1st Avenue Mall

1st Avenue Mall is geopend in 2010. Het heeft zeven verdiepingen met in totaal 280 winkels. Elke verdieping heeft haar eigen thema; stijl is het thema van de 1e verdieping, en heeft de naam ‘Chill’. Parkson Department Store is hier de grootste huurder. De supermarkt kan op de 4e verdieping gevonden worden, samen met een food court. De 8e verdieping, genaamd Cloud 8, bestaat uit een paar leuke restaurants en een Cineplex (bioscoop). Vanaf hier kunnen bezoekers door de open lucht een gang doorlopen, met een panoramisch uitzicht van bijna 360 graden over het eiland heen.

1st-avenue-winkelcentrum-penang-1

1st-avenue-winkelcentrum-penang-2

1st Avenue ligt direct naast de Prangin Mall en de ICT@Digital Mall op Komtar. Deze drie winkelcentra zijn verbonden door hemelbruggen, waardoor bezoekers deze allemaal kunnen bezoeken zonder hiervoor een drukke straat in Georgetown te hoeven oversteken. Het winkelcentrum is ontworpen na voorbeeld van sommige zeer populaire winkelcentra in Singapore; Raffles City, Marina Square en Suntech City; maar de uiteindelijke resultaat deed ons ook denken aan het Orchard Central langs Orchard Road. Het uiterlijk heeft een van kleur veranderde LED verlichting; welke zeer fraai lijkt in de avond.

1st-avenue-winkelcentrum-penang-4

1st-avenue-winkelcentrum-penang-5

Openingstijden

1st Avenue is dagelijks geopend van 10.00 tot 22.00 uur.

1st-avenue-winkelcentrum-penang-3

Hoe kom je er?

Het winkelcentrum is makkelijk te bereiken vanuit toeristische hotspots zoals Batu Ferringhi en Tanjung Bungah; waar je een bus of taxi vandaan kunt nemen. Het Komtar busstation ligt dichtbij 1st Avenue; direct onder het Komtar gebouw op nog geen 5 minuten lopen.

1Pingbacks & trackbacks op 1st Avenue Mall

Reageer

Je e-mailadres zal niet gebruikt worden. Verplichte velden worden met een * weergegeven

Voer hieronder je reactie in *