Sakae Sushi

Sakae Sushi is na Sushi King de meest populaire sushiketen van Maleisië. Hoewel de sushi bij de Sushi King op zich prima is, biedt een alternatief als Sakae Sushi een net wat betere kwaliteit en ook een betere service. Je vindt Sakae Sushi vestigingen in de meeste winkelcentra in Maleisië.

Als je een winkelcentrum binnen loopt, hoe je alleen maar even op de floor directory te kijken, en de kans is groot dat bij de categorie restaurants en eetgelegenheden ook een Sakae Sushi staat. Het restaurant is altijd duidelijk herkenbaar aan de grote groene cirkel met daarin een zittende kikker.

sakae-sushi-restaurant-maleisie-1

sakae-sushi-restaurant-maleisie-2

Omdat Sakae Sushi bijzonder populair is onder de jongere bevolking van Maleisie, zie je er rond lunchtijd of rond het avondeten vaak enorme rijen. Een gemiddelde avondmaaltijd voor twee personen kost hier meestal tussen RM40 en RM60, afhankelijk van de gerechten die je bestelt.

sakae-sushi-restaurant-maleisie-3

sakae-sushi-restaurant-maleisie-4

sakae-sushi-restaurant-maleisie-5

Een Sakae Sushi restaurant heeft altijd dezelfde inrichting. Je hebt een flink aantal tafeltjes aan de ‘sushi conveyor belt’ een lopende band met hierop allemaal verschillende soorten verse sushi. Je kunt zelf een bordje van de band pakken. Staat de sushi die je wilt niet op de band, dan kun je deze altijd bestellen vanaf de kaart. Op de kaart heb je ook diverse Japanse gerechten, die vers voor je bereid worden. Er zijn vaak ook een aantal tafeltjes in het restaurant die niet direct aan de lopende band geplaatst zijn; in dit geval bestel je alles vanaf de kaart. In veel restaurants is de kaart inmiddels vervangen voor een tablet met hierop het menu en de mogelijkheid direct gerechten te bestellen.

Sushi begint bij RM4. Luxe varianten kosten RM12 en daar tussenin heb je nog diverse soorten. De bordjes hebben allemaal een kleur, en deze kleur correspondeert met de prijs. Bij het afrekenen roep je één van de medewerkers, en die telt alle kleuren bij elkaar op. Met de bon loop je naar de kassa en daar reken je dan af.

sakae-sushi-restaurant-maleisie-6

sakae-sushi-restaurant-maleisie-7

sakae-sushi-restaurant-maleisie-8

Hoewel Sakae Sushi beter wordt beoordeeld dan Sushi King, heb je nog veel betere plekken waar je van Sushi kunt genieten. Voorbeelden zijn Sushi Zanmai, Sushi Tei, Sushi Jiro, Ichiban Boshi (Pavilion KL) en Kampachi.

Reageer

Je e-mailadres zal niet gebruikt worden. Verplichte velden worden met een * weergegeven

Voer hieronder je reactie in *