Plaza Gurney

Plaza Gurney is een ietwat verouderd, maar zeer populair winkelcentrum op het eiland Penang. De mall ligt aan Gurney Drive, een boulevard aan de noordzijde van Georgetown.

plaza-gurney-winkelcentrum-penang-1

Plaza Gurney bevat meer dan 450 winkels, met Parkson als anchor tenant. De lagere verdiepingen zijn vooral op kleding gericht, de hogere op elektronica. In de kelder vind je o.a. een foodcourt en een supermarkt. De mall heeft een grote F.O.S., hier koop je merkkleding voor zeer schappelijke prijzen. Directe concurrenten van Plaza Gurney zijn Gurney Paragon (op loopafstand van Plaza Gurney), Queensbay Mall aan de andere kant van het eiland en 1st Avenue naast het enorme Komtar complex.

plaza-gurney-winkelcentrum-penang-2

plaza-gurney-winkelcentrum-penang-3

Tijdens de mega-sale heb je meestal leuke korting bij alle winkels. Zo kochten wij er ooit eens een klein koffertje voor onze handbagage voor nog geen RM100. Bovenin de mall heb je de wat meer specialistische (kleine) winkeltjes. Op één van de hogere verdiepingen vind je ook nog een MPH Bookstore, hier koop je goedkope boeken.

plaza-gurney-winkelcentrum-penang-4

plaza-gurney-winkelcentrum-penang-5

plaza-gurney-winkelcentrum-penang-6

Aan de linkerzijde (vanaf de hoofdingang gezien) van de mall heb je de Gurney Place. Hier vind je een aantal restaurants en wat terrasjes (Coffee Bean & Tea Leaf, Starbucks en Dôme). Daarnaast heb je hier ook nog een McDonald’s en een Sushi King met zeer betaalbare sushi.

plaza-gurney-winkelcentrum-penang-9

Wanneer je bij hoofdingang van Plaza Gurney staat (met je gezicht naar de ingang) dan vind je een kleine 100 meter naar rechts aan het begin van de avond een prima lokaal foodcourt. Wanneer je die kant op loopt kom je ook bij de hoofdweg terecht, waar je eventueel de RapidPG bus kunt nemen. Direct links naast het winkelcentrum ligt een van de beste hotels op Penang; het schitterende G Hotel.

plaza-gurney-winkelcentrum-penang-7

plaza-gurney-winkelcentrum-penang-8

Openingstijden

Plaza Gurney is dagelijks geopend tussen 10.00 en 22.00.

Hoe kom je er?

Plaza Gurney is gemakkelijk te vinden, elke taxichauffeur kent de mall. Daarnaast kun je er ook met de bus naartoe (RapidPG bus nummers 10, 103 & 304). Wanneer je vanaf Batu Ferringhi komt, neem je gewoon de bus naar Georgetown. Geef vooraf aan dat je naar Gurney Drive moet en de chauffeur zal aangeven wanneer je er bijna bent, zodat je tijdig op de stopknop kunt drukken. Vanaf het centrum van Georgetown neem je de bus naar Batu Ferringhi. Vraag ook in dit geval of de chauffeur kan aangeven wanneer je er bijna bent.

Kaart

2Pingbacks & trackbacks op Plaza Gurney

 1. G Hotel Penang
  woensdag, 2 oktober 2019 om 15:47 (4 jaar geleden)

  […] mooie zwembad. Een mooie bijeenkomstigheid is dat het hotel direct naast de populaire shopping mall Plaza Gurney en op enkele minuten lopen van Gurney Paragon ligt. Tussen de mall het het G Hotel ligt een […]

  Beantwoorden
 2. G Hotel Kelawai. Heerlijke luxe in het centrum van Georgetown, Penang!
  woensdag, 16 oktober 2019 om 16:43 (4 jaar geleden)

  […] Plaza Gurney is één van de meest populaire winkelcentra op het eiland. Voor de komst van Gurney Paragon was het met stip het meest populaire winkelcentrum in Georgetown. Plaza Gurney bevat ook vele honderden winkels, grote warenhuizen en diverse restaurants. Op de begane grond heb je (tussen G Hotel Gurney en Plaza Gurney in) een straatje met koffietentjes, fast food ketens en diverse hippe restaurants. […]

  Beantwoorden

Reageer

Je e-mailadres zal niet gebruikt worden. Verplichte velden worden met een * weergegeven

Voer hieronder je reactie in *