Colours of Malaysia

Elk jaar op een zaterdag in mei (exacte datum varieert jaarlijks) kunnen de toeristen genieten van een eendaags-festival genaamd Citrawarna, Colours of Malaysia. Het evenement vindt plaats op het Merdeka-plein. Het begint rond 17:00 uur en duurt tot middernacht. Tijdens dit festival presenteren meer dan 7.000 deelnemers, bestaande uit scholieren, openbare en particuliere instellingen voor hoger onderwijs, lokale culturele organisaties en niet-gouvernementele organisaties alles wat Maleisie te bieden heeft. Het festival trekt jaarlijks ongeveer 100.000 toeschouwers.

colours-of-malaysia-1

colours-of-malaysia-2

Hoogtepunt van de avond zijn de gechoreografeerde traditionele voorstellingen die de verschillende toeristische evenementen en toeristische producten in Maleisie laten zien, evenals de fanfare-optredens. Centrale thema’s tijdens het Colours of Malaysia zijn de natuur, het gastgezin, sport, winkelen, kunst, erfgoed, recreatieve attracties en eten.

colours-of-malaysia-3

colours-of-malaysia-4

colours-of-malaysia-5

Het doel van Colours of Malaysia is de aandacht op Maleisie te vestigen als een van de beste toeristische bestemmingen in de wereld; rijk aan cultuur voor een kennismaking met diverse toeristische evenementen en attracties van het land door middel van een leuke en kleurrijke optocht.

colours-of-malaysia-6

colours-of-malaysia-7

colours-of-malaysia-8

colours-of-malaysia-9

En dat is precies wat Colours of Malaysia biedt: een groot spektakel van prachtig versierde praalwagens, verklede dansers en een optocht van kinderen en volwassen die bepaalde thema’s nabootsen.

colours-of-malaysia-10

colours-of-malaysia-11

colours-of-malaysia-12

De officiële opening met de minister van toerisme van Maleisie begint meestal om 20.30. Als je alleen het belangrijkste onderdeel wilt zien, adviseren we je om er rond 21.30 naartoe te gaan. Probeer een stoel op de tribunes in het midden van het Merdeka-plein te krijgen, pal tegenover de centrale klokkentoren van het Sultan Abdul Samad Building om er zeker van te zijn dat je alles goed kunt zien.

colours-of-malaysia-13

colours-of-malaysia-14

colours-of-malaysia-15

Hoe kom je er?

Het Colours of Malaysia-festival vindt plaats aan het Merdeka-plein dat eenvoudig te bereiken is. Je kunt de metro naar het Masjid Jamek metrostation nemen. Vanaf dit LRT-station loop je langs Jalan Tun Perak richting Jalan Parlimen. Sla linksaf naar Jalan Raja en je bent op het Merdeka-plein. Een andere optie is om de metro naar het Pasar Seni metrostation te nemen, naar de Centrale Markt te lopen en dan linksaf naar Jalan Leboh Pasir Besar te lopen. Aan het einde kom je bij het Merdeka-plein. Taxi’s kunnen je waarschijnlijk niet helemaal naar het Merdeka-plein brengen omdat veel wegen zijn geblokkeerd gedurende het evenement.

Kaart

Reageer

Je e-mailadres zal niet gebruikt worden. Verplichte velden worden met een * weergegeven

Voer hieronder je reactie in *