Talipon BBQ Steamboat Buffet

Op aanraden van kennissen bezochten wij een fantastisch en zeer lokaal all you can eat BBQ Steamboat Buffetrestaurant. Het heet Talipon BBQ Steamboat Buffet en ligt langs Off Jalan Kuchai Lama (zijstraat van Old Klang Road/Jalan Klang Lama). Je betaalt een vaste prijs per persoon (laatste keer dat we er waren RM30 per persoon) en je kunt erg lekker Steamboat BBQ eten, zoveel als je maar wilt.

Wat is Steamboat BBQ? Het komt erop neer dat je een enorme lading met groenten, vlees en andere gerechten hebt, die je allemaal in een grote pot met soep of hete saus laat zakken. Er zijn enorm veel verschillende gerechten (vooral stukken vis, vlees, kip en groente) die je kunt koken of braden (vergelijkbaar met gourmetten, maar ook met fondue). Je kunt alles vanaf een buffet pakken, en mee naar je tafel nemen. Als de grote pot soep leeg begint te raken, kun je om meer soep vragen.

talipon-kuchai-lama-bbq-steamboat-2

Hoe werkt het?

Let erop dat het zeer warm is rond de tafel, de pot soep staat namelijk op een flinke brander. Verder is het een zeer lokale aangelegenheid. Als je er westerlingen tegenkomt, zijn het meestal expats die het plekje kennen. Let er verder op dat al het eten dat je wel mee naar je tafel neemt, maar niet eet RM5 per 100gr kost. Je betaalt dus een soort boete als je eten laat staan, wat een goede manier is om verspilling tegen te gaan.

talipon-kuchai-lama-bbq-steamboat-1

Als toetje kun je kiezen uit fruit, diverse soorten ijs en ook cendol (met Gula Melaka). Grappig detail is dat je de cendol zelf kan maken; dus ook het ‘slijpen’ van het ijs. Hoewel deze plek niet voor iedereen weggelegd is (het is erg gericht op locals) zul je er absoluut een prachtige avond hebben! Omdat de tafels vrij groot zijn, kun je het restaurant het beste met meerdere mensen bezoeken. Als je het Talipon BBQ Steamboat Buffet met zijn tweeën bezoekt, zul je een leuke lokale ervaring rijker worden (de kans is namelijk groot dat je aan een grote tafel met andere gasten komt te zitten).

Hoe kom je er?

Talipon BBQ Steamboat Buffet ligt aan een zijstraat van Old Klang Road, net buiten het centrum van Kuala Lumpur. Je bent er zo met een Grab vanaf het centrum. Vanwege Grab kun je ook makkelijk na het eten een taxi terug naar je hotel pakken. Dit was in het verleden niet makkelijk, waardoor we het wat minder goed konden aanbevelen. Nu het zo goed bereikbaar is, geldt het als een toffe plek om tussen de locals te eten.

1 reactie op Talipon BBQ Steamboat Buffet

  1. Bertie
    maandag, 24 september 2018 om 19:51 (4 jaren geleden)

    Exlmtreey helpful article, please write more.

    Beantwoorden

Reageer

Je e-mailadres zal niet gebruikt worden. Verplichte velden worden met een * weergegeven

Voer hieronder je reactie in *