Berjaya Times Square

Berjaya Times Square langs Jalan Imbi is de grootste mall in Maleisie (en tevens een van de grootste ter wereld). Toen wij er eind 2003 voor het eerst kwamen, was de helft van het aantal beschikbare winkelruimtes nog niet in gebruik. Het geheel oogde hierdoor wat kaal. Het complex was al snel volledig in gebruik, en telt meer dan 1000 winkels; van kleine shops tot megastores.

berjaya-times-square-winkelcentrum-kuala-lumpur-1

Als je bij de hoofdingang de mall binnenkomt zie je niet direct uit hoeveel verdiepingen het complex bestaat. Pas nadat je een paar keer met de roltrap een verdieping hoger bent gegaan, kom je ineens terecht op een tweede begane grond. Dan zie je ineens tientallen verdiepingen met winkels. Begin 2005 telde men zo’n 3 miljoen bezoekers per maand, wie nu nog twijfelt aan de stelling dat Maleisië het ‘Shopping Paradise’ van de wereld is, zal na deze feiten wel op andere gedachten zijn gebracht.

berjaya-times-square-winkelcentrum-kuala-lumpur-2

berjaya-times-square-winkelcentrum-kuala-lumpur-3

Berjaya Times Square heeft Cold Storage, Borders Express en Golden Screen Cinemas als ‘anchor tenants’. Borders Express is een populaire boekwinkel in Maleisie. Ook vind je er o.a. een F.O.S. en een Dockers-winkel waar je broeken na aanschaf direct op maat kunt laten bijwerken. Hoe hoger je binnen het winkelcentrum komt, des te kleiner (en meer specialistisch) de winkeltjes zijn.

berjaya-times-square-winkelcentrum-kuala-lumpur-4

berjaya-times-square-winkelcentrum-kuala-lumpur-5

berjaya-times-square-winkelcentrum-kuala-lumpur-6

Het complex bevat 65 restaurants, zo’n beetje elk land is er qua voedsel vertegenwoordigd. Op de 10e verdieping heb je verder de 10th Avenue Food Mall, een enorme foodcourt waar wel 2.000 mensen tegelijk kunnen eten. In de kelder heb je een tweede foodcourt genaamd Taste of Asia. Voor de ingang van de BTS Mall heb je een Dôme en een 2e Starbucks.

berjaya-times-square-winkelcentrum-kuala-lumpur-7

Wat ook uniek mag worden genoemd is het indoor pretpark Berjaya Times Square Theme Park (voorheen Cosmo’s World). We hebben het hier niet over een aantal kinderattracties, maar over een pretpark met een heuse indoor achtbaan, de 800 meter lange ‘Supersonic Odyssey’, één van de weinige indoor achtbanen ter wereld. Natuurlijk ontbreken naast dit alles ook het IMAX, de bioscoop en de bowlingbanen niet.

berjaya-times-square-winkelcentrum-kuala-lumpur-8

berjaya-times-square-winkelcentrum-kuala-lumpur-9

Bukit Bintang winkelstraat

In het Bukit Bintang gebied heb je 8 grote shopping malls. De Bukit Bintang malls staan zo’n beetje allemaal tegen elkaar aan. Hieronder een opsomming van de malls binnen het Bukit Bintang gebied:

Accommmodatie in de omgeving

De volgende hotels zijn zeer centraal gelegen binnen Bukit Bintang. Je kunt vanaf deze hotels in enkele minuten naar Pavilion KL lopen (bekijk hier alle accommodatie in Bukit Bingang):

Openingstijden

Berjaya Times Square is dagelijks geopend tussen 10.00 en 22.00.

Hoe kom je er?

Het winkelcentrum ligt aan de rand van Bukit Bintang, de shopping ‘hub’ van Kuala Lumpur. Op 3 minuten loopafstand ligt Plaza Low Yat (IT & Gadget winkelcentrum), IMBI Plaza en Sungei Wang. Op 10 minuten lopen ligt Lot10 en in 15 minuten sta je voor de ingang van Fahrenheit88 of Pavilion KL. De drukke weg die langs de mall loopt kun je alleen via de loopbrug oversteken. Direct tegenover BTS ligt het monorail station IMBI. Dit station is via een tweede loopbrug direct verbonden met het winkelcentrum.

Kaart

3Pingbacks & trackbacks op Berjaya Times Square

Reageer

Je e-mailadres zal niet gebruikt worden. Verplichte velden worden met een * weergegeven

Voer hieronder je reactie in *