Blue Bayou Hawker op Penang

Het eiland Penang is vooral bekend om het heerlijke eten. Of je nu bij je hotel eet, bij een hawker langs de weg of in een restaurant, het eten is altijd van prima kwaliteit. Eten bij foodcourts is meestal het leukst. Het kost nauwelijks wat, het wordt voor je ogen vers bereid en het is ook nog eens supergezellig. Let op: Blue Bayou is verhuisd, zie hieronder!

bayu-senya-batu-ferringhi-penang-1

bayu-senya-batu-ferringhi-penang-2

Op het eiland Penang in het badplaatsje Batu Ferringhi had je een goede en gezellige hawker op een plek waar je normaal gesproken niet snel zou komen. In reisboeken wordt het vaak getipt als de beste hawker in Batu Ferringhi. De naam van de hawker is: Blue Bayou. Het is geen sjiek restaurant, je kunt het eigenlijk niet eens een echt restaurant noemen, meer een hawker met bediening.

bayu-senya-batu-ferringhi-penang-3

bayu-senya-batu-ferringhi-penang-4

Raoul is mede-eigenaar van Blue Bayou, het is een vriendelijke man en hij kan erg goed koken. Het eten is er heerlijk, net als de sfeer. Vooral de gemarineerde gamba’s (King Prawn’s with Garlic Butter Sauce) zijn erg lekker. Neem daarbij een bord Nasi Goreng Daging Merah, en je hebt een perfecte avondmaaltijd.

bayu-senya-batu-ferringhi-penang-5

bayu-senya-batu-ferringhi-penang-6

Je vond de hawker door schuin tegenover het postkantoor van Batu Ferringhi het straatje Bayou Senja in te lopen (tevens tegenover het Parkroyal Hotel Batu Ferringhi). Aan het einde van dit straatje ligt de eetgelegenheid aan je rechterhand. Laat je niet afschrikken door het uiterlijk, je kunt er prima eten. Wat het geheel extra leuk maakt, is dat je pal aan het strand zit. Kom je op het juiste moment, dan kan je ook nog eens een prachtige zonsondergang aanschouwen. Een paar jaar terug is het restaurant gesloten en verhuisd naar de andere kant van het eiland, op loopafstand van de bekende Snake Temple.

bayu-senya-batu-ferringhi-penang-7

bayu-senya-batu-ferringhi-penang-8

Reageer

Je e-mailadres zal niet gebruikt worden. Verplichte velden worden met een * weergegeven

Voer hieronder je reactie in *