Coffee Bean & Tea Leaf

Herbert B. Hyman startte in 1963 met het koffiehuis The Coffee Bean & Tea Leaf in de VS. Zijn streven naar voortreffelijkheid en kwaliteit maakten van hem de grondlegger van de koffiecultuur in Californië. The Coffee Bean & Tea Leaf is sindsdien uitgegroeid tot één van de grootste koffie,- en theebedrijven ter wereld. Het bedrijf is gebaseerd op het principe van franchise. Men doet echter alleen aan franchising op landelijke schaal (dus niet op vestigingsniveau).

Jaren terug opende men de eerste vestiging in Maleisië. Sindsdien zijn er veel vestigingen bij gekomen, in totaal meer dan 50 in heel Maleisië en is het er bijna even succesvol als de Starbucks. In grote steden als Kuala Lumpur, Johor Bharu, Georgetown en Malakka vind je de vestigingen in winkelcentra, op luchthavens en andere drukbezochte locaties.

coffee-bean-and-tea-leaf-1
coffee-bean-and-tea-leaf-2
coffee-bean-and-tea-leaf-3
coffee-bean-and-tea-leaf-4
coffee-bean-and-tea-leaf-5
coffee-bean-and-tea-leaf-6

previous arrow
next arrow

Meestal te vinden binnen grote winkelcentra

In zo’n beetje elk winkelcentrum vind je de Coffee Bean en Starbucks samen in één blikveld. De Starbucks heeft goede producten (hoewel we de koffie er niet het lekkerst vinden), de Coffee Bean wat ons betreft een net wat beter aanbod. Er gaat bijvoorbeeld niets boven een overheerlijk ontbijt bestaande uit een lekker focaccia broodje met kip en dressing, met een grote koffie van de dag. Dit ontbijt is een perfect alternatief op het soms simpele ontbijt van het middenklasse hotel of guesthouse waar je verblijft (je kunt vanzelfsprekend fantastisch ontbijten in luxe 5 sterren hotels).

Perfect voor ontbijt en lunch

Ze hebben er ook heerlijke ice blended shakes en ander koude drankjes. Verder komen we er zo nu en dan voor een prima lunch. Vooral de broodjes zijn altijd erg lekker. De snacks zijn er ook altijd heerlijk, vooral de banana muffin is onze persoonlijke favoriet!

Merchandise

Bij de Coffee Bean verkoopt men ook diverse koffie-gerelateerde producten, zoals koffiebonen, koffiekopjes, thermoskannen en thermosflessen, Coffee Bean merchandise, koffiemachines en diverse accessoires. Als je even genoeg gelopen hebt tijdens het winkelen, kun je prima terecht bij dit koffiehuis voor een heerlijke bak koffie en een lekkere snack.

Reageer

Je e-mailadres zal niet gebruikt worden. Verplichte velden worden met een * weergegeven

Voer hieronder je reactie in *