Heelijk Indiaas eten bij Sri Ananda Bahwan

Sri Ananda Bahwan is al jaren mijn favoriete Indiase restaurant. Ze hebben meerdere vestigingen door heel Maleisië, maar de meeste vind je op het eiland Penang (en in Butterworth dat er tegenover op het vasteland ligt). Ze hebben ook een vestiging in Kuala Lumpur, waar wij al jaren met groot plezier komen. Onze lokale vrienden in Kuala Lumpur weten altijd wel betere Indiase eettentjes, en sommigen zijn ook inderdaad geweldig, maar de lekkerste gerechten van Sri Ananda zijn precies de gerechten waar wij dol op zijn.

Sri Ananda is vooral mijn favoriet, vooral omdat ik de Tandoori, Naan Cheese, Paneer Butter Masala met een lekkere frisse Mango Lassi echt de ultieme avondhap vind. In Kuala Lumpur heb je een geweldig aanbod aan Indiase restaurants en er zijn meer plekjes waar ik met plezier kom, maar Sri Ananda is altijd een succes. Ook in Georgetown slaan we als het even kan de kans op een lekkere hap niet over, hoewel we daar pas een paar keer geweest zijn.

sri-ananda-bahwan-kuala-lumpur-1
sri-ananda-bahwan-kuala-lumpur-2
sri-ananda-bahwan-kuala-lumpur-3
sri-ananda-bahwan-kuala-lumpur-4
sri-ananda-bahwan-kuala-lumpur-5
sri-ananda-bahwan-kuala-lumpur-6
sri-ananda-bahwan-kuala-lumpur-7
sri-ananda-bahwan-kuala-lumpur-8

previous arrow
next arrow

De service is er altijd prima en gerechten zijn ook altijd vrij snel bereidt. Wanneer het druk is en het soms net wat langer duurt, wordt dit netjes vooraf gemeld. Het eerste drankje heb je altijd supersnel, bij de 2e ronde moet je soms net wat langer wachten. Gerechten staan niet allemaal op de menukaart, wat soms een beetje onhandig is als je vooraf wilt weten wat een gerecht precies kost. Je mag er echter vanuit gaan dat elk gerecht tussen RM10 en RM20 kost, tenzij je voor een ‘big’ portie i.p.v. standaard gaat.

Onze favoriete gerechten bij Sri Ananda

Wij bestellen bij aankomst standaard een portie Tandoori Chicken, dat vooral met de frisse muntsaus echt heerlijk is. Verder ben ik groot fan van Paneer Butter Masala (RM12) en de Chicken Tikka Masala (RM17). Gobi 65 (gekruide bloemkool) ontbreekt ook nooit en daarbij bestel ik altijd een Naan Cheese en de rest van het gezin een Tosai.

Net als bij de meeste Indiase restaurants in Maleisië is het ook altijd mogelijk wat Maleisische ‘Local Delights’ als Mee Goreng, Kuey Teow of Bee Hoon erbij te bestellen. Wij gaan echter altijd voor een klein bord met witte rijst (RM3).

Qua drankjes ben ik er altijd snel uit, want de populaire Mango Lassi is ook mijn favoriet (RM6). De rest gaat meestal voor de Ice Lemon Tea en drinken vervolgens de helft van mijn Mango Lassi op :).

sri-ananda-bahwan-kuala-lumpur-9
sri-ananda-bahwan-kuala-lumpur-10
sri-ananda-bahwan-kuala-lumpur-11
sri-ananda-bahwan-kuala-lumpur-12
sri-ananda-bahwan-kuala-lumpur-13
sri-ananda-bahwan-kuala-lumpur-14
sri-ananda-bahwan-kuala-lumpur-15
sri-ananda-bahwan-kuala-lumpur-16

previous arrow
next arrow

Openingstijden

Vrijwel alle vestigingen zijn gedurende de gehele dag geopend. In Kuala Lumpur kun je er dagelijks al om 8.00 terecht en het restaurant sluit ’s avonds laat pas om 23.00. Kom je er rond het avondeten (+/- 19.00), dan moet je vaak even wachten op een plekje, tenzij je binnen in de ruimte met airco wilt zitten (voordeel geen muggen, maar wel minder gezellig).

De meeste gerechten kun je ook via Foodpanda.my bestellen. Tegen een kleine bijbetaling wordt het dan zelfs op je adres (bijvoorbeeld je accommodatie in de stad) bezorgd. Fijn voor als je een condo huurt en liever thuis eet.

Vestigingen Sri Ananda Bahwan

Wij bezoeken tijdens een verblijf in Kuala Lumpur standaard de vestiging die tegenover Bangsar Station ligt. Dit metrostation is goed bereikbaar en nadat je bent uitgestapt hoef je alleen maar de straat over te steken. Deze locatie is ook heel gemakkelijk met een Grab (of huurauto) te bereiken. Het handige van Grab is dat je na afloop zo weer bij je hotel bent.

De meeste vestigingen heb je op Penang en in Butterworth. Er is ook een vestiging in Ipoh.

Reageer

Je e-mailadres zal niet gebruikt worden. Verplichte velden worden met een * weergegeven

Voer hieronder je reactie in *