The Gardens

The Gardens is een winkelcentrum dat net buiten het centrum van Kuala Lumpur ligt. Het winkelcentrum ligt naast het populaire Mid Valley Megamall. Beide malls worden vooral bezocht door lokale bevolking en expats. The Gardens is een zeer luxe mall met ruim 200 winkels met veel exclusieve en vooral dure merken. Beide winkelcentra zijn via de kelderverdieping met elkaar verbonden. Je hebt er meerdere eettentjes, restaurants en supermarkten. Op de begane grond loop je makkelijk via het midden van de ene naar de andere mall. Hier heb je een soort pleintje met wat gezellige terrasjes (o.a. Starbucks, Zouk loungebar en Delicious lunch restaurant). Op de eerste verdieping kun je via een loopbrug van de ene naar de andere mall lopen.

the-gardens-winkelcentrum-kuala-lumpur-1

the-gardens-winkelcentrum-kuala-lumpur-2

the-gardens-winkelcentrum-kuala-lumpur-3

The Gardens is vergelijkbaar met andere luxe winkelcentra als Pavilion KL en Suria KLCC. In totaal heb je 5 verdiepingen met winkels. Op de begane grond heb je de topmerken zoals DKNY, BCBG Maxazria en Louis Vuitton. Andere bekende internationale merken die je er hebt zijn; Karen Millen, Promod, Juicy Couture, BOSS Hugo Boss, Banana Republic, A|X Armani Exchange, Gap, Lacoste en Massimo Dutti.

the-gardens-winkelcentrum-kuala-lumpur-4

the-gardens-winkelcentrum-kuala-lumpur-6

the-gardens-winkelcentrum-kuala-lumpur-7

The Gardens heeft twee grote department stores; Isetan en Robinsons. Verder heb je er een grote Borders bookstore; een enorme boekwinkel met aan het uiteinde een Starbucks waar je onder het genot van een kop koffie kunt beoordelen of je het boek al dan niet wilt kopen. Naast de Borders, op de 3e verdieping van de mall, vind je de Food Garden met diverse kleine eettentjes. Naast luxe kledingmerken, heb je ook diverse dure meubelzaken, hifi winkels voor audiofielen, en bovenin heb je verder nog wat sportwinkels.

the-gardens-winkelcentrum-kuala-lumpur-8

the-gardens-winkelcentrum-kuala-lumpur-9

the-gardens-winkelcentrum-kuala-lumpur-18

Op de 4e verdieping vind je de GSC Signature, de beste en meest luxe bioscoop in Maleisie. Hier betaal je net wat meer voor een bioscoopkaartje (RM20 ipv RM10 voor een regulier kaartje). Gold Class is hier fantastisch, maar een 3D voorstelling kost wel RM70 (reguliere 2D Gold Class kost RM65). Je krijgt er dan wel een gratis drankje bij. Gold Class is leuk om eens mee te maken, want in Nederland zul je niet snel in zulke luxe een film bekijken.

the-gardens-winkelcentrum-kuala-lumpur-10

the-gardens-winkelcentrum-kuala-lumpur-11

the-gardens-winkelcentrum-kuala-lumpur-12

Op de vierde verdieping vind je verder een vestiging van Reliance Travel; een bekend lokaal reisbureau. Bij deze vestiging kun je vooral terecht wanneer je interesse hebt in een luxe en exclusieve reis. Onderin The Gardens (lower ground floor) heb je diverse eettentjes. Hier loopt de mall automatisch over in Mid Valley Megamall, waar je ook diverse restaurants hebt (op dezelfde verdieping). Hier vind je ook diverse banken waar je kunt pinnen.

the-gardens-winkelcentrum-kuala-lumpur-13

the-gardens-winkelcentrum-kuala-lumpur-14

the-gardens-winkelcentrum-kuala-lumpur-15

the-gardens-winkelcentrum-kuala-lumpur-16

Accommodatie binnen The Gardens

Je heb een paar hotels binnen het complex. Deze hotels zijn vrij luxe, maar vaak scherp geprijsd omdat het vooral door zakenmensen bezocht worden (en minder door toeristen). De drie beste en meest populaire hotels binnen het winkelcomplex zijn: The Gardens Hotel, Boulevard Hotel en Cititel Mid Valley Hotel.

Openingstijden

The Gardens is dagelijks tussen 10.00 en 22.00 geopend. De restaurants zijn tot middernacht geopend.

Hoe kom je er?

Het complex ligt aan Jalan Tun Razak (207 Jalan Tun Razak) en is op meerdere manieren bereikbaar. Op KL Sentral neem je voor enkele ringgits de metro naar de shopping mall. Vanaf KL Sentral kun je ook voor een vaste prijs een ticket bij de taxicounter kopen. Wanneer je vanaf de mall naar je hotel wilt neem je bij North Point (bij Mid Valley Megamall) een taxi. Stap gewoon in en geef de naam van je hotel door, als alles meezit zet de chauffeur dan automatisch de meter aan. Vraag nooit naar de prijs, dat zet alleen maar aan tot misbruik en dan rijdt geen chauffeur op de meter.

Kaart

2Pingbacks & trackbacks op The Gardens

  1. Boekwinkels in Maleisie
    woensdag, 13 mei 2020 om 12:29 (4 jaar geleden)

    […] Maleisiërs. De grootste Borders boekwinkel van Maleisie vind je binnen het luxe winkelcentrum The Gardens (voorheen in winkelcentrum Berjaya Times Square maar daar zit nu een kleine Borders Express). In […]

    Beantwoorden

Reageer

Je e-mailadres zal niet gebruikt worden. Verplichte velden worden met een * weergegeven

Voer hieronder je reactie in *