is doorgaans al voor zo’n €80/€90 per nacht te boeken, inclusief geweldig ontbijt. Wel heb je in dat geval geen kamer met direct zicht op de Petronas Twin Towers en dat is eigenlijk wel een must. Er is namelijk niks mooiers dan ’s avonds laat, na een mooie dag in de metropool KL, nog even in het donker uit je raam kijken om te genieten van de prachtig verlichte torens pal voor je neus. Een schitterend uitzicht en absoluut de eventuele extra kosten waard. Een kamer met zicht op de torens is vaak een paar tientjes per nacht duurder, worth it!

Boeken doe je het beste enkele maanden tot uiterlijk enkele weken vooraf via Booking.com of Agoda.nl. Er zijn meer sites (die je ook prima kunt checken), maar wij hebben de beste ervaringen met deze twee hotelsites. Soms heeft de ene een betere aanbieding dan de ander. Let vooral op de details, zoals wel/geen ontbijt, kosteloos annuleren, superior of deluxe kamer, wel of geen uitzicht op de Petronas Towers.

Mocht Traders Kuala Lumpur vol zitten of net iets boven je budget liggen, dan heb je in Kuala Lumpur de volgende goed betaalbare (rond €50 per kamer per nacht inclusief ontbijt), vergelijkbare hotels die je kunt overwegen:

Deel je tips

Heb je leuke tips die je met ons en met de andere lezers wilt delen? Ken je toffe plekjes in Maleisië die we tijdens onze volgende trip naar het land zeker moeten bezoeken? Deel je tips en andere weetjes door hieronder een reactie achter te laten.

Ga je binnenkort zelf op vakantie naar Maleisië en heb je vragen m.b.t. accommodatie, vervoer, attracties en andere bezienswaardigheden of heb je input nodig met het opstellen van je reisplan? Stel je vragen hieronder of in onze reiscommunity Vrienden van Maleisië.

Wil je verder makkelijk op de hoogte blijven van onze avonturen? Volg dan onze Facebook pagina.

1Pingbacks & trackbacks op Traders Hotel by Shangri La, Kuala Lumpur

Reageer

Je e-mailadres zal niet gebruikt worden. Verplichte velden worden met een * weergegeven

Voer hieronder je reactie in *