Sunway Pyramid

Sunway Pyramid is een enorm winkelcentrum in de stad Subang net buiten Kuala Lumpur. Het is gebouwd in Egyptische stijl, in de vorm van een piramide, en is geopend in 1997. Voor het complex staat een enorm beeld van een leeuw. Wij gingen er altijd vanuit dat dit natuurlijk een Sfinx moest zijn, maar dat iemand waarschijnlijk dacht dat een leeuw net zo goed mogelijk was. Binnen de mall vind je meer dan 800 winkels.

sunway-pyramid-winkelcentrum-kuala-lumpur-1

sunway-pyramid-winkelcentrum-kuala-lumpur-2

sunway-pyramid-winkelcentrum-kuala-lumpur-3

sunway-pyramid-winkelcentrum-kuala-lumpur-4

Het complex bevat naast het winkelcentrum ook het enorme pretpark Sunway Lagoon, met indoor megazwembad. Daarnaast kun je er schaatsen, bowlen, en heb je er een grote boogschietbaan. Een van de meest populaire disco’s is ook naast het Sunway complex te vinden; Ministry of Sound. Daarnaast vind je er veel andere disco’s en bars langs de Oasis Boulevard (het is een populair uitgaansgebied onder de lokale bevolking).

sunway-pyramid-winkelcentrum-kuala-lumpur-5

sunway-pyramid-winkelcentrum-kuala-lumpur-6

sunway-pyramid-winkelcentrum-kuala-lumpur-7

sunway-pyramid-winkelcentrum-kuala-lumpur-8

Er zijn een paar vrij luxe hotels binnen het enorme complex, zoals The Villas @ Sunway Resort, Sunway Resort Hotel en het Sunway Pyramid Hotel. Reizigers die met kinderen reizen verblijven vaak in een van de hotels omdat het zo dicht bij het pretpark Sunway Lagoon ligt.

sunway-pyramid-winkelcentrum-kuala-lumpur-9

sunway-pyramid-winkelcentrum-kuala-lumpur-10

sunway-pyramid-winkelcentrum-kuala-lumpur-11

sunway-pyramid-winkelcentrum-kuala-lumpur-12

sunway-pyramid-winkelcentrum-kuala-lumpur-13

sunway-pyramid-winkelcentrum-kuala-lumpur-14

IJsbaan

Sunway Pyramid Ice is de naam van de schaatsbaan binnen het Sunway Pyramid winkelcentrum. Het is een zeer populaire attractie in Maleisie, omdat je daar normaal gesproken geen sneeuw of ijs hebt. Het is leuk en vooral grappig om kinderen en volwassenen te zien stuntelen op het ijs. Velen staan voor het eerst in hun leven op het gladde ijs; met hilarische taferelen tot gevolg. Helaas kwamen wij er een paar dagen voor kerst op een zaterdag. Dit is niet de meest handige dag en periode om een ijsbaan te bezoeken; de ijsbaan was compleet afgeladen met bezoekers. We hoopten zelf nog echt even te kunnen schaatsen, maar dat zat er die dag niet in. Buiten het ‘winterseizoen’, doordeweeks en overdag is het meestal een stuk minder druk. Ondanks de enorme drukte was het leuk om eens mee te maken.

Sunway Lagoon

Naast het winkelcentrum Sunway Pyramid ligt Sunway Lagoon; een van de grootste attractieparken in Maleisie. Binnen Sunway Lagoon vind je in totaal 5 verschillende thema parken; het waterpark, het wildlife park, het extreme sports park, een amusementenhal en een enorm spookhuis (“Scary Park”). Je kunt een ticket kopen dat toegang geeft tot alle 5 de parken, of een ticket waarmee je alleen maar 3 parken mag betreden. Prijzen zijn fors voor lokale begrippen; volwassenen betalen RM100 voor een 5-park pass, en kinderen RM80 (3-park pass RM80 & RM65). Bij een aantal van de grotere attracties op het terrein (zoals bungy jumpen, karten en paintball) betaal je los nog een toegangsprijs. Jaarlijks worden er diverse grote evenementen binnen dit enorme pretpark gehouden. Op maandag, woensdag, donderdag en vrijdag is het park geopend tussen 11.00 en 18.00. In de weekenden tussen 10.00 en 18.00. Op dinsdag is het park gesloten.

sunway-lagoon-waterpark-kuala-lumpur

Over het park zelf zijn de meningen vaak verdeeld. In en rondom Kuala Lumpur zijn behalve de vele shopping malls niet zo heel veel leuke attracties voor kinderen. Dit heeft tot gevolg dat het vooral tijdens de schoolvakanties enorm druk is in het park. Reizigers met kinderen zullen hier mogelijk aan moeten wennen, hoewel de kinderen zelf een fantastische tijd hebben.

Openingstijden

Sunway Pyramid is dagelijks geopend tussen 10.00 en 22.00. De barretjes en restaurantjes langs de Oasis Boulevard zijn doordeweeks tot middernacht geopend, en in het weekend tot diep in de nacht.

Hoe kom je er?

Elke taxi weet het winkelcentrum te vinden; je betaalt ongeveer RM20 voor een rit op de meter vanaf het centrum van Kuala Lumpur naar de shopping mall. Terug met de taxi is duurder, wij betaalden RM27 naar Bukit Bintang bij de taxicounter. Je kunt ook met de metro; in dat geval moet je uitstappen bij station Subang Jaya (KTM Komuter naar Klang) en daar vandaan de taxi nemen (kost een paar ringgit). RapidKL heeft ook bussen rijden. Neem vanaf KL Sentral RapidKL bus nummer 76.

Kaart

1Pingbacks & trackbacks op Sunway Pyramid

Reageer

Je e-mailadres zal niet gebruikt worden. Verplichte velden worden met een * weergegeven

Voer hieronder je reactie in *