ICT@Komtar Digital Mall

Binnen het enorme Komtar complex vond je oorspronkelijk een van de oudste en meest centraal gelegen winkelcentra op het eiland Penang. Jaren geleden kwam iedereen naar deze enorme toren om boodschappen te doen, om te shoppen en om ’s avonds gezellig bij elkaar te komen.

ict-digital-mall-komtar-winkelcentrum-penang-1

ict-digital-mall-komtar-winkelcentrum-penang-2

Ongeveer 10/15 jaar geleden begon het verval van het complex, met duidelijke sporen van ouderdom. Toen op diverse plekken in Georgetown nieuwe winkelcentra gebouwd besloten diverse bekende merken naar deze moderne malls te verhuizen. Langzaam werd Komtar het domein van kleine en vooral specialistische winkeltjes. Onderin vond je vooral veel winkeltjes waar je nepartikelen en gekopieerde cd’s en dvd’s kon kopen.

ict-digital-mall-komtar-winkelcentrum-penang-3

ict-digital-mall-komtar-winkelcentrum-penang-4

ict-digital-mall-komtar-winkelcentrum-penang-5

Omdat Komtar nog steeds op een van de meest belangrijke locaties in Georgetown staat besloot men enkele jaren terug om het hele complex eens flink onder handen te nemen. Komtar werd eerst verbonden met de populaire mall Prangin, en later met 1st Avenue; zo was alles ineens op loopafstand van elkaar te bereiken. Diverse verdiepingen werden tijdelijk gesloten en compleet gerenoveerd. Zo opende in 2011 de ICT Mall @ Komtar haar deuren; een groot IT/ICT & gadget winkelcentrum; de grootste op het eiland. Hier kwam later de department store Pacific Hypermarkt (voorheen Super Komtar) bij.

ict-digital-mall-komtar-winkelcentrum-penang-6

ict-digital-mall-komtar-winkelcentrum-penang-7

Langs de populaire Komtar Walk vind je diverse restaurantjes en wat andere leuke tentjes waar je vooral ’s avonds gezellig terecht kunt. Ook de toeristische attractie binnen Komtar, het uitzicht vanaf de hoogste verdiepingen, werd gesloten voor publiek om volledig te renoveren (momenteel nog steeds gaande en dus niet toegankelijk voor toeristen).

ict-digital-mall-komtar-winkelcentrum-penang-8

ict-digital-mall-komtar-winkelcentrum-penang-9

Openingstijden

Komtar is 7 dagen per week geopend tussen 10.00 en 22.00. De restaurantjes langs Komtar Walk zijn tot middernacht geopend.

Hoe kom je er?

Het Komtar shopping complex ligt in het centrum van Georgetown. Het complex is enorm hoog, en is van veraf al duidelijk zichtbaar. Onder het complex zit een busstation, en hier stopt ook de bus uit Batu Ferringhi. Vele jaren geleden was dit de meest geliefde shopping mall voor de locals, maar later hebben malls als Queensbay, 1st Avenue en Gurney Paragon deze plek overgenomen.

Kaart

2Pingbacks & trackbacks op ICT@Komtar Digital Mall

  1. 4/29 コムターとカムダー。 | Jonco days
    zaterdag, 29 april 2017 om 16:23 (7 jaar geleden)

    […] 再びコムターに戻ってデジタルモールという(秋葉原っぽい雰囲気の)家電エリアで夫のケータイ充電用のUSBを物色。別のお店では1475円だったものが(おじさんが少し負けてくれて)625円程で購入できました!コムターは寂れているエリアもありますがここは来るたびにいつも人通りがある理由がわかります。お店のおじさん私達が日本人だとわかると、最後に「どおも!」言ってくれました✨ http://www.veelzijdigmaleisie.nl/winkelen/ictkomtar-digital-mall.htm […]

    Beantwoorden

Reageer

Je e-mailadres zal niet gebruikt worden. Verplichte velden worden met een * weergegeven

Voer hieronder je reactie in *