Queensbay Mall

Queensbay Mall is de grootste en meest populaire shopping mall op het eiland Penang. Voor toeristen ligt het enorme winkelcentrum wel wat ver uit het centrum van Georgetown. De mall ligt in het gebied Bayan Lepas, waar je onder andere ook de luchthaven van Penang, de Snake Temple (toeristische attractie) en een enorme hoeveelheid internationale bedrijven (vooral productie) vindt.

queensbay-mall-winkelcentrum-penang-1

queensbay-mall-winkelcentrum-penang-2

Omdat Georgetown enorm groeit richting de zuidkant van het eiland, is het vooral een populair winkelcentrum onder de locals van het eiland. De eerste keer dat wij de mall bezochten was op een zaterdag; toen zo ongeveer het hele eiland hier aan het shoppen was. Je kon over de hoofden lopen. Wil je de mall op een wat minder druk moment bezoeken dan kun je er het beste doordeweeks in de ochtend naartoe. In totaal vind je er meer dan 500 winkels, verspreid over 5 verdiepingen. De anchor tenant is Jusco; een bekend warenhuis in Maleisie. Onderin de mall vind je diverse restaurants en eettentjes, voor ieder wat wils. We hebben er bijvoorbeeld prima gegeten bij Sakae Sushi, een populair en goed betaalbaar sushi restaurant. Er is ook een grote F.O.S. met kledingkoopjes.

queensbay-mall-winkelcentrum-penang-3

Hoewel de mall best een stuk uit het centrum van Georgetown ligt, is het zeker de moeite van een bezoekje waard. Vertrek je bijvoorbeeld vanaf Penang Airport naar je volgende bestemming binnen Maleisie, dan kun je overwegen om voor vertrek nog even bij de shopping mall langs te gaan. Queensbay ligt namelijk maar 10 minuten met de taxi vanaf de luchthaven. Kom je met de luxe Aeroline bus vanuit Kuala Lumpur, dan kom je aan bij Queensbay Mall.

queensbay-mall-winkelcentrum-penang-4

queensbay-mall-winkelcentrum-penang-5

Openingstijden

Queensbay Mall is dagelijks tussen 10.30 en 22.30 geopend.

Hoe kom je er?

Een taxiritje vanaf Georgetown, de hoofdstad van het eiland, kost al snel RM50 (afhankelijk van het afdingen kan het goedkoper of duurder uitpakken). Taxi’s blijven een probleem op het eiland omdat veel chauffeurs bij toeristen niet op de meter willen rijden. Gelukkig kun je er ook met RapidKL vanaf Komtar busstation naartoe. Neem hiervoor lijn 102.

Kaart

Reageer

Je e-mailadres zal niet gebruikt worden. Verplichte velden worden met een * weergegeven

Voer hieronder je reactie in *