Een auto huren: dé manier om Maleisië te ontdekken

Als je als eens eerder in Zuidoost-Azië geweest bent, dan zal je weten dat in en tussen de grote steden de meest voorkomende vormen van transport de metro, bus, trein of de taxi zijn. Allemaal vormen van openbaar vervoer die leuk zijn om de lokale cultuur te leren kennen, maar niet altijd even comfortabel zijn. Als je Maleisië op een unieke manier wil leren kennen, waarbij jij bepaalt wanneer je waar naartoe gaat, dan is een auto huren de beste optie.

Maleisië biedt iedere soort toerist de mogelijkheid om een fantastische reis door het land te beleven. Luxe hotels en resorts, witte stranden, groene jungle, authentieke dorpjes, bruisende steden: het Aziatische land heeft het allemaal. De gemene deler: binnenlands transport is niet altijd van het niveau dat we in Nederland gewend zijn. Natuurlijk kun je makkelijk met het moderne Air Asia tussen bestemmingen vliegen, maar niet elke bestemming is met het vliegtuig bereikbaar. Ook rijden er luxe bussen van privévervoerders tussen populaire plekken. Op andere routes ben je echter aangewezen op (soms zeer) lokaal transport.

Auto huren in Maleisie

Minibus, trein of Grab

Busjes kunnen wat gammel zijn, met soms meer passagiers dan zitplekken en ze denderen af en toe over kronkelige weggetjes alsof ze alle haast van de wereld hebben. Treinen in Maleisië zijn er niet heel veel en eigenlijk ook niet een logische keuze vergeleken de alternatieven (ooit was de jungletrein een absoluut hoogtepunt maar inmiddels wat uit de gratie geraakt). In de grotere steden is het gebruikelijk een Grab te nemen, die niet duur zijn maar tijdens de spits niet zo heel praktisch zijn. In de hoofdstad Kuala Lumpur heb je verder nog de LRT (metro), een fijne en goedkope manier om door de stad te reizen. Het openbaar vervoer in Maleisië is in elk geval een hele leuke manier om met de lokale bevolking in contact te komen.

Zelf huren: Flexibel en comfortabel

Toch kan het zijn dat je liever iets meer comfort wil. Dat je altijd lekker wilt kunnen zitten, je eigen spullen veilig bij je wilt kunnen dragen en dat je daarnaast geen zin hebt in lange wachttijden of vertraagd transport. Met andere woorden: je wil de handen zelf aan het stuur hebben en houden.

Een auto huren is dan ook de beste optie als je comfort, flexibiliteit en vrijheid wil combineren in Maleisië en een tegelijk een unieke reis in je eigen reistempo wil hebben. Toch kan het zijn dat je daar wel twee keer over nadenkt: Hoe veilig is het om in zelfstandig in Maleisië te rijden? Daarbij, hoe weet je immers dat je niet wordt opgelicht, te veel betaalt of bij het inleveren je borg kwijt bent? Oftewel: je wil betrouwbaar huren. Daar zijn genoeg mogelijkheden voor: bij Goedkoperautohuur.nl kan je veilig en voordelig bij gecertificeerde bedrijven een auto huren. Verder zijn er nog andere tips over het huren van een auto in het buitenland te vinden op ANWB.nl.

Auto huren in Maleisie

Jaarlijks huren duizenden toeristen een auto in Maleisië. Kuala Lumpur is voor velen wellicht even wennen (en slikken), maar eenmaal buiten de grote stad is het rijden erg gemakkelijk. Overal rustspots en tankstations met vaak winkels, restaurants en andere faciliteiten. Voor West-Maleisië is perfect met een huurauto te verkennen. Op Borneo huur je een auto in één van de grotere steden, waarbij je de omgeving met de auto kunt ontdekken (maar niet tussen de steden zelf rijdt).

Auto huren in Maleisie

Grootste highlighs met de auto bereikbaar

Er gaat een wereld voor je open in je eigen auto: Maleisië is een prachtig land. Sommige schitterende eilanden kan je zelfs met je huurauto bezoeken: er zijn namelijk ferry’s die de mogelijkheid bieden om de auto op de boot mee te nemen. Het mooie eiland Penang is met een enorme brug met het vasteland verbonden. En wat dacht je verder van de Cameron Highlands, waar je door een prachtig groen heuvellandschap langs de theeplantages kan rijden. Steden als Kuala Lumpur, Ipoh, Georgetown en Malakka zijn uiteraard een bezoek waard en een stuk relaxter als je er je eigen vervoer hebt. Een paar absolute toeristische hoogtepunten rond Kuala Lumpur waar je zeker met de auto naar toe kan zijn de Batu Caves net buiten de hoofdstad, het mooie Kuala Selangor met de vuurvliegjes en bijvoorbeeld Genting Highlands, een walhalla van vertier en vermaak (inclusief meerdere casino’s).

Er zitten genoeg voordelen aan het reizen met de auto en daarnaast zijn de wegen prima. Mensen rijden er niet te hard, de wegen zijn goed onderhouden en er zijn genoeg benzinestations. De prijs van de benzine is in vergelijking met Nederland ook een stuk goedkoper: je betaalt er per liter minder dan een halve euro, wat bij een auto met een tank van 70 liter neerkomt op een volle tank voor minder dan dertig euro, en je kan zo een schitterende rondreis door Maleisië maken!

Let wel op dat in Maleisië de auto’s aan de linkerhelft rijden, dit is een overblijfsel van de Engelse overheersing, maar je wendt er zo aan!

Reageer

Je e-mailadres zal niet gebruikt worden. Verplichte velden worden met een * weergegeven

Voer hieronder je reactie in *