Kuala Lumpur Conventie Centrum

Kuala Lumpur Conventie Centrum (KLCC Convention Centre) is een evenementencomplex vergelijkbaar met de Jaarbeurs in Utrecht. Gelegen op een 40 hectare groot terrein in het hart van Kuala Lumpur is dit kunstig ontworpen gebouw gebouwd met uitzicht op het pittoreske KLCC Park en de Petronas Twin Towers. Het werd geopend in 2005 en is sindsdien één van de meest technologisch gevorderde gebouwen in het land. Nu huisvest het kantoren van multinationals (MNCs) en verschillende bedrijven.

klcc-convention-centre-1

KL Conventie Centrum is een populaire plek voor vergaderingen, jaarlijkse bijeenkomsten, tentoonstellingen en conventies. Conferenties en tentoonstellingen zijn de populairste evenementen die hier gehouden worden vanwege de capaciteit en mogelijkheden van de evenementenhal. Er is een plenaire hal met 3.000 zitplaatsen, een theater met 500 zitplaatsen, 110.000 vierkante meter aan tentoonstellingsruimten, een grote conferentiehal, grote balzalen, bankethallen en 19 vergaderruimten waar mega-evenementen gehouden kunnen worden. Andere algemene ondersteunende faciliteiten zijn onder andere VIP suites, media kamers, zakencentra, bruidssuites, gebedsruimten, medische ruimten, audiovisuele produktiekamers, een conciërge en bagageruimten.

klcc-convention-centre-2

klcc-convention-centre-3

Het KL Conventie Centrum is omringd door internationale klasse hotels waaronder het Mandarin Oriental Hotel, Impiana KLCC Hotel, Impiana Club Tower, Novotel Kuala Lumpur, Ascott Kuala Lumpur, Grand Hyatt Kuala Lumpur en Traders Hotel, met zijn hoog aangeprezen Sky Bar op de dak van het hotel. Winkeldistricten liggen ook op loopafstand of zijn via het openbaar vervoer makkelijk te bereiken. KL Conventie Centrum is niet alleen een plek om te werken; op de Concourse verdieping van het gebouw laat Aquaria KLCC het zeeleven aan zowel jong als oud zien. Aquaria KLCC is een aquarium van wereldklasse dat meer dan 20.000 waterdieren uit Maleisië en de hele wereld etaleert en voor iedereen een leuke en leerzame ervaring is.

klcc-convention-centre-4

klcc-convention-centre-5

Aangezien het conventiecentrum een spil is in de zakenwereld, is de rest van Kuala Lumpur hiervandaan goed te bereiken met het openbaar vervoer. Het conventiecentrum is makkelijk bereikbaar vanaf Jalan Pinang bij KLCC. Als je met de auto komt, ligt de hoofdingang tegenover de Menara UOA. Van Persiaran KLCC vind je de tweede ingang die je direct naar de ondergrondse parkeergarage van het conventiecentrum brengt. Je kan er ook komen met de Putra LRT trein door op te stappen op het KLCC station of met de KL Monorail trein naar Raja Chulan Station. KL Conventie Centrum is op loopafstand van beide haltes en er zijn diverse borden die je naar de juiste plaats wijzen.

klcc-convention-centre-6

klcc-convention-centre-7

KL Conventie Centrum is ISO9001-, ISO 22000- en OHSAS 18001- norm gecertificeerd en heeft ook de Green Globe Benchmarking onderscheiding voor milieuduurzaamheid gekregen. In 2008 won het ook zijn tweede opeenvolgende ‘Best Exhibition and Convention Centre in Asia” onderscheiding. KL Conventie Centrum heeft ook de Brand Laureate Awards 2007-2008 gekregen voor uitmuntendheid in de ‘Product Branding – Convention Centre’ categorie. Met een aaneenschakeling van onderscheidingen en accolades is KL Conventie Centrum één van de beste voorzieningen waar een belangrijk evenement gehouden kan worden.

Kaart

1Pingbacks & trackbacks op Kuala Lumpur Conventie Centrum

Reageer

Je e-mailadres zal niet gebruikt worden. Verplichte velden worden met een * weergegeven

Voer hieronder je reactie in *