Top 10 Universiteiten in Kuala Lumpur

Ben je op zoek naar een plaats om te studeren in de grote stad Kuala Lumpur? Je hebt keuzes in overvloed. Een van de belangrijkste factoren om mee te nemen in je beslissing waar je gaat studeren is of je naar een openbare of privé universiteit wilt. De voordelen van een openbare universiteit zijn lagere collegegelden en een brede erkende accreditatie door de overheid, mocht je later voor de overheid willen werken of verder willen studeren. Aan de andere kant zijn de voordelen van een privé universiteit onder andere meer diversiteit, leuke banen en een uniek curriculum, betere buitenschoolse activiteiten en gespecialiseerde programma’s tussen leraren en studenten.

universities-in-kuala-lumpur-1

Hier is een lijst van de top 5 openbare universiteiten en top 5 privé universiteiten in Kuala Lumpur die je kunt overwegen als je in Maleisie gaat studeren:

Top 5 Openbare universiteiten in Kuala Lumpur

1. Universiteit van Maleisie (UM)

De nummer één van alle universiteiten in Maleisie, UM is het oudste onderwijskundige instituut van het land. Regelmatig voorkomend op de lijst van beste universiteiten in de wereld, wordt UM hoog aangeslagen en is één van de meest prestigieuze openbare universiteiten. Toelating is onderhevig aan sterke concurrentie en alleen de besten van de besten worden toegelaten. Het aanbod van cursussen is breed uiteenlopend van bachelor studies en religieuze lessen tot beroepsonderwijs voor volwassenen. De universiteit is zeker dé plaats om te zijn voor degenen die graag leren aangezien er voor ieder wat wils is.

2. Universiteit Utara Maleisie (KL afdeling)

Dit is de perfecte keus voor degenen die willen werken en tegelijkertijd willen studeren. UUM KL biedt uitvoerende bachelor en masterstudies aan voor werkende volwassenen. Het bachelor programma wordt in weekenden gegeven en is op een parttime basis, terwijl masterstudies fulltime zijn. Toegang is redelijk flexibel; alles wat je nodig hebt is MUET (Maleisisch Onderwijs Engels Test) en een minimum van vijf credits in je SPM certificaat * (afhankelijk van welk programma je gaat volgen).
*diploma voorbereidend wetenschappelijk onderwijs in NL

3. Universiteit Pertahanan Nationaal Maleisie

De Academie van de Maleisische Strijdkrachten of ook bekend als Akademi Tentera Malaysia (ATMA) is op 1 juni 1995 opgericht om militaire training voor kadetofficieren van de Maleisische Strijdkrachten (ATM) te geven. Het werd opgewaardeerd tot Universiti Pertahanan Nasional Malaysia (UPNM) op 10 november 2006, met als doel een opleidingsprogramma te bieden op Bachelor niveau met de nadruk op verdedigingswetenschappen en management. Het instituut is de enige organisatie die verantwoordelijk is voor het verhogen van de kennis en academische status van de strijdkrachten. Ze bieden bachelor studies aan op het gebied van techniek, wetenschap en management terwijl de basiseisen van het militarisme onderwezen worden. Afgestudeerden van UPNMA doen dienst als volledige officier in het Maleisische Leger, Koninklijke Maleisische Marine, Koninklijke Maleisische Luchtmacht en in andere overheids- en niet-overheidsinstellingen.

4. International Islamitische Universiteit van Maleisie

De IIUM hoofd campus ligt in Gombak, Selangor met zijn Centre for Foundation Studies in Petaling Jaya en zijn medisch centrum afdeling in Kuantan, Pahang. De universiteit wordt gesteund door acht verschillende overheden van de Organization of the Islamic Conference (OIC) en de universiteit is de enige openbare universiteit in Maleisie die Engels als onderwijstaal gebruikt en in haar dagelijkse bedrijfsuitvoering. Hiernaast wordt Arabisch gebruikt als onderwijstaal voor bachelor en masterstudies in de Faculty of Islamic Revealed Knowledge and Human Sciences. Op dit moment zijn er zeven bachelor programma’s door 15 faculteiten te volgen. Op IIUM worden de faculteiten ‘Kulliyyahs’ genoemd.

5. Universiti Teknologi Malaysia (UTM KL Campus)

UTM KL is binnen zijn eigen plaatselijke gemeenschap verbonden met UTM, ze bieden vooraanstaande programma’s op bachelor en master niveau aan en voorzien zowel op plaatselijk als internationaal niveau diensten aan. In de huidige academische zittingsperiode biedt de UTM KL full-time bachelor en master studies aan in haar vier belangrijkste scholen: de UTM Razak School, de Perdana School, de Advanced Informatics School en de UTM International Business School. Sommige van deze scholen bieden ook part-time beroepsonderwijs aan voor werkende professionals. Hiernaast worden part-time en modulaire programma’s aangeboden door UTMSPACE (The School for Professional and Continuing Education).

Top 5 Privé Universiteiten in Maleisie.

universities-in-kuala-lumpur-2

1. Universiteit van Kuala Lumpur (UniKL)

UniKL, met zijn basis in het hart van de Maleisische hoofdstad en zakengebied, is één van de vooraanstaande technische universiteiten van het land. Haar visie is om uiterlijk in 2020 de leidende ondernemende technische universiteit in het land te zijn op het gebied van onderzoek, onderwijs, training, ondernemerschap, consultancy en gemeenschapsdiensten. Hun onderzoeksactiviteiten zijn gericht op het ontwikkelen van nieuwe technologieën en producten om het techno-ondernemerschap te ondersteunen met de onderzoekers, afgestudeerden en industriële partners van de universiteit. De universiteit werkt ook samen met vele andere lokale en internationale universiteiten en onderzoeksinstellingen om onderzoek kennis succesvolle toe te passen en commercialisatie dichterbij te brengen. De programma’s die aangeboden worden variëren van bachelor studies tot korte cursussen en professionele certificaties.

2. University College Sedaya International (UCSI)

Sinds haar oprichting in 1986 is UCSI Universiteit toegewijd aan het verder ontdekken en vieren van kennis. De toewijding – en succes – van de universiteit in bachelor onderwijs wordt geëvenaard door haar vooruitgang in onderzoek en de ontdekking van kennis, wat haar tot een ware spil in het hogere onderwijs maakt. Door het openen van deuren voor studenten over de hele wereld, zorgt het gulle financiële hulpprogramma ervoor dat talentvolle studenten van alle economische achtergronden een kwaliteitsopleiding kunnen volgen. Van medisch tot cursussen voor modeontwerper, UCSI heeft haast alles voor elke soort student.

3. BERJAYA University College of Hospitality (BERJAYA UCH)

Opgericht in 2009 door de succesvolle self-made internationale ondernemer Tan Sri Dato’ Vincent Tan genaamd, is BERJAYA University College of Hospitality de belichaming van zijn nalatenschap en volharding in het voorbereiden van studenten voor een bloeiende carrière in bedrijfstakken als Horeca en Hotelwezen, Culinaire en Dienstverlening – allemaal gebieden waar de Berjaya Corporation Berhad zijn sporen in heeft verdiend wat betreft succes en internationale erkenning. Er zijn zes scholen die onder de universiteit vallen: School van Horeca en Hotelwezen, School van Culinaire Kunsten, School van Toerisme, School van Business, School van Sporten, Amusement en Leefstijl en School van Vrije Kunsten. Stages zijn voor alle studenten beschikbaar.

4. Maleisisch Instituut voor Kunst (MIA)

Opgericht in 1967 als een non-profit organisatie heeft het instituut duizenden professionele artiesten, ontwerpers en muzikanten opgeleid voor de creatieve bedrijfstakken in dit land. Nu biedt het instituut een reeks van Diploma cursussen op het gebied van kunst, ontwerp en muziek met een diepgaande en goed ontworpen cursusinhoud. De nadruk ligt op de beheersing van creatieve vaardigheden, diepgaande analyses, conceptuele ontwikkeling, kritisch denken en IT kennis. Het instituut doet er alles aan om IT kennis en multi-etnische waarden in haar opleidingen te integreren om de mate van leren en creatieve kwaliteit van de studenten te verhogen.

5. International Medische Universiteit (IMU)

Maleisie’s eerste en meest gevestigde privé universiteit op medisch gebied en gezondheidszorg is de eerste universiteit in Maleisie die conventionele en voortgezette medicijnstudies onder één dak aanbiedt. Opgericht in 1992 geniet de Universiteit een internationale reputatie, en heeft een hogere opleidingsstandaard voor bachelor en master studies en aanhoudend professioneel ontwikkelingsniveau. Haar programma’s bestaan uit zowel lokale richtingen (IMU graad) als internationale partner richtingen (partner universiteitsgraad). IMU is voortrekker van wereld’s eerste Partner Medische School programma, die een student toestaat zijn/haar opleiding in Maleisie te voltooien en een graad te behalen op een internationale school.

Reageer

Je e-mailadres zal niet gebruikt worden. Verplichte velden worden met een * weergegeven

Voer hieronder je reactie in *