The Loaf Bakery. Lekker brood en heerlijke snacks.

The Loaf Bakery is een luxe bakkerijketen en tevens een populair lunchtentje in Maleisië. Door heel Maleisië vind je vestigingen van de bakkerij. Toen wij voor het eerst bij de Loaf kwamen waren we blij allemaal bekende broodjes en andere lekkernijen tegen te komen. Het is een prima plek voor een lekkere lunch, of voor een prima ontbijt. Naast broodjes verkopen ze er vers gebakken koekjes, soesjes, heerlijke cupcakes en meer.

The Loaf Bakery is ooit mede opgericht door oud Premier Mahathir. Hij kwam oorspronkelijk uit Langkawi en daarom besloot men de eerste vestiging daar te openen (bij Telaga Harbor). Niet lang daarna opende men de deuren van de 2e vestiging in de populaire shopping mall Pavilion KL in de hoofdstad Kuala Lumpur. Je vindt de Loaf hier direct rechts naast de hoofdingang, schuin tegenover de grote fontein.

The Loaf Bakery Pavilion KL

The Loaf Bakery Langkawi

Inmiddels heb je twee vestigingen op het eiland Langkawi (naast 1 bij Telaga Harbor heb je er ook 1 in Cenang Mall). Verder heb je meerdere vestigingen in en rond Kuala Lumpur, met naast de belangrijkste in Pavilion KL en Nu Sentral ook o.a. in IOI City Mall en Sunway Pyramid.

Het is een bakkerij waar je vooral lekkere broodjes kunt kopen. Wij zouden het meer als snacks betitelen, maar in Maleisië is dat ‘gewoon brood’. Alles heeft een smaakje, citroen, appel, kaneel, caramel, chocola en ga zo maar door. Er worden ook normale broodjes verkocht, zo kochten wij er in het verleden altijd onze verse broodjes en bolletjes voor thuis. Men keek ons dan altijd raar aan wanneer we vroegen of ze dit wilden snijden omdat we het graag in sneetjes wilden hebben. Een bruine bol kostte toen RM7.80, een witte sesambol RM5.80.

The Loaf Bakery Lunch

The Loaf Bakery Langkawi Telega Harbor

Een aantal jaar geleden kwam The Loaf Bakery in slecht weer terecht en werden alle restaurants een lange periode gesloten terwijl de eigenaren op zoek gingen naar nieuwe kopers. Uiteindelijk vond men een koper die de slechtlopende vestigingen permanent sloot en de goedlopende plekjes opnieuw opende. Momenteel draaien die vestigingen weer succesvol en is het er altijd lekker druk.

The Loaf Bakery snacks

The Loaf Bakery snacks

The Loaf, Pavilion KL

The Loaf Bakery in Pavilion KL bestaat uit twee verdiepingen. De onderste verdieping is de bakkerij, daarboven vind je het (lunch) restaurant. Je hebt hier diverse lekkere (westerse) gerechten. Je kunt overigens ook even naar beneden lopen om zelf wat broodjes uit te zoeken. De koffie is er altijd erg goed. Hieronder een korte video-impressie van The Loaf in Pavilion KL.

Locatie(s) The Loaf Bakery

Er zijn meerdere vestigingen in Maleisië, waaronder twee op het eiland Langkawi. In Kuala Lumpur kun je terecht bij het populaire winkelcentrum Pavilion KL en in Nu Sentral. Mocht je niet op loopafstand van een vestiging verblijven, dan kun je altijd ergens een Grab pakken. Bekijk hier de officiële website van The Loaf Bakery (hier vind je ook de menukaart met alle lunchgerechten, de verschillende broden en alle (zoete en hartige) snacks).

Reageer

Je e-mailadres zal niet gebruikt worden. Verplichte velden worden met een * weergegeven

Voer hieronder je reactie in *