Mid Valley Megamall

Mid Valley Megamall is een enorm winkelcentrum voor de rijkere middenklasse dat net buiten het centrum van Kuala Lumpur ligt. Direct tegen Mid Valley aan ligt het populaire winkelcentrum The Gardens; een luxe winkelcentrum met diverse internationaal bekende (dure) merken. Beide malls worden vooral bezocht door lokale bevolking en expats. Beide shopping malls zijn via de kelderverdieping (lower ground floor) met elkaar verbonden. Hier vind je meteen diverse eettentjes, restaurants en in totaal drie grote supermarkten. Op de begane grond loop je makkelijk via het midden van de ene naar de andere mall. Hier heb je een soort pleintje met wat gezellige terrasjes (o.a. Starbucks, Zouk loungebar en Delicious lunch restaurant). Op de eerste verdieping kun je via een loopbrug van de ene naar de andere mall lopen.

mid-valley-megamall-kuala-lumpur-1

mid-valley-megamall-kuala-lumpur-2

Je komt er doorgaans weinig toeristen tegen, vergeleken bij winkelcentra als Suria KLCC of Pavilion KL. Doordeweeks is het er overdag redelijk rustig, in weekend mag je aansluiten in de stoet. ’s Avonds is het er meestal druk omdat er veel mensen na het werk blijven hangen (binnen het Mid Valley City complex heb je diverse kantoren). Vooral rond sluitingstijd is het vaak een hectisch geheel. Zorg ervoor dat je of nog minimaal een uur blijft hangen, voordat je een taxi naar je hotel neemt, of neem ruim voor sluitingstijd een taxi. Wij hebben daar wel eens rijen gezien van meer dan 100 personen en veel taxichauffeurs weigeren toeristen dan ergens op de meter naartoe te brengen. Dit is vaak ook het geval tijdens hevige regenval. Een alternatief vormt de metro naar KL Sentral; het centrale treinstation van Kuala Lumpur. Hier kun je een taxiticket bij de taxicounter kopen (voor vaste prijzen). Onze ervaring is dat je bij Mid Valley eigenlijk altijd wel een taxi op de meter kunt pakken.

mid-valley-megamall-kuala-lumpur-3

mid-valley-megamall-kuala-lumpur-4

Mid Valley Megamall heeft zo’n 430 winkels waaronder o.a. een grote F.O.S., waar men meestal een groot assortiment aan bekende kledingmerken heeft. De mall bevat overigens diverse department stores: Carrefour, Jusco en Metrojaya. Wij vinden Mid Valley Megamall zelf een van de leukste winkelcentra in Kuala Lumpur, samen met Pavilion KL. De focus ligt niet zo erg op toeristen, maar meer op de locals. Het is er altijd gezellig, en meestal niet te druk. Je hebt er luxe winkels, maar ook gewone winkels. Bovenin heb je diverse specialistische winkeltjes.

mid-valley-megamall-kuala-lumpur-5

mid-valley-megamall-kuala-lumpur-6

mid-valley-megamall-kuala-lumpur-7

De mall zelf is mooi en overzichtelijk opgebouwd, zorg echter wel voor goed zittende schoenen, want meestal kost het flink wat tijd om de complete mall door te lopen. Op de bovenste verdieping heb je een hele grote bioscoop. Je hebt hier tevens een Gold Class zaal, waar je voor RM50 op een enorm luxe stoel zit in een zeer luxe zaal. Op deze verdieping heb je ook een foodcourt, een arcadehal en een bowlingbaan. In het centrale gedeelte heb je ook nog een foodcourt, het populaire Oasis Food Court. Op de begane grond heb je een grote Uniqlo (Japanse versie van H&M), een Starbucks, Coffee Bean en diverse andere ‘flagship stores’ van bekende internationale merken.

mid-valley-megamall-kuala-lumpur-8

mid-valley-megamall-kuala-lumpur-9

mid-valley-megamall-kuala-lumpur-10

Accommodatie binnen Mid Valley Megamall

Je heb een paar hotels binnen het complex. Deze hotels zijn vrij luxe, maar vaak scherp geprijsd omdat het vooral door zakenmensen bezocht worden (en minder door toeristen). De drie beste en meest populaire hotels binnen het winkelcomplex zijn: The Gardens Hotel, Boulevard Hotel en Cititel Mid Valley Hotel.

Openingstijden

Mid Valley Megamall is dagelijks tussen 10.00 en 22.00 geopend. De restaurants op de begane grond zijn dagelijks tot middernacht geopend, de barretjes tot diep in de nacht.

Hoe kom je er?

Het complex ligt aan Jalan Tun Razak (207 Jalan Tun Razak) en is op meerdere manieren bereikbaar. Op KL Sentral neem je voor enkele ringgits de metro naar de shopping mall. Vanaf KL Sentral kun je ook voor een vaste prijs een ticket bij de taxicounter kopen. Wanneer je vanaf de mall naar je hotel wilt neem je bij North Point of South Point een taxi (het beste bij North Point, want dan ben je het snelst weer op de snelweg). Stap gewoon in en geef de naam van je hotel door, als alles meezit zet de chauffeur dan automatisch de meter aan. Vraag nooit naar de prijs, dat zet alleen maar aan tot misbruik en dan rijdt geen chauffeur op de meter.

mid-valley-megamall-kuala-lumpur-11

Kaart

2Pingbacks & trackbacks op Mid Valley Megamall

Reageer

Je e-mailadres zal niet gebruikt worden. Verplichte velden worden met een * weergegeven

Voer hieronder je reactie in *