Sungei Wang Plaza

Sungei Wang Plaza is een populair winkelcentrum in de wijk Bukit Bintang, in het centrum van Kuala Lumpur. Sungei Wang heeft ruim 500 kleine winkeltjes, waar vooral in het weekend locals komen winkelen. Het winkelcentrum heeft een grote department store, een supermarkt en bovenin vind je een foodcourt dat vooral door lokale mensen bezocht wordt. Sungei Wang staat voor ‘rivier van goud’, voor de hoofdgang zie je een aantal beelden die dit symboliseren.

sungei-wang-winkelcentrum-kuala-lumpur-1

sungei-wang-winkelcentrum-kuala-lumpur-2

De binnenzijde van het complex bestaat uit een wirwar van smalle winkelpaden. Er hangt een hectisch sfeertje, overal hoor je muziek en zie je de bedrijvigheid. Bij de ingangen vind je een store directory met hierop een overzicht alle winkels.

sungei-wang-winkelcentrum-kuala-lumpur-4

sungei-wang-winkelcentrum-kuala-lumpur-3

Sungei Wang heeft een F.O.S. op de onderste verdieping (Lower Basement One), direct tegenover de McDonald’s. Op de 2e verdieping heb je een vrij grote F.O.S. Kids; met alleen maar kinderkleding voor zeer schappelijke prijzen.

sungei-wang-winkelcentrum-kuala-lumpur-5

sungei-wang-winkelcentrum-kuala-lumpur-6

sungei-wang-winkelcentrum-kuala-lumpur-7

sungei-wang-winkelcentrum-kuala-lumpur-8

Binnen Sungei Wang heb je op de derde verdieping een postkantoor, hier kun je pakketjes naar Nederland versturen. Je hebt er vooral veel specialistische winkeltjes. Verder heb je op de derde een aantal reisbureautjes waar je voor schappelijke prijzen losse tours binnen Maleisie kunt boeken.

sungei-wang-winkelcentrum-kuala-lumpur-9

sungei-wang-winkelcentrum-kuala-lumpur-10

sungei-wang-winkelcentrum-kuala-lumpur-11

Aan de achterzijde van Sungei Wang heb je twee uitgangen. Eén van deze uitgangen leidt naar de ingang van Plaza Low Yat (IT & Gadget winkelcentrum) en de andere (via de Giant supermarkt) naar Plaza IMBI en naar Berjaya Times Square, dat iets verderop ligt. De hoofdingang van Sungei Wang ligt langs Jalan Sultan Ismail (tegenover Lot10).

sungei-wang-winkelcentrum-kuala-lumpur-12

sungei-wang-winkelcentrum-kuala-lumpur-13

sungei-wang-winkelcentrum-kuala-lumpur-14

sungei-wang-winkelcentrum-kuala-lumpur-15

Bukit Bintang winkelstraat

In het Bukit Bintang gebied heb je 8 grote shopping malls. De Bukit Bintang malls staan zo’n beetje allemaal tegen elkaar aan. Hieronder een opsomming van de malls binnen het Bukit Bintang gebied:

Accommmodatie in de omgeving

De volgende hotels zijn zeer centraal gelegen binnen Bukit Bintang. Je kunt vanaf deze hotels in enkele minuten naar Pavilion KL lopen (bekijk hier alle accommodatie in Bukit Bingang):

Openingstijden

Sungei Wang is dagelijks geopend tussen 10.00 en 22.00.

Hoe kom je er?

Sungei Wang ligt binnen Bukit Bintang, het grote winkeldistrict van Kuala Lumpur. Je komt er makkelijk met de taxi of met de monorail. Direct tegenover ligt de populaire mall Lot10. Sungei Wang is op de eerste verdieping met Lot10 verbonden via een loopbrug die tevens naar het monorail station genaamd Bukit Bintang leidt.

Kaart

3Pingbacks & trackbacks op Sungei Wang Plaza

Reageer

Je e-mailadres zal niet gebruikt worden. Verplichte velden worden met een * weergegeven

Voer hieronder je reactie in *