Dôme. Luxe lunch en lekkere koffie.

Dôme Cafe Malaysia is een koffiehuis met een vrij luxe uitstraling. De prijzen zijn er ook wat hoger dan bij Starbucks of Coffee Bean. Dôme heeft echter wel een vrij uitgebreide lunchkaart met zelfs een aantal gerechten voor het avondeten. Ze hebben verder ook een uitgebreid assortiment met heerlijk ongezonde shakes, zoals de Espreski. Hoewel het moet doorgaan voor een ice blended shake is het eerder een uitgebreid dessert. De gerechten op de kaart zijn allemaal erg westers geïnspireerd, bij elke dish heb je in elk geval wat frieten en mayo.

dome-koffie-en-lunch-1

dome-koffie-en-lunch-2

dome-koffie-en-lunch-3

Je hebt tientallen Dôme cafés in Maleisie, onder andere in Suria KLCC, Pavilion KL en The Gardens. Wij vinden zelf de koffie bij de Dôme niet onze favoriete koffie, maar op zich zijn de frappuchino’s en cappucino’s er wel lekker. Voor een goede bak koffie kun je beter terecht bij één van de andere koffietentjes in Kuala Lumpur, zoals LOKL, Artisan Roast, Illy Caffè en meer. Drink je toch een gewone koffie bij Dôme, dan kun je het beste vragen om ‘less water’ zodat je een wat minder grote en iets sterkere bak krijgt. Standaard krijg je namelijk bijna een soepkom vol koffie, die op zich prima is, maar wat ons betreft veel sterker kan.

Dôme is de perfecte plek voor een uitgebreide lunch of een lekker dessert. Ze hebben er heerlijke sandwiches, soep, salades en diverse warme lunchgerechten. Ook de taartjes zijn zeker aan te raden. Omdat prijzen er vrij hoog zijn voor lokale begrippen is het er vaak rustig, wat fijn is als je tijdens het winkelen even in de rust van een drankje wilt genieten.

dome-koffie-en-lunch-6

dome-koffie-en-lunch-7

Dôme heeft verder een ‘all day breakfast menu’, waar wij zelf altijd erg konden genieten van de simpele boterham met scrambled egg. Dubbel zo duur en dubbel zo groot is het ‘Big Breakfast’, een typisch Brits ontbijt met worstjes en witte bonen.

dome-koffie-en-lunch-4

Reageer

Je e-mailadres zal niet gebruikt worden. Verplichte velden worden met een * weergegeven

Voer hieronder je reactie in *