Lot10

Lot10 is een populair winkelcentrum in de wijk Bukit Bintang in Kuala Lumpur. Het winkelcentrum springt er vooral uit vanwege de opvallende groene kleur van het gebouw. Ook de enorme media ‘Cube’ met reclameboodschappen is een enorme aandachtstrekker voor de ingang van het winkelcentrum. Lot10 ligt aan Bintang Walk (50 Jalan Sultan Ismail), tussen Fahrenheit88 en Sungei Wang Plaza in. In deze mall vind je winkels voor de upper/middle class. Ook kom je hier de bekende department store Isetan (de Japanse Harrods) tegen.

lot10-winkelcentrum-kuala-lumpur-1

lot10-winkelcentrum-kuala-lumpur-2

lot10-winkelcentrum-kuala-lumpur-3

lot10-winkelcentrum-kuala-lumpur-4

Diverse leuke winkels

Lot10 heeft een paar grote winkels die je alleen daar tegen komt. Je hebt er een grote H&M en een grote Zara naast de ingang, de hippe en populaire Apple store genaamd Machines, een grote Timberland winkel en diverse kleinere winkels. Langs de zijkant van de shopping mall heb je nog enkele tentjes waar je kunt lunchen of wat kunt drinken. Het winkelcentrum is via de 2e en 3e verdieping verbonden met de shopping mall Sungei Wang, deze loopbrug brengt je tevens bij het monorail station Bukit Bintang.

lot10-winkelcentrum-kuala-lumpur-5

lot10-winkelcentrum-kuala-lumpur-6

lot10-winkelcentrum-kuala-lumpur-7

lot10-winkelcentrum-kuala-lumpur-8

lot10-winkelcentrum-kuala-lumpur-9

Uitzicht vanaf de rooftop

Bovenop het Lot10 complex heb je de Rooftop; een kleine maar trendy uitgaanslocatie met de gezellige brasserie Teeq en de discotheek Rootz. Vanaf het terras bij Teeq heb je een leuk uitzicht over de stad en op de KL Tower in het bijzonder (het is net niet hoog genoeg voor het effect van een skybar). Vanaf de hoofdingang van de shopping mall kun je direct met de buitenlift naar de rooftop.

lot10-winkelcentrum-kuala-lumpur-10

Hutong Foodcourt

Lot10 is ook zeer populair onder de lokale Chinese bevolking vanwege de foodcourt Hutong. Je kunt op drie manieren bij de foodcourt komen; via de zij-ingang langs Jalan Bukit Bintang (kleine roltrap met allemaal typisch Chinese reclameborden van de eettentjes boven je hoofd), via de zij-ingang langs Jalan Sultan Ismail (kijk uit bij deze trap aangezien je makkelijk je hoofd stoot als je langer dan 1.80 bent) en de hoofdingang via de begane grond van de shopping mall zelf.

lot10-winkelcentrum-kuala-lumpur-11

lot10-winkelcentrum-kuala-lumpur-12

Hutong bestaat uit een wirwar van gangetjes (nagebootst van de echte Chinese Hutongs) met diverse kleine eettentjes. Dit zijn niet de minste eettentjes; hier vind je namelijk veel tweede vestigingen van de meest populaire Chinese eettentjes die je door het hele land kunt vinden. De eigenaar van de shopping mall benaderde al zijn favoriete eettentjes en vroeg de eigenaren of ze voor een speciaal tarief een tweede vestiging binnen de foodcourt van Lot10 wilden openen. Direct vanaf de opening van de foodcourt was het een groot succes. Het is er vooral overdag (tijdens de lunch) erg druk, ’s avonds is het er meestal vrij rustig (behalve in het weekend of tijdens feestdagen). Het eten zelf is authentiek, lekker en vooral van erg goede kwaliteit. De enige veel gehoorde klacht van locals is dat de prijzen hoger liggen dan de prijzen bij de oorspronkelijke tentjes. Toeristen zullen hier echter weinig van merken. Tegenover Hutong heb je een supermarkt van Isetan (met vooral veel geïmporteerde producten uit Japan).

Bukit Bintang winkelstraat

In het Bukit Bintang gebied heb je 8 grote shopping malls. De Bukit Bintang malls staan zo’n beetje allemaal tegen elkaar aan. Hieronder een opsomming van de malls binnen het Bukit Bintang gebied:

Accommmodatie in de omgeving

De volgende hotels zijn zeer centraal gelegen binnen Bukit Bintang. Je kunt vanaf deze hotels in enkele minuten naar Pavilion KL lopen (bekijk hier alle accommodatie in Bukit Bingang):

Locatie en openingstijden

Lot10 is dagelijks geopend tussen 10.00 en 22.00. De tentjes op de rooftop zijn minimaal tot middernacht geopend en in het weekend tot diep in de nacht geopend.

Hoe kom je er?

Het winkelcentrum is makkelijk lopend bereikbaar wanneer je in een van de hotels die binnen Bukit Bintang liggen verblijft. Direct voor de mall ligt monorail station Bukit Bintang waarmee je gemakkelijk naar diverse plekken binnen de stad reist (in ieder geval in 10/15 minuten naar KL Sentral).

Kaart

8Pingbacks & trackbacks op Lot10

Reageer

Je e-mailadres zal niet gebruikt worden. Verplichte velden worden met een * weergegeven

Voer hieronder je reactie in *