Starhill Gallery

Starhill Gallery is een ultraluxe winkelcentrum voor de upper-class Maleisiërs, rijke westerlingen en Arabieren. Marmeren vloeren, pianomuziek, alles staat in het teken van luxe. Je vindt er dan ook een flink aantal exclusieve (peperdure!) winkels met sieraden, designerartikelen, horloges etc. Voorheen heette het Starhill Plaza, nu Starhill Gallery. Dit omdat het de grootste horlogegallerij ter wereld is.

starhill-gallery-winkelcentrum-kuala-lumpur-1

starhill-gallery-winkelcentrum-kuala-lumpur-2

starhill-gallery-winkelcentrum-kuala-lumpur-3

starhill-gallery-winkelcentrum-kuala-lumpur-4

In de kelderverdieping van het winkelcentrum heb je een flink aantal luxe eetgelegenheden, het ziet er prachtig uit, maar het is er wel best prijzig. Enkele goede restaurants zijn; Shook, Enak KL en Jake’s Charboil Steaks. Op de 4e verdieping heb je ook nog Jogoya, een zeer goed Japans buffetrestaurant. We hebben het restaurant meerdere keren bezocht; ze hebben er heerlijk eten.

starhill-gallery-winkelcentrum-kuala-lumpur-5

starhill-gallery-winkelcentrum-kuala-lumpur-6

starhill-gallery-winkelcentrum-kuala-lumpur-7

starhill-gallery-winkelcentrum-kuala-lumpur-8

Starhill Gallery ligt aan het einde van de Bintang Walk (181 Jalan Bukit Bintang), in het centrum van Kuala Lumpur, naast het JW Marriott hotel. Dit luxe hotel heeft zelfs een privé ingang naar de mall, waar grote wereldberoemdheden (en sjeiks) gebruik van maken om na sluitingstijd in alle rust en privacy te kunnen winkelen. Direct achter Starhill ligt Ritz-Carlton; dit luxe hotel is via een loopbrug met de mall verbonden. Tegenover Starhill Gallery ligt Pavilion KL en naast Starhill vind je Fahrenheit88; beiden zeer populaire winkelcentra.

starhill-gallery-winkelcentrum-kuala-lumpur-9

starhill-gallery-winkelcentrum-kuala-lumpur-10

starhill-gallery-winkelcentrum-kuala-lumpur-11

starhill-gallery-winkelcentrum-kuala-lumpur-12

Bukit Bintang winkelstraat

In het Bukit Bintang gebied heb je 8 grote shopping malls. De Bukit Bintang malls staan zo’n beetje allemaal tegen elkaar aan. Hieronder een opsomming van de malls binnen het Bukit Bintang gebied:

Accommmodatie in de omgeving

De volgende hotels zijn zeer centraal gelegen binnen Bukit Bintang. Je kunt vanaf deze hotels in enkele minuten naar Pavilion KL lopen (bekijk hier alle accommodatie in Bukit Bingang):

Openingstijden

Het luxe winkelcentrum is dagelijks geopend van 10.00 tot 22.00. De restaurants binnen ‘Feast Village’ zijn dagelijks tot 1.00 in de nacht geopend.

Hoe kom je er?

Starhill Gallery is makkelijk te bereiken wanneer je buiten het directe centrum van Kuala Lumpur verblijft. Neem de monorail tot aan station Bukit Bintang. Je stapt dan uit tussen Sungei Wang en Lot10 (nog twee populaire shopping malls). Loopt van hieruit naar Lot10 en vandaar richting Fahrenheit88. Je ziet direct na Fahrenheit88 al het zeer opvallende design van de cosmetica winkel Sephora die direct voor de ingang van Starhill Gallery te vinden is.

Kaart

3Pingbacks & trackbacks op Starhill Gallery

Reageer

Je e-mailadres zal niet gebruikt worden. Verplichte velden worden met een * weergegeven

Voer hieronder je reactie in *