Food Republic Pavilion KL

Ook op toeristische trekpleisters kun je vaak goed en betaalbaar eten. Dat bewijst Food Republic Pavilion KL, het enorme foodcourt onderin het populaire winkelcentrum Pavilion KL. Wij hadden in Singapore al eens eerder in een Food Republic gegeten en dit beviel toen erg goed. Toen de eerste in Kuala Lumpur geopend werd (alweer in 2009) gingen we er dan ook meteen langs om een indruk van de sfeer en het eten te krijgen. Inmiddels is het een standaard stop tijdens een verblijf in KL. Altijd is er wel een moment dat we er langsgaan voor een lunch of avondhap.

Het is eigenlijk perfect voor toeristen, het eten is van goede kwaliteit en het is laagdrempelig omdat het er toch erg modern en vooral hygiënisch oogt. Je hebt een ruim aanbod aan verschillende gerechten, van authentieke lokale gerechten tot internationale en westerse gerechten.

Food Republic Pavilion vind je in de kelderverdieping van het winkelcentrum en vormt een grote cirkel met aan de ene zijde diverse (moderne) hawkers en aan de andere kant het looppad met aangrenzend diverse (veelal luxere) restaurants. Wil je lekker goedkoop bij het foodcourt eten, dan bestel je wat bij de eettentjes. Je kunt dan na betalen wachten tot je gerecht klaar is en vervolgens plaatsnemen aan één van de vele tafeltjes. Wil je liever op een wat meer rustige plek eten, dan heb je diverse restaurants waar je binnen kunt plaatsnemen. Populair zijn Ichiban Boshi, Sushi Tei, Madam Kwan, Tony Roma’s en Dragon-i Peking Duck Restaurant.

slider-food-republic-pavilion-kl-1
slider-food-republic-pavilion-kl-2
slider-food-republic-pavilion-kl-3
slider-food-republic-pavilion-kl-4
slider-food-republic-pavilion-kl-5
slider-food-republic-pavilion-kl-6
slider-food-republic-pavilion-kl-7
slider-food-republic-pavilion-kl-8
slider-food-republic-pavilion-kl-9
slider-food-republic-pavilion-kl-10

previous arrow
next arrow

Wij woonden in het verleden op nog geen 5 minuten lopen van Pavilion KL en kwamen daarom vooral in de eerste maanden regelmatig bij Food Republic. De fijne sfeer, betaalbare prijzen en het lekkere eten maakten het voor ons een prima plek voor de lunch of het avondeten. Als we een keer wat beter wilden eten, gingen we gewoon naar één van de vele restaurants binnen Pavilion KL.

Food Republic Pavilion bevat eetstalletjes uit diverse landen. Vreemd genoeg had je er in de tijd dat wij er vaak kwamen wel een ‘westers eettentje’ maar geen stalletje waar je Indiaas voedsel kunt eten. Food Republic Pavilion heeft in totaal ruim 40 eettentjes. Daarbij zijn er twee eilanden waar je drinken en shakes kunt kopen. In tegenstelling tot de foodcourts in de buitenwijken werken foodcourts binnen winkelcentra vaak net wat anders. Je bestelt je eten bij de kassa van het eettentje en rekent het direct af. Je krijgt vervolgens een bonnetje en kunt dan voor het tentje wachten tot het eten klaar is, of je zoekt meteen een plekje en haalt alvast wat drinken.

Aanraders en prijzen

Tentjes waar wij vooral erg lekker gegeten hebben zijn Malay Noodles, Vietnam Kitchen, Hot Plate, Malay Nasi Lemak, D’Sajy Noodles en vooral het tentje Yong Tau Fu, waar je zelf de inhoud van je kom met noodles kunt bepalen (je pakt zelf een lege kom en vult deze met van alles en nog wat: Superlekker!). De gerechten kosten – afhankelijk van het eettentje – tussen de RM10 en RM20 per gerecht. Het duurst aten we bij ‘Hot Plate’, maar daar at ik een hele gegrilde red snapper voor RM35.

slider-food-republic-pavilion-kl-11
slider-food-republic-pavilion-kl-12
slider-food-republic-pavilion-kl-13
slider-food-republic-pavilion-kl-14
slider-food-republic-pavilion-kl-15
slider-food-republic-pavilion-kl-16
slider-food-republic-pavilion-kl-17
slider-food-republic-pavilion-kl-18
slider-food-republic-pavilion-kl-19

previous arrow
next arrow

De prijsklasse ligt wat dat betreft tussen lokale prijzen en westerse prijzen in. Lokale gerechten kosten vaak niet meer dan RM20, maar voor uitgebreide ‘set menus’ betaal je al snel meer dan RM30. Aan de dure kant voor Maleisische begrippen, maar prima betaalbaar voor toeristen. Drankjes kosten RM2.50 inclusief service tax. Achterin Food Republic Pavilion heb je ook nog Teppanyaki, ons favoriete Teppanyaki-restaurant in Kuala Lumpur met echt heerlijke Teppanyaki eten. Vooral de standaard beefgerechten zijn er erg lekker, je eet in dit geval direct vanaf de hete plaat waar de chef het eten vers voor je neus klaarmaakt.

Hieronder een korte impressie van Food Republic Pavilion:

Hoe kom je er?

Food Republic Pavilion KL vind je in de wijk Bukit Bintang in het centrum van Kuala Lumpur. Het foodcourt ligt in de kelderverdieping van het populaire winkelcentrum Pavilion KL. Het is goed bereikbaar met een Grab, maar nog beter met het openbaar vervoer. Vanaf Suria KLCC loop je er gemakkelijk via de voetgangerstunnel naartoe en vanaf metrostation Bukit Bintang (waar ook het monorailstation Bukit Bintang te vinden is) loop je er in nog geen 10 minuten naartoe. Bij winkelcentrum Fahrenheit88 kun je ondergronds meteen naar de ingang van het foodcourt lopen.

Bekijk hier de officiële website van Food Republic Pavilion KL.

3 reacties op Food Republic Pavilion KL

 1. Phuoc
  woensdag, 26 september 2018 om 11:14 (4 jaren geleden)

  Heerlijk eten hier! Ze hebben nu wel een Indiase eettent 🙂

  Beantwoorden
  • Ilya
   woensdag, 26 september 2018 om 11:52 (4 jaren geleden)

   Lol :). Is dat zo bijzonder dan? Wel leuk als je van Indiaas eten houdt :).

   Ik zou voor het echte werk naar Brickfields of Bangsar gaan…..ik heb wel wat adresjes, maar jij misschien zelf ook 🙂

   Beantwoorden
 2. Ilya
  woensdag, 28 oktober 2020 om 13:23 (2 jaren geleden)

  Een ‘review’ van Vietnam Kitchen binnen Food Republic Pavilion 🙂

  Beantwoorden

Reageer

Je e-mailadres zal niet gebruikt worden. Verplichte velden worden met een * weergegeven

Voer hieronder je reactie in *