Jogoya. All you can eat buffetrestaurant in Starhill Gallery.

Jogoya is een Japans buffetrestaurant op de lower ground floor (LG) van de ultraluxe shopping mall Starhill Gallery in het centrum van Kuala Lumpur (langs Jalan Bukit Bintang, tegenover Pavilion KL). Voorheen vond je het restaurant op de 4e verdieping, maar na vele jaren was het tijd voor een complete verbouwing en besloten ze meteen maar naar de restaurantverdieping van het luxe winkelcentrum te verhuizen. Het restaurant is niet goedkoop voor lokale begrippen, maar wordt gezien als een goed Japans buffetrestaurant met vooral een prima prijs-/kwaliteitverhouding.

Het restaurant is vooral populair om het enorm uitgebreide en zeer smakelijke ‘All you can eat’ (sushi) lunch- en avondbuffet. Voor een vrij schappelijk bedrag per persoon kun je er onbeperkt sushi (en andere Japanse en Westerse gerechten) van hoge kwaliteit eten.

jogoya-japans-restaurant-kuala-lumpur-1

jogoya-japans-restaurant-kuala-lumpur-2

jogoya-japans-restaurant-kuala-lumpur-3

jogoya-japans-restaurant-kuala-lumpur-4

jogoya-japans-restaurant-kuala-lumpur-5

jogoya-japans-restaurant-kuala-lumpur-6

Jogoya is een zeer populair restaurant. Dagelijks is de kans groot dat het restaurant vol zit. Je moet daarom altijd vooraf reserveren. Dit kan ook een dag vooraf, door er even langs te lopen. Op zich is er altijd wel een tafeltje voor 2 personen beschikbaar, maar je kunt ook pech hebben. Als je reserveert, vraag dan om een rustig plekje zodat je niet in het drukkere deel komt te zitten.

jogoya-japans-restaurant-kuala-lumpur-7

jogoya-japans-restaurant-kuala-lumpur-8

Er zijn drie eetmomenten waar je uit kunt kiezen; lunch, diner en supper (supper is in Maleisië de maaltijd na het diner, voor de hardwerkenden vaak het avondeten – meestal rond 21.30). Lunch en supper kosten doorgaans RM82 per persoon. Het diner kost RM92 per persoon. Hoewel het een all you can eat concept is, ben je wel aan tijden gebonden. Lunch is van 11.30 tot 16.20. In het geval van het diner ben je vanaf 17.00 welkom. Om 21.30 moet je uiterlijk klaar zijn met eten. Supper is van 21.40 tot 23.40. Het restaurant sluit dagelijks om 24.00.

jogoya-japans-restaurant-kuala-lumpur-9

jogoya-japans-restaurant-kuala-lumpur-10

De prijzen worden jaarlijks bijgesteld en prijzen zijn exclusief de verplichte overheidsbelasting (6%) en servicebelasting (10%). Zo nu en dan heeft Jogoya acties, die je kunt bekijken op de website of op hun facebook pagina. Ook heb je regelmatig scherpe aanbiedingen op Klook.com en op de Maleisische Groupon, waarbij je er voor een fractie van de prijs kunt eten. In veel gevallen gelden deze actieprijzen voor de lunch en supper, om meer tafels gevuld te krijgen. Op zich is alles bij de prijs inbegrepen, behalve alcoholische dranken (en sake wordt er alleen per fles verkocht).

jogoya-japans-restaurant-kuala-lumpur-11

jogoya-japans-restaurant-kuala-lumpur-12

Alles is er tot in de puntjes geregeld. Het restaurant bestaat uit een aantal eilanden met een bepaald thema. Zo heb je een eiland met alleen sushi, binnen het eiland staat een team aan chefs de sushi vers te bereiden. Langs de zijkant van het restaurant heb je ook allemaal losse kraampjes, waar je de lekkerste gerechten kunt pakken. Voor mensen die niet zo heel erg van Japans eten houden, heb je ook een keur aan niet-Japanse (vooral westerse) gerechten. Ook heb je diverse gerechten speciaal voor de kinderen (zoals frieten, pannenkoekjes etc).

jogoya-japans-restaurant-kuala-lumpur-13

jogoya-japans-restaurant-kuala-lumpur-14

jogoya-japans-restaurant-kuala-lumpur-15

jogoya-japans-restaurant-kuala-lumpur-16

Sommige gerechten worden alleen maar op aanvraag bereid. Je krijgt bij je tafel een aantal knijpers met een nummer. Bij de verschillende kraampjes heb je diverse gerechten met bij elk gerecht een schaaltje. Leg hier je knijper in, en de chef zal het gerecht direct bereiden. Je kunt vervolgens naar je tafel teruggaan. Na enkele minuten komt iemand het gerecht brengen en wordt de knijper weer op je tafel achtergelaten.

jogoya-japans-restaurant-kuala-lumpur-17

jogoya-japans-restaurant-kuala-lumpur-18

jogoya-japans-restaurant-kuala-lumpur-19

Naast het Japanse eten heb je een deel met alleen maar desserts. Dit varieert van ijs (waaronder heerlijke Häagen-Dazs) tot tientallen soorten gebakjes. Verder heb je er traditionele Japanse en Maleisische toetjes. Ook heb je er een chocoladefontein, met er omheen en enorme schaal aardbeien. Er is een smootiemachine en een koelkast met drankjes. Je kunt alles zelf pakken.

jogoya-japans-restaurant-kuala-lumpur-22

jogoya-japans-restaurant-kuala-lumpur-23

Wil je eens wat anders, probeer dan absoluut Jogoya uit. Het ligt zeer centraal, en is eigenlijk perfect voor toeristen die van Japans eten houden, en het liefst alles willen zien voordat ze het eten. Starhill Gallery is het meest luxe winkelcentrum van de stad, een goed excuus om dit prachtige gebouw ook van binnen te zien.

jogoya-japans-restaurant-kuala-lumpur-20

jogoya-japans-restaurant-kuala-lumpur-21

Hoe kom je er?

Jogoya ligt binnen Starhill Gallery, in de wijk Bukit Bintang in het centrum van Kuala Lumpur. Als je in Bukit Bintang verblijft, kun je makkelijk naar Starhill lopen. Van buiten Bukit Bintang kun je het beste met de monorail of taxi naar Bukit Bintang. Vanaf Chinatown en KLCC kun je eventueel de GOKL (gratis) busdienst overwegen. Vanaf KLCC kun je ook in 10 minuten via de overdekte voetgangerstunnel naar Bukit Bintang lopen. Je komt in dit geval uit bij het winkelcentrum Pavilion KL, dat tegenover Starhill ligt.

Kaart

1 reactie op Jogoya. All you can eat buffetrestaurant in Starhill Gallery.

Reageer

Je e-mailadres zal niet gebruikt worden. Verplichte velden worden met een * weergegeven

Voer hieronder je reactie in *