Boekwinkels in Maleisie

Boeken zijn spotgoedkoop in Maleisie. Soms scheelt het wel de helft met de kosten in Nederland. In Maleisie worden vooral veel Engelstalige boeken verkocht. In elk winkelcentrum vind je wel een boekwinkel. Boekwinkels in Maleisie zijn meestal vrij luxe opgezet. Zo heb je er vaak diverse fijne stoelen waar je lekker kunt lezen. Ook vind je in diverse grote boekwinkels een vestiging van de Starbucks of een eigen koffietentje binnen de vestiging. Hier kun je dan een magazine of boek meenemen en onder het genot van een kop koffie lezen.

Borders

Borders Bookstore Malaysia

Borders is een zeer populaire boekwinkelketen in Maleisie. Borders was voorheen één van de grootste internationale boekwinkel ketens, maar ging in 2011 failliet. Omdat de Berjaya Groep eigenaar was van de Maleisische tak, kon de boekwinkel daar gewoon zaken blijven doen. Dat is maar goed ook, want Borders is de favoriete boekwinkel van de meeste Maleisiërs. De grootste Borders boekwinkel van Maleisie vind je binnen het luxe winkelcentrum The Gardens (voorheen in winkelcentrum Berjaya Times Square maar daar zit nu een kleine Borders Express). In sommige vestigingen heb je een Starbucks, je kunt dus makkelijk eerst een boek of magazine dat je op het oog hebt in de winkel doorlezen.

Kinokuniya

Kinokuniya Bookstore Malaysia

Kinokuniya is een Japanse boekhandel, vaak prachtig ingericht met de meest uiteenlopende (vaak bijzondere) boeken. Er is 1 vestiging van deze luxe boekhandel in Maleisie en deze vind je op de 4e verdieping van Suria KLCC in het centrum van Kuala Lumpur.

Times Bookstore

Times Bookstore Malaysia

Times Bookstores is een boekwinkel keten in Maleisie, met in totaal 10 vestigingen verspreid door het land. De grootste vestiging vind je binnen het populaire winkelcentrum Pavilion KL op de 6e verdieping (tegenover de Starbucks). De website van de boekwinkel is tevens een webshop, maar echt makkelijk kun je er niet online bestellen omdat je bij de meeste boeken eerst contact moet opnemen met de klantenservice om de beschikbaarheid ervan te achterhalen. De winkels zelf zijn altijd erg mooi met een prettige sfeer. Ook binnen Times Bookstores heb je meestal een koffietentje waar je ontspannen een boek kunt lezen.

MPH Bookstores

MPH Bookstore Malaysia

MPH Bookstores dateert al uit 1815 en momenteel is het de grootste boekwinkelketen in Maleisie met in totaal 27 boekwinkels, waaronder een grote vestiging binnen het populaire winkelcentrum Mid Valley Megamall. Het aanbod loopt uiteen van kinderboeken, boeken in de eigen taal (Bahasa Malaysia), science fiction, reisboeken, studieboeken, boeken voor professionals en vele andere soorten boeken, voor ieder wat wils dus. MPH Bookstores verkoopt tevens taalcursussen. Je kan er in een lounge plaatsnemen, om het boek waar je interesse in hebt eerst op je gemak door te lezen, voordat je tot eventuele aankoop overgaat. Mocht je altijd al interesse hebben in een bepaalde Engelstalige boekenreeks, die in Nederland helaas iets te duur is? Koop deze dan gewoon in Maleisie. De box van Lord of the Rings of alle Engelstalige Harry Potter boeken zijn bijvoorbeeld vele euro’s goedkoper dan wanneer je het via Bol.com zou bestellen.

Mooie, bijzondere boeken

Engelstalige reisboeken zijn vaak erg goedkoop in Maleisie, vergeleken met de prijzen in Nederland. Een editie van de Lonely Planet kost hier meestal maar €20. Ook reisgidsen van Frommers, Insight Guides, Rough Guides zijn hier vaak veel goedkoper. Tijdens de megasale heb je nog eens extra hoge kortingen, bijvoorbeeld 50% korting op het tweede boek wanneer je twee boeken tegelijk koopt.

In de meeste boekwinkels in Maleisie heb je ook hele bijzondere boeken, die je vanwege het digitale tijdperk niet zo snel meer in Nederlandse boekhandels tegen zult komen. Prachtige boeken met enorme kaften, of originele boeken van grote auteurs. Maar ook de hele Harry Potter paperback serie voor nog geen €15. Wij kopen er ook vaak (Engelstalige) kinderboeken en knutselboeken, fijn voor onderweg en als we weer terug in Nederland zijn.

Wat kun je er verder zoal kopen

Wij slaan in Maleisië altijd onze slag met schrijfwaren, knutselspullen en andere mooie producten die je in Nederland niet meer zomaar overal tegenkomt. Prachtige pennen, hoge kwaliteit papier en leuke kleine cadeautjes voor verjaardagen van vriendjes en vriendinnetjes van onze kinderen.

Ook leuk, een grote wereldkaart of vergelijkbaar. Je moet natuurlijk wel maar houden van zo’n enorme wereldkaart aan de muur in de werkkamer. In Nederland betaal je voor zo’n kaart al gauw 30 euro (de grote uitvoering). Bij de boekwinkels in Maleisië worden deze kaarten ook verkocht, meestal kosten deze ongeveer €10. Naast de standaard wereldkaarten (Europa in het midden), verkoopt men ook Amerikaanse kaarten (Amerika in het midden) en Aziatische kaarten in verschillende soorten (bijv. gebaseerd op demografie of hoogteverschillen). Naast de wereldkaarten kun je er tevens kaarten van Zuidoost-Azië en van Maleisie kopen. Houdt bij het kopen van een kaart wel rekening met de afmetingen; de kaart moet wel diagonaal in de koffer passen. Verder heb je er ook gedetailleerde wegenkaarten van Maleisie, vaak een nieuwere druk dan in Nederland verkocht wordt.

Reageer

Je e-mailadres zal niet gebruikt worden. Verplichte velden worden met een * weergegeven

Voer hieronder je reactie in *