Sushi King

In Maleisië heb je in elk winkelcentrum wel één of meerdere sushirestaurants en Japans eten is er dan ook erg populair. Eén van de meest bezochte plekken in Maleisië om sushi te eten is Sushi King. Sushi King bestaat het langst van alle sushiketens in het land en al in 1995 kon je er van lekkere, goed betaalbare sushi genieten. Sushi King is ook de grootste keten in het land, met ruim 80 vestigingen verspreidt over het schiereiland Maleisië en op Maleisisch Borneo. Wij kwamen er tijdens onze eerste reizen naar het land standaard om van lekkere en vooral goedkope sushi te genieten. Een lunch bij Sushi King stond toen bijna dagelijks op het programma.

Pas jaren later kwamen hier de duurdere sushirestaurants bij, met sushi van zeer hoge kwaliteit. Sindsdien was Sushi King niet meer onze eerste keus, hoewel het nog steeds een prima sushirestaurant is. De kwaliteit van de sushi is goed, vooral als je nagaat hoe goedkoop het er wel niet is. Natuurlijk zijn er betere plekken voor sushi, maar daar betaal je dan ook veel meer voor. Vergeleken veel plekken met sushi in Nederland is Sushi King helemaal zo slecht nog niet.

Sinds wij zelf in Japan zijn geweest vinden wij de sushi in Nederland (en die bij Sushi King) niet echt meer de moeite waard. Reis je echter met een gelimiteerd budget en wil je toch betaalbaar lekkere sushi eten, dan is de Sushi King een prima plek.

restaurant-maleisie-sushi-king-1

Waar vind je Sushi King?

Je vindt de vestigingen vooral in Kuala Lumpur, Georgetown (op het eiland Penang) en in diverse andere grotere steden. Bijna altijd in één van de winkelcentra en zelden als losstaand restaurant. In Nederland kost een sushibestelling al gauw minimaal 20 euro voor twee personen, in Maleisië betaal je tussen de RM2 en de RM12 per bordje met in elk geval twee stuks sushi. Een maaltijd voor twee personen hoeft niet meer dan RM40 te kosten, afhankelijk van de gerechten die je er bestelt.

restaurant-maleisie-sushi-king-2

Hoe werkt het bestellen van sushi?

Alle vestigingen van de Sushi King hebben dezelfde inrichting. Er zijn een flink aantal tafels en een lange bar waaraan je kunt zitten. Door het hele restaurant loopt een lopende band met daarop allemaal bordjes met verschillende soorten sushi. De verschillende soorten sushi worden met een kleur aangegeven en de kleur correspondeert met een bepaalde prijs. Zo heb je een bordje met een blauwe kleur, waar je allemaal sushi van RM4 op vindt, geel kost RM5, roze RM6, rood RM7, paars RM8 en zwart RM9.

Naast de bordjes op de lopende band heb je ook nog een uitgebreide menukaart. Hierop staan diverse Japanse gerechten die je er los kunt bijbestellen. Als je klaar bent met eten, vraag je een medewerker om de rekening. Hij of zij zal dan alle bordjes sorteren en de prijs adhv de verschillende kleuren bepalen. Met de bon in je hand loop je naar de kassa, waar je dan kunt betalen.

Hieronder volgt een korte video impressie van de Sushi King vestiging op de 5e verdieping van de shopping mall Berjaya Times Square in het centrum van Kuala Lumpur:

Sushi is een fris en gezond alternatief op alle warme en pittige maaltijden die je normaal gesproken in Maleisië zou eten. Als je van sushi, of van Japans eten houdt, sla dan niet een bezoek aan een van de vele sushirestaurants in het land over. Wil je vooral lekker goedkoop uitzijn, dan is de Sushi King zeker het proberen waard. Heb je wat meer te besteden, dan kunnen we sushirestaurants Sushi Zanmai, Sushi Tei en Ichiban Boshi (in Pavilion KL) aanbevelen. Vergelijkbaar in prijs, maar net iets beter is Sakae Sushi.

“Itadakimasu” (eet smakelijk!)!

Reageer

Je e-mailadres zal niet gebruikt worden. Verplichte velden worden met een * weergegeven

Voer hieronder je reactie in *