Starbucks

Starbucks is de meest populaire koffieketen in Maleisie. In elke mall vind je wel één of meerdere vestigingen en in totaal zijn er meer dan 115 in Maleisie. De eerste vestiging opende haar deuren in 1998 in KL Plaza (nu Fahrenheit88) en nadien volgden meerdere concurrenten. In Kuala Lumpur heb je ze op elke straathoek, soms kijk je vanaf de ene vestiging de andere in. De sfeer is altijd prima bij Starbucks, het is een plek waar ook veel werknemers tijdens hun pauzes even komen relaxen. Ook zie je er altijd veel mensen die er achter een laptop wat werk of schoolwerk doen. Verder is het een populaire plek om met vrienden af te spreken om wat bij te kletsen.

starbucks-koffiehuis-maleisie-1

starbucks-koffiehuis-maleisie-2

starbucks-koffiehuis-maleisie-3

De koffie is er lekker, maar niet geweldig vergeleken de betere alternatieven in de grote steden (uitgezonder cappuccino, die is er altijd prima). Natuurlijk kun je er altijd een prima bak drinken, maar als wij zien of weten dat er een beter alternatief in de buurt is lopen we daar naartoe (of nemen we er zelfs een Grab naartoe). De beste koffietentjes in Kuala Lumpur vind je bijvoorbeeld vaak in de buitenwijken en niet per se in grote winkelcentra. Als ik een koffie in Starbucks bestel, neem ik altijd een ‘Less Water’ en laat ik ze dit op de Venti beker aangeven met een grote streep. Als ik dit niet doe gaat er 1 shot espresso in en vervolgens vullen ze de enorme beker tot de rand met heet water. Niet mijn ding.

Hoewel ze geen ontbijt- en lunchkaart hebben, vind je er wel een uitgebreid assortiment met snacks zoals muffins, cupcakes en brownies. Ook heb je er bagels, wraps en de ‘Chicken Melt’; een werkelijk fantastisch broodje dat veel weg heeft van een kleine pizza.

starbucks-koffiehuis-maleisie-4

starbucks-koffiehuis-maleisie-5

starbucks-koffiehuis-maleisie-6

Starbucks zet zich altijd op leuke wijze in voor een betere toekomst en een beter milieu. Zo krijg je op elke bestelling een flinke korting wanneer je je eigen beker of thermosfles meebrengt. Om dit te promoten hebben ze een ruim assortiment met bekers en thermosflessen te koop in elke vestiging. Ook kun je er diverse koffie-gerelateerde producten kopen, zoals koffiebonen, koffiekopjes en diverse accessoires.

starbucks-koffiehuis-maleisie-7

starbucks-koffiehuis-maleisie-8

Starbucks is echt een plek waar je urenlang kunt relaxen. Het is de perfecte plek om even op internet te gaan via het gratis Wi-Fi dat ze altijd bieden. Als de een bijvoorbeeld nog wat wil shoppen, kan de ander even bijkomen onder het genot van een bak koffie. Let erop dat het tijdens de lunchpauze erg druk kan zijn bij de vestigingen binnen de winkelcentra. Buiten de lunchtijden is er vaak voldoende plaats, en kun je op een van de vele prettig zittende fauteuils zitten.

starbucks-koffiehuis-maleisie-9

starbucks-koffiehuis-maleisie-10

Reageer

Je e-mailadres zal niet gebruikt worden. Verplichte velden worden met een * weergegeven

Voer hieronder je reactie in *