Sushi Tei

Sushi Tei is een sushiketen in Maleisië. Je vindt de vestigingen onder andere in Nu Sentral, Mid Valley The Gardens en in Pavilion KL. Sushi Tei is vrij populair, hoewel er niet zo heel veel vestigingen van zijn. Toen Sushi Tei voor het eerst in Maleisië geopend werd, was het direct ons favoriete sushirestaurant. We kwamen regelmatig in de vestiging onderin Pavilion KL, tot de zaak ineens de deuren sloot. Rond die tijd werd ook Ichiban Boshi (een paar deuren verderop) geopend, waardoor dit vrij snel ons ‘go-to’ sushirestaurant in Bukit Bintang werd.

Sushi Tei ingang

Enkele jaren later besloten de eigenaren het toch weer eens te proberen en wederom werden er een paar vestigingen gestart. Ook nu nog bestaan deze vestigingen en de sushi is er altijd erg lekker. De keten komt oorspronkelijk uit Singapore. Het restaurant is volgens het Japanse Kaiten principe ingericht, dat betekent dat alles draait om de lopende band met verse sushi. De lopende band staat vol bordjes met heerlijke sushi en andere Japanse gerechten. Je hebt verder een menukaart waar je los diverse gerechten kunt bestellen, die ter plekke vers bereid worden.

Sushi Tei open keuken

De sushi bij Sushi Tei is van hoge kwaliteit en – voor ons nog belangrijker – erg constant in kwaliteit. De prijs is als gevolg aan de hoge kant, hoewel hoge kwaliteit best wat mag kosten. Sushi Tei is goed te vergelijken met Sushi Zanmai, een wat luxere sushiketen waar we vaak komen. Vooral de vestiging in The Gardens is erg druk tijdens lunchtijd, je kunt er dan een lange rij wachtenden aantreffen, die helemaal tot buiten het restaurant zichtbaar is.

Sushi Tei sushi

Sushi Tei sushi

De vestigingen in Nu Sentral en Pavilion KL zijn over het algemeen wat rustiger (er is daar meer vergelijkbare keuze). We kwamen Sushi Tei ook op Penang tegen, waar ze een vestiging in Plaza Gurney hebben (en ook één in Queensbay Mall, maar dit winkelcentrum is niet zo heel centraal gelegen op het eiland).

Reageer

Je e-mailadres zal niet gebruikt worden. Verplichte velden worden met een * weergegeven

Voer hieronder je reactie in *