Suria KLCC

Suria KLCC is hét winkelwalhalla van Maleisië. De reclame over deze mall komt dagelijks op de televisie in je hotelkamer in Kuala Lumpur. KLCC is een luxe winkelcentrum, met veel hippe en exclusieve winkels met vooral internationaal bekende merken. Suria KLCC wordt ook wel een toeristenmall genoemd; omdat het aanbod in de winkels vooral gericht is op toeristen. Je vindt er twee grote department stores; Isetan en Parkson. De mall zelf bevat een paar honderd winkels, verspreid over 6 verdiepingen. Je kunt overal met credit card betalen en op meerdere locaties binnen de mall geld opnemen bij een pinautomaat.

suria-klcc-winkelcentrum-kuala-lumpur-1

suria-klcc-winkelcentrum-kuala-lumpur-2

Op de 4e verdieping vind je een aantal leuke restaurants; waaronder Madam Kwan’s (Maleisische keuken), Spice of India (Indiase keuken), Bumbu Desa (Indonesische keuken), Chakri Palace (Thaise keuken) en het fantastische Japanse restaurant Yuzu.

suria-klcc-winkelcentrum-kuala-lumpur-3

suria-klcc-winkelcentrum-kuala-lumpur-4

Heb je kleding gekocht in Suria KLCC, maar zou je graag wat willen veranderen aan de pasvorm? Je kunt dan terecht bij Ruth Alteration in de kelderverdieping waar je voor een schappelijke prijs aanpassingen kunt laten uitvoeren. Maak van standaard maten makkelijk maatwerk!

suria-klcc-winkelcentrum-kuala-lumpur-5

suria-klcc-winkelcentrum-kuala-lumpur-6

De mall ligt direct onder de Petronas Twin Towers; waarschijnlijk de meest populaire attractie in de hoofdstad. Naast winkelen heb je er ook diverse attracties, zoals een grote TGV bioscoop, KL Aquarium, een prachtige orkesthal – Dewan Filharmonik PETRONAS – en voor de Petronas Twin Towers ligt een prachtig park; KLCC Park. Het park zit meestal vol mensen, leuk om doorheen te wandelen. Binnen het park ligt ook het buitenzwembad, waar kinderen lekker kunnen badderen. ’s Avonds is de omgeving rond het park een gezellige plek waar locals en toeristen bij elkaar komen om te relaxen. Aan de buitenrand van Suria KLCC heb je diverse restaurants, barretjes en koffie tentjes. Je kunt hier naast lokaal ook westers eten.

suria-klcc-winkelcentrum-kuala-lumpur-7

suria-klcc-winkelcentrum-kuala-lumpur-8

suria-klcc-winkelcentrum-kuala-lumpur-9

Bij grote evenementen in Kuala Lumpur staat het plein voor de ingang (aan de park zijde) vaak in het teken van dit evenement. Zo heb je er rond de Formule1 race op Sepang vaak een enorme stand met schermen en ook wat race wagens die je kunt aanschouwen. Tijdens de finalewedstrijden van het WK2002 stonden er diverse schermen en kwamen er vele honderden locals en toeristen bij elkaar om daar de wedstrijd Turkije – Zuid-Korea te bekijken. Er hing toen een prachtige sfeer rondom Suria KLCC, iedereen keek daar voetbal in de buitenlucht.

suria-klcc-winkelcentrum-kuala-lumpur-10

suria-klcc-winkelcentrum-kuala-lumpur-11

suria-klcc-winkelcentrum-kuala-lumpur-12

Signatures Foodcourt

Het foodcourt van Suria KLCC heet Signatures en ligt op de 2e verdieping in het middelste deel van de mall. Je hebt er vele tientallen restaurantjes en ook een paar fastfood ketens. Geen zin om duur te eten, bestel dan een goedkoop gerecht bij een van de kleine restaurantjes.

signatures-suria-klcc-winkelcentrum-kuala-lumpur-1

signatures-suria-klcc-winkelcentrum-kuala-lumpur-2

Hotels dichtbij Suria KLCC

Dichtbij Suria KLCC vind je diverse luxe hotels. Het meest populaire hotel is het Traders Hotel. Vanaf de Skybar van dit hotel (gelegen op de hoogste verdieping) heb je een spectaculair uitzicht op de Petronas Twin Towers, Suria KLCC, KLCC Park en de rest van Kuala Lumpur.

Hieronder volgt een overzicht met de meest populaire hotels binnen KLCC (bekijk hier alle accommodatie binnen KLCC):

Verhoogde voetgangersbrug tussen Suria KLCC en Bukit Bintang

Je kunt makkelijk vanaf Suria KLCC naar Bukit Bintang lopen. Binnen Suria KLCC kun je in de kelderverdieping de borden naar KLCC Convention Center en KL Aquarium volgen. Vervolgens neem je bij het Aquarium de roltrap naar boven en verlaat je aan die kant het complex van het KLCC Convention Center. Sla hier direct rechtsaf, en loop de trap op naar boven, de overdekte en verhoogde voetgangerstunnel in. Na 150mtr kom je aan bij Pavilion KL (een ander zeer populair winkelcentrum). Via Pavilion KL loop je via de Connection door naar Bukit Bintang.

voetgangersbrug-suria-klcc-winkelcentrum-kuala-lumpur

Openingstijden

Suria KLCC is dagelijks geopend tussen 10.00 en 22.00. De eet- en drinkgelegenheden aan de buitenzijde zijn tot middernacht geopend.

Hoe kom je er?

Suria KLCC is makkelijk bereikbaar met de bus, taxi, metro of voor sommigen zelfs lopend, afhankelijk van de ligging van het hotel. Wanneer je met de metro reist, neem dan de Rapid KL Kelana Jaya lijn en stap uit bij station KLCC. De bussen van GOKL (gratis) en de bussen van de Hop-on, Hop-off dienst stoppen voor Suria KLCC. Houd er wel rekening mee dat je nogal lang op een taxi moet wachten rond sluitingstijd (22.00), iedereen neemt op dat moment de taxi. Hetzelfde geldt wanneer het flink regent; ook in dat geval zullen meer mensen met de taxi willen reizen. Taxi chauffeurs in deze regio zijn overigens berucht om hun smoesjes om niet op de meter te rijden. Hoewel de vaste prijs voor een rit vaak ook nog wel meevalt, is het eigenlijk iets dat je altijd zou moeten weigeren.

Kaart

12Pingbacks & trackbacks op Suria KLCC

 1. Orange Pekoe Guesthouse. Prettig en betaalbaar hostel in Kuala Lumpur.
  donderdag, 26 september 2019 om 19:57 (5 jaar geleden)

  […] Vanaf het guesthouse loop je in 5 minuten naar monorail station Raja Chulan. Hier pak je makkelijk de monorail naar KL Sentral, waar je kunt overstappen op de trein naar de luchthaven, of op de metro die je naar diverse andere attracties (zoals Chinatown of KLCC) brengt. Vanaf het guesthouse loop je in 5 minuten naar de achteringang van Pavilion KL, waar tevens de voetgangerstunnel (verhoogd en overdekt) tussen Bukit Bintang en KLCC begint. Op deze wijze loop je in 10/15 minuten vanaf het guesthouse naar de Petronas Twin Towers, naar Aquaria KLCC en naar de populaire mall Suria KLCC. […]

  Beantwoorden
 2. Sama-Sama Hotel KLIA. Mooi, luxe hotel bij de internationale luchthaven.
  vrijdag, 27 september 2019 om 15:12 (5 jaar geleden)

  […] Je bent in 5 minuten vanaf het hotel bij de main terminal van KLIA. Hier kun je makkelijk de KLIA Express naar het centrum van de stad nemen (of naar KLIA2). In 28 minuten brengt deze snelle trein je naar KL Sentral, het centrale treinstation van Kuala Lumpur. Een paar haltes verderop met de metro (makkelijk vanaf KL Sentral) heb je al het station KLCC, onder de Petronas Twin Towers (met de grote en populaire Suria KLCC shopping mall). […]

  Beantwoorden
 3. Petronas Twin Towers, Kuala Lumpur
  dinsdag, 24 maart 2020 om 11:34 (4 jaar geleden)

  […] onder de Petronas Twin Towers heb je één van de meest populaire winkelcentra van Maleisie; Suria KLCC. Hier heb je vele honderden winkels, met vooral bekende internationale merken. Tegenover Suria KLCC […]

  Beantwoorden
 4. Boekwinkels in Maleisie
  woensdag, 13 mei 2020 om 12:30 (4 jaar geleden)

  […] Er is 1 vestiging van deze luxe boekhandel in Maleisie en deze vind je op de 4e verdieping van Suria KLCC in het centrum van Kuala […]

  Beantwoorden

Reageer

Je e-mailadres zal niet gebruikt worden. Verplichte velden worden met een * weergegeven

Voer hieronder je reactie in *