1 Utama

1 Utama, ook wel One Utama, One U of ‘OU’ genaamd, is uitgegroeid tot één van de meest populaire shopping malls in Kuala Lumpur. Helaas ligt het voor toeristen niet echt in de buurt van het centrum. Voor een bezoek aan deze supermall zul je een flink stuk met de metro moeten reizen. De mall ligt in de wijk Bandar Utama, een buitenwijk van de stad Petaling Jaya. Veel mensen die in Kuala Lumpur werken, wonen in Petaling Jaya. 1 Utama ontvangt dagelijks tussen de 60.000 en 90.000 bezoekers, en meer dan 120.000 bezoekers in het weekend.

1-utama-winkelcentrum-kuala-lumpur-1

Anchor tenants zijn department stores Jusco, Parkson en Cold Storage. Daarnaast heb je er vele honderden winkels, restaurants en andere eetgelegenheden. Natuurlijk ontbreekt ook hier de bioscoop niet, er zijn zelfs twee grote bioscopen binnen de mall te vinden. In 2006 won 1 Utama de prestigieuze titel ‘Shopping Complex of the Year’ bij de Retail World Excellence Awards. Daarvoor had de mall ook al een aantal prijzen gewonnen. Een paar jaar terug werd er nog een heel nieuw deel bijgebouwd, de New Wing met nog meer winkels tot gevolg.

1-utama-winkelcentrum-kuala-lumpur-2

Wij vinden dit een mooie shopping mall. Het ene deel is erg ruim opgezet, grote gallerijen en grote winkels met een luxe uitstraling. Een ander deel is wat lager en bevat meer kleine winkels. Alles loopt in elkaar over, telkens hadden we weer het idee dat het maar niet ophield. Wil je de complete mall verkennen, dan kun je het beste een overnachting boeken bij het luxe (maar zeer betaalbare) 5-sterren One World Hotel.

1-utama-winkelcentrum-kuala-lumpur-3

Toen wij er voor de eerste keer naartoe gingen, was dit samen met een kennis van ons die al jaren in KL woont. Hij woont zelf vlak bij de mall en kende het complex uit zijn duim. Hij leidde ons rond en we dronken nog wat in het zgn. ‘Rainforest’, midden tussen de bomen (maar wel binnen de mall). De mall is in meerdere thema’s verdeeld, met namen als; Highstreet, Oval, Rainforest, Promenade, Promenade Lakeside, Centre Court, Courtyard en de Entertainment Zone. Elke rubriek is weer op een eigen manier aangekleed. Verder heb je er nog een enorme Food Republic, met vele tientallen eettentjes waar je betaalbaar kunt eten.

1-utama-winkelcentrum-kuala-lumpur-4

Openingstijden

1Utama is dagelijks geopend tussen 10.00 en 22.00.

Hoe kom je er?

Vanaf het centrum kun je op meerdere manieren naar het complex 1 Utama. Vanaf KL Sentral rijden bussen naar de mall, neem hiervoor de Rapid KL Bus nr.U82. Je kunt ook de metro nemen naar station Kelana Jaya LRT, van hieruit neem je RapidKL bus nr.U89 of de taxi voor een paar ringgit (10 minuten rijden naar 1 Utama).

Kaart

Reageer

Je e-mailadres zal niet gebruikt worden. Verplichte velden worden met een * weergegeven

Voer hieronder je reactie in *