Pavilion KL

Pavilion KL is een van de meest populaire malls in Kuala Lumpur. Het winkelcentrum ligt centraal in de wijk Bukit Bintang en telt ruim 450 winkels. Naast de vele winkels met bekende internationale merken zie je er ook veel populaire Aziatische topmerken. Buiten de vele winkels heb je er ook meerdere luxe (en gewone) eetgelegenheden, diverse barretjes en koffietentjes, een prachtige bioscoop en een complete verdieping waar welness centraal staat.

pavilion-kl-winkelcentrum-kuala-lumpur-1

pavilion-kl-winkelcentrum-kuala-lumpur-2

Centraal in de mall staat de ‘Bintang Circle’, dit een centrale ontmoetingsplek midden in de mall. Vaak wordt deze locatie gebruikt voor presentaties en evenementen; denk aan een complete Canon stand wanneer er een nieuwe camera aankomt, of een grote Audi stand wanneer dit merk een nieuw model op de markt zet. Tijdens feestdagen zoals Kerstmis, Chinees nieuwjaar, Deepavali of Hari Raya is de complete mall versierd; bij de Bintang Circle heb je dan meestal diverse feestelijkheden.

pavilion-kl-winkelcentrum-kuala-lumpur-3

pavilion-kl-winkelcentrum-kuala-lumpur-4

The Loaf is een brasserie rechts van de hoofdingang, hier hebben ze superlekkere broodjes en een prima ontbijt of lunch. Links van de hoofdingang heb je Espressamente Illy; een zeer goed koffietentje waar je heerlijk vanaf het terras kunt genieten van de drukte in het centrum van de stad.

pavilion-kl-winkelcentrum-kuala-lumpur-5

pavilion-kl-winkelcentrum-kuala-lumpur-6

Parkson is de anchor tenant, de hoofdafnemer van de winkelruimte. Een anchor tenant drukt een stempel op het complete complex. Soms verzorgt de anchor ook de contractering van de overige winkels. Het enorme warenhuis loopt langs de gehele breedte van het winkelcentrum. Binnen Parkson vind je diverse verdiepingen met populaire kledingmerken. Binnen de afdeling met herenmode heb je ook een kleermaker waar je in enkele dagen een prachtig mooi maatpak kunt laten maken (prijzen starten bij RM1000 voor kwaliteitsstoffen). Bovenin heb je een verdieping met woon accessoires en keukenartikelen. Parkson Pavilion heeft 3 ingangen op elke verdieping; een in het centrum, een aan de uiterste rechterzijde en een aan de uiterste linker zijde van de mall.

pavilion-kl-winkelcentrum-kuala-lumpur-7

pavilion-kl-winkelcentrum-kuala-lumpur-8

Het megacomplex ligt tegenover de ingang van Starhill Gallery en schuin tegenover Fahrenheit88, aan het begin (of einde) van Bukit Bintang. Als je de straat daar oversteekt, loop je de mall binnen. De voorzijde van de mall is elke dag een gezellige boel, vooral door de enorme fontein waar iedereen altijd mee op de foto wil. ’s Avonds is de fontein verlicht en ziet het geheel er prachtig uit.

pavilion-kl-winkelcentrum-kuala-lumpur-9

pavilion-kl-winkelcentrum-kuala-lumpur-10

Winkels in Pavilion KL

Pavilion KL heeft een enorme hoeveelheid moderne winkels met daarbij nog het aanbod binnen het grote Parkson warenhuis. Enkele populaire winkels zijn; Esprit (2 verdiepingen), Hugo Boss, Coach, Burberry, Gap, Ted Baker, Massimo Dutti, Banana Republic, Guess, Fossil, Kiehl’s, Juicy Couture, Lacoste, GANT, Mooks, Paul Frank, Quiksilver, Tommy Hilfiger, Ralph Lauren, Zara, Promod, Dorothy Perkins, Marc by Marc Jacobs, Onitsuka Tiger, Versace en AlX Armani Exchange.

pavilion-kl-winkelcentrum-kuala-lumpur-11

pavilion-kl-winkelcentrum-kuala-lumpur-12

Dit zijn een hoop internationaal bekende merken maar verwacht er geen koopjes. Het is ons opgevallen dat de prijzen zelfs tijdens de grote mega-sales periodes vaak even hoog zijn of zelfs hoger zijn dan in Nederland bij bv. de Bijenkorf. Wel heb je er een prima en divers aanbod. Soms verdwijnt een merk, om elders te openen. Vaak is de lege winkelruimte binnen enkele dagen weer gevuld met het volgende hippe merk.

pavilion-kl-winkelcentrum-kuala-lumpur-13

pavilion-kl-winkelcentrum-kuala-lumpur-14

Naast bovenstaande winkels heb je dus nog vele honderden andere shops. Verder heb je er nog een grote Times Bookstore op de 6e verdieping. Een verdieping lager, op de 5e, heb je de Golden Screen Cinemas met de uitzonderlijk luxe Gold Class Bioscoop (naast de reguliere zalen). Een ticket kost RM60, maar dan heb je wel de meest luxe bioscoop ervaring ooit, met een enorme reclyning stoel en met butler-service.

pavilion-kl-winkelcentrum-kuala-lumpur-15

pavilion-kl-winkelcentrum-kuala-lumpur-16

Restaurants en andere eetgelegenheden in Pavilion KL

1e verdieping

Pavilion heeft naast de enorme hoeveelheid winkels ook nog op diverse locaties restaurants, variërend van zeer betaalbaar tot vrij exclusief. De hele 1e verdieping (dat eigen 2 niveaus onder de grond zit) staat in het teken van eten. Hier heb je onder andere de grote Mercato supermarkt met vooral veel Westerse producten. Verder heb je er een keur aan restaurants, zoals Madam Kwan’s, Tony Roma’s en Ichiban Boshi.

Binnen het centrum van deze verdieping vind je de enorm populaire Food Republic. Dit is de foodcourt van Pavilion KL. Hier heb je zo’n 30 kleine restaurantjes met vooral lokale gerechten. Het werkt op de volgende wijze; je loopt eerst alle restaurantjes af om te beoordelen welk gerecht je wilt proberen. Als je dit besloten hebt bestel je het gerecht bij de kassa van het eettentje. Je betaalt direct en krijgt een bonnetje. Je pakt zelf alvast een dienblad en bestek en wacht tot ze het gerecht (vers voor je neus) bereid hebben. Zodra het gerecht gereed is zetten ze het op je dienblad en vervolgens loop je naar een van de lege tafeltjes. Drinken haal je ook zelf bij een van de twee speciale counters in het midden van de Food Republic.

foodrepublic-pavilion-kl-winkelcentrum-kuala-lumpur-1

foodrepublic-pavilion-kl-winkelcentrum-kuala-lumpur-2

Connection

Op de 3e verdieping, wat eigenlijk de begane grond is, heb je de Connection. Connection is het straatje in de buitenlucht aan de linkerzijde van Pavilion KL. Je loopt er makkelijk buitenom naartoe door vanaf de grote fontein naar links te lopen, langs Espressamente Illy richting La Bodega (tapas bar) en Weisbrau (Duitse bar/restaurant). Hier heb je een straat langs de mall met diverse restaurantjes, een Starbucks en een Coffee Bean. Van hier kun je ook makkelijk naar Suria KLCC via de overdekte loopbrug.

connection-pavilion-kl-winkelcentrum-kuala-lumpur-1

connection-pavilion-kl-winkelcentrum-kuala-lumpur-2

6e verdieping

Op de 6e verdieping heb je ook nog flink wat restaurants. Enkele namen zijn T.G.I. Friday’s, Kampachi (zeer goed Japans restaurant), Ben’s en Al-Amar.
Op de 6e verdieping vind je verder ook de Tokyo Street; het hele achterste deel van de 6e verdieping staat in het teken van Japan. Je hebt hier diverse Japanse restaurants en in het midden twee rijen met kleine Japanse winkeltjes. Helemaal achterin heb je een Japanse supermarkt. Het geheel is erg leuk aangekleed en nagebouwd en er hangt een gezellige sfeer. Mocht je zin hebben in een lichte snack, probeer hier dan de heerlijke Mochi Sweets.

tokyo-street-pavilion-kl-winkelcentrum-kuala-lumpur-1

Bukit Bintang winkelstraat

In het Bukit Bintang gebied heb je 8 grote shopping malls. De Bukit Bintang malls staan zo’n beetje allemaal tegen elkaar aan. Hieronder een opsomming van de malls binnen het Bukit Bintang gebied:

Geschiedenis Pavilion KL

Men startte in 2004 met de bouw van Pavilion KL. Het complex werd gebouwd op het terrein waar voorheen de ‘Bukit Bintang Girls Secondary School’ te vinden was. Pavilion KL opende in september 2007 voor publiek. Eigenlijk zou het complex pas eind 2007 geopend worden, maar men wilde de openingsdatum naar voren trekken, zodat de opening beter zou samenvallen met de diverse festiviteiten rond Visit Malaysia Year 2007, de onafhankelijkheidsviering. Het complex heeft twee woontorens met luxe condominiums, met 51 en 43 verdiepingen, en is zo’n 200 meter hoog. De shopping mall richt zich op de doelgroep met een goed inkomen, maar net niet op de shoppers die normaal gesproken bij Starhill Gallery hun inkopen doen. Je kunt het waarschijnlijk het beste vergelijken met Suria KLCC en The Gardens.

Accommmodatie in de omgeving

De volgende hotels zijn zeer centraal gelegen binnen Bukit Bintang. Je kunt vanaf deze hotels in enkele minuten naar Pavilion KL lopen (bekijk hier alle accommodatie in Bukit Bingang):

Openingstijden

Pavilion KL is dagelijks tussen 10.00 en 22.00 geopend. De tentjes langs Connection zijn doordeweeks tot middernacht geopend en in het weekend tot 2.00 in de nacht.

Hoe kom je er?

Pavilion KL ligt aan het einde van Jalan Bukit Bintang. Vanaf monorail station Bukit Bintang loop je langs Lot10 via Fahrenheit88 naar het winkelcentrum, dat vanaf een afstand opvalt vanwege de enorme fontein. Elke taxichauffeur weet de populaire shopping mall te vinden. Naast de mall heb je een taxi counter waar je voor vaste prijzen de taxi kunt nemen (wel duur vergeleken een ritje op de meter); de counter ligt aan je linkerhand tussen de hoofdingang en Connection. Rond sluitingstijd is er meestal file rondom de shopping mall, houd hier rekening mee wanneer je de taxi neemt.

Kaart

15Pingbacks & trackbacks op Pavilion KL

 1. Capitol Hotel Kuala Lumpur. Centraal gelegen middenklasse hotel in KL.
  maandag, 30 september 2019 om 14:15 (5 jaar geleden)

  […] Inmiddels zijn we een beetje verwend en hebben we meestal ook een wat hoger budget, waardoor we andere (nieuwere) hotels verkiezen boven Capitol Hotel Kuala Lumpur. Wel denken we altijd terug aan onze eerste paar keer in Kuala Lumpur, hoe heerlijk dichtbij het hotel lag bij favoriete plekjes als Plaza Low Yat, Jalan Alor, Lot10 en de monorail, Berjaya Times Square (inmiddels aardig verouderd, maar nog steeds leuk) en iets verderop ons favoriete winkelcentrum Pavilion KL. […]

  Beantwoorden
 2. Bril op sterkte kopen in Maleisie
  dinsdag, 14 april 2020 om 10:53 (4 jaar geleden)

  […] hebben prima ervaringen met twee brillenwinkels binnen het populaire winkelcentrum Pavilion KL. Beide brillenwinkels zijn onderdeel van twee bekende ketens, Insight Optical en Better Vision. […]

  Beantwoorden

Reageer

Je e-mailadres zal niet gebruikt worden. Verplichte velden worden met een * weergegeven

Voer hieronder je reactie in *