Top 10 Winkelcentra in Kuala Lumpur

Kuala Lumpur heeft vele winkelcentra. Toeristen zouden moeite kunnen hebben met te beslissen welke ze absoluut moeten bezoeken en welke ze gerust kunnen overslaan tijdens hun verblijf in Kuala Lumpur. Ten eerste; als je enige doel in Kuala Lumpur is om te winkelen tot je erbij neervalt is er eigenlijk maar een plek waar je moet zijn en dat is in een hotel rond Bukit Bintang. De meeste van de winkelcentra in onze top 10 liggen in dit gebied. Gelukkig zijn hier ook vele van de 5-sterren hotels dus een hotel vinden zou vrij gemakkelijk moeten zijn. Maar ook voor budget-reizigers kunnen accommodatie vinden in hun prijsklasse aangezien er veel guesthouses liggen in de Changkat Bukit Bintangarea (ongeveer op 5 tot 10 minuten wandelafstand van alle belangrijke winkelcentra).

Voor onze lijst hebben een aantal criteria meegenomen. Niet elk winkelcentrum is misschien voor elk type koper geschikt. Sommige echt grote winkelcentra liggen redelijk ver buiten het centrum van Kuala Lumpur, voor sommigen toch een reden om er een paar te bezoeken, voor anderen waarschijnlijk niet de moeite waard.

1. Pavillion KL

pavilion-kl-winkelcentrum-kuala-lumpur

Onze verreweg persoonlijke favoriet is Pavillion KL. Pavillion is geopend in 2007 en is sindsdien een groot succes. Pavillion heeft vele leuke winkels en de gemiddelde koper komt hier goed tot zijn recht. Er zijn vele luxueuze winkels maar ook genoeg normale winkels. Pavillion heeft een fantastische food court maar ook veel restaurants en cafés of koffiehuizen. Voor toeristen de plek waar je moet zijn.

2. Suria KLCC

suria-klcc-winkelcentrum-kuala-lumpur

Suria KLCC is al lange tijd een van de meest populaire winkelcentra voor toeristen. De plaatselijke bevolking noemt het een toeristenwinkelcentrum maar toch komen tienduizenden elk weekend hiernaartoe om te ontspannen en rond te hangen. Toeristen zullen merken dat de winkels in dit winkelcentrum een ander soort producten verkopen dan in andere winkelcentra, Suria KLCC heeft veel winkels die internationale merken verkopen (en in westerse maten).

3. Plaza Lowyat

plaza-low-yat-winkelcentrum-kuala-lumpur

Lowyat zal niet alle toeristen aanspreken aangezien het klein, druk en vaak erg luidruchtig is. Lowyat is de voornaamste IT, gadget en leefstijl winkelcentrum in Kuala Lumpur. Hier vind je honderden kleine winkeltjes die luxueuze artikelen verkopen zoals camera’s, telefoons, laptops, tablets en nog veel meer. Als je elektronische accessoires zoekt, is dit beslist de plek waar je moet zijn. Bedenk dat je pas na hardnekkig afdingen de grootste korting krijgt.

4. Mid Valley Megamall & The Gardens

the-gardens-winkelcentrum-kuala-lumpur

Dit is het eerste winkelcentrum dat niet in het centrum van Kuala Lumpur ligt. Dit betekent dat je een taxi moet nemen en een stukje moet rijden om bij het grootste en populairste (plaatselijke) winkelcentrum te komen. Mid Valley is al weer een paar oud. Hier vind je vele normale winkeltjes die allerlei soorten producten verkopen. Mid Valley is gekoppeld aan The Gardens, een luxueus winkelcentrum (en ook een van de fijnste) met vele internationale merken.

5. Nu Sentral

nu-sentral-winkelcentrum-kuala-lumpur

Nu Sentral is een groot winkelcentrum vlak naast KL Sentral, het centraal treinstation van Kuala Lumpur. Het ligt gunstig ten opzichte van zowel de LRT (metro) en de Monorail, die je in minder dan 10 minuten naar het stadscentrum brengt.

6. Lot10

lot10-winkelcentrum-kuala-lumpur

Lot10 is misschien het meest centraal gelegen winkelcentrum in de hele stad, aan de Jalan Bukit Bintang. Het heeft nogal wat leuke winkels en ook een vestiging van de keten National Geographer. In de kelder vind je Hutong, een geweldige food court met voornamelijk Chinese zaakjes. Lot10 ligt gunstig tussen enkele andere populaire winkelcentra in Bukit Bintang. Als je dit gebied binnenkomt met de monorail dan moet je uitstappen bij het station direct naast Lot10.

7. Fahrenheit88

fahrenheit88-winkelcentrum-kuala-lumpur

Fahrenheit88 is een modern winkelcentrum aan de overkant van Pavillion KL. Vroeger heette het KL Plaza maar de nieuwe eigenaar wilde een andere naam na de enorme verbouwing. Fahrenheit88 heeft enkele zeer fraaie winkels. Op de bovenste verdieping vind je Signature IT, een gigantisch IT warenhuis. Voor de plaatselijke bevolking werd Fahrenheit88 een van de favoriete winkelcentra door de komst van de megawinkel Uniqlo clothing shop die enkele verdiepingen inneemt.

8. 1Utama

1-utama-winkelcentrum-kuala-lumpur

Ook al ligt deze nogal ver uit het stadscentrum van Kuala Lumpur, 1Utama is een niet te missen winkelcentrum. Na de uitgebreide verbouwing is het wederom een prima plek (en een van de grootste) om allerlei soorten producten te vinden. Er is ook een zeer grote Foodrepublic food court waar je menig lokaal gerecht kunt proberen. Door de afstand van de meeste hotels is 1Utama niet bijzonder populair bij toeristen; toch is het een bezoek meer dan de moeite waard.

9. Sunway Pyramid

sunway-pyramid-winkelcentrum-kuala-lumpur

Sunway Pyramid is extreem populair bij de plaatselijke bevolking die buiten Kuala Lumpur wonen. Als je kijkt naar het absolute maandelijkse aantal bezoekers zou het wel eens het populairste winkelcentrum van Maleisië kunnen zijn. Sunway is meer dan alleen een winkelcentrum; het is een buitengewoon entertainment complex met talrijke bars, restaurants, honderden winkels, hotels, resorts en zelf een gigantisch pretpark (en waterpark). Degenen die met kinderen reizen zullen ze waarschijnlijk een groot plezier doen als ze Sunway Pyramid aandoen.

10. Berjaya Times Square

berjaya-times-square-winkelcentrum-kuala-lumpur

De laatste in onze lijst is Berjaya Times Square; het grootste winkelcentrum in Maleisië. Hier zijn meer dan 600 winkels, van megawinkels op de lagergelegen niveaus tot vele kleinere winkels op de hogere verdiepingen. Er is binnen zelfs een achtbaan, dus een ideaal winkelcentrum als je met kinderen reist. Berjaya Times Square ligt ook in het Bukit Bintang gebied; ongeveer 10 minuten lopen vanaf Lot10 of Lowyat Plaza.

Andere erg geliefde winkelcentra in en rond Kuala Lumpur

Winkelcentra die onze top 10 niet gehaald hebben zijn nog steeds een bezoek waard, vooral die binnen de Gouden Driehoek (Bukit Bintang area en KLCC gebied). Hieronder noemen we er nog een paar en noemen we de belangrijkste redenen waarom je er heen moet.

11. The Curve: the Curve is nog het grootste, nog het populairste winkelcentrum in Kuala Lumpur. Het ligt ook nogal ver uit het centrum. Toch blijft het een fijne plek voor een bezoek. Naast het winkelcentrum zijn er vele bars en restaurants. Tegenover the Curve ligt Ikano Power Center, waar je een paar ketens van populaire lokale en buitenlandse merken vindt. The Curve is vooral geliefd bij de plaatselijke expat gemeenschap.

12. Starhill Gallery: waarschijnlijk het meest exclusieve en luxueuze winkelcentrum in Kuala Lumpur.

13. Sungwei Wang & BB Plaza: samen de meest populaire winkelcentra in Kuala Lumpur.

14. AvenueK: modern maar kleine winkelcentrum tegenover Suria KLCC.

15. Pertama Complex: het beste winkelcentrum voor sportkleding en dergelijke.

16. Bangsar Village Shopping Mall: erg populair expat winkelcentrum in een van de grootste expat enclaves.

17. IMBA Plaza: de beste (of slechtste) plek om piraten dvd’s, software en andere media te kopen.

18. Great Eastern Mall: grootste winkelcentrum in het Ampang gebied. Vooral geliefd bij expats.

19. Tropicana Mall: populair winkelcentrum voor het hele gezin. Veel meubel- en kinderwinkels.

20. Plaza Mont Kiara: modern winkelcentrum gericht op expats die in het Mt. Kiara gebied wonen.

21. Bangsar Shopping Center: populairste expat winkelcentrum in het Bangsar gebied. De beste plek om producten zoals kaas, brood en andere typische westerse producten te kopen.

Zoek je specifieke merken? Laat het ons weten en we zoeken het voor je uit!

Reageer

Je e-mailadres zal niet gebruikt worden. Verplichte velden worden met een * weergegeven

Voer hieronder je reactie in *