Pertama Complex

Naast het warenhuis Sogo in Kuala Lumpur heb je een klein winkelcentrum genaamd Pertama Complex met tientallen sportwinkels en winkels met reisaccessoires naast elkaar. Hier kopen vooral veel locals hun sportspullen, want toeristen zullen deze verscholen shopping mall niet snel vinden.

pertama-complex-winkelcentrum-kuala-lumpur-1

We kwamen er terecht op basis van een tip op een Maleisisch forum. We hadden al interesse om wat sportkleding in Maleisie te kopen en deze tip kwam dus goed uit. Zo heb je er meerdere shops waar ze (alleen maar) badminton kleding en artikelen verkopen. Ook heb je er winkels met tennisrackets, voetbalschoenen, hockeysticks, zelfs bowlingballen kun je er kopen.

pertama-complex-winkelcentrum-kuala-lumpur-2

pertama-complex-winkelcentrum-kuala-lumpur-3

Pertama Complex is één van de eerste winkelcentra in Kuala Lumpur. Na de komst van de vele nieuwe winkelcentra in de stad, zijn de meeste winkels vertrokken uit het Pertama Complex. Het gevolg was dat alleen specifieke winkels in het winkelcentrum bleven. In dit geval gaat het dus om de vele sportwinkels. Bij bijvoorbeeld IMBI Plaza zijn diverse kleine pc winkeltjes bij elkaar onder één dak hun spullen gaan verkopen.

pertama-complex-winkelcentrum-kuala-lumpur-4

Je reist het beste met de metro naar Pertama Complex. Stap uit bij station Bandaraya of Medan Tuanku. Vanaf beide stations is het ongeveer 5/10 minuten wandelen naar de sportwinkels van Pertama.

pertama-complex-winkelcentrum-kuala-lumpur-5

Binnen Pertama Complex vind je Madam Sia. Zij heeft een tassenwinkel en zij is in Kuala Lumpur en zelfs erbuiten bekend om haar scherpe prijzen. Zo verkoopt zij originele Deuter packpacks voor een veel lagere prijs dan in de reguliere sportwinkels in Maleisie. Zij geeft meestal standaard 30% korting op haar tassen; het aanbod is enorm. Naast backpacks verkoopt ze ook vele honderden gewone rugtassen, koffers en accessoires. Haar shop heet Yoon Hin (Kedai Beg) en je vind de winkel op de 1e verdieping op een van de rijen die van links naar rechts door het complex lopen.

pertama-complex-winkelcentrum-kuala-lumpur-6

Kaart

Reageer

Je e-mailadres zal niet gebruikt worden. Verplichte velden worden met een * weergegeven

Voer hieronder je reactie in *