Japans eten in Maleisie

Maleisie is bekend om de multiculturele inslag. Veel bevolkingsgroepen zijn in dit land vertegenwoordigd, vooral groepen die een rol hebben gespeeld in de vroegere geschiedenis van het land. Ook Japan heeft een stempel gedrukt op het land (hoewel niet bepaald positief wanneer je naar de geschiedenis van Maleisie kijkt). Hoewel je langs de straat vooral veel Maleisisch, Chinees en Indiaas kunt eten, zul je er maar zelden een Japans eetstalletje aantreffen. Er zijn echter wel veel Japanse restaurants, vaak binnen de luxe hotels en resorts, maar ook vaak te vinden binnen de vele luxe winkelcentra in Maleisie.

japanse-keuken-in-maleisie-1

japanse-keuken-in-maleisie-2

japanse-keuken-in-maleisie-3

Een lekker alternatief op de vele fastfood snacks is Sushi. Sushi zijn kleine hapjes waarin de elementen rijst, vis en zeewier bijna altijd terugkomen. De hapjes zijn gezond voor het lichaam, omdat het nauwelijks ongezonde ingrediënten bevat. Waar men in Nederland bij het begrip snack al gauw terugvalt op een frikandel of kroket, is sushi een snack voor de Japanners. In landen waar veel sushi wordt gegeten ligt het aantal sterfgevallen door ziekten als kanker en hart,- en vaatziekten veel lager.

japanse-keuken-in-maleisie-4

japanse-keuken-in-maleisie-5

japanse-keuken-in-maleisie-6

Bij sushi restaurants in Maleisie kun je afhalen, aan de bar eten, of gewoon aan een tafeltje zitten. Ga je aan de bar zitten, dan werkt het op de volgende wijze: Je neemt plaats, en bestelt wat te drinken. Voor je zie je een lopende band met allemaal schoteltjes met verschillende soorten sushi. Elk schoteltje heeft een kleur, en elke kleur staat voor een bepaalde prijsklasse. Per prijsklasse (kleur) zijn er een aantal soorten sushi. Voor je ligt een menukaart met aanvullende sushi,- of Japanse gerechten. Naast de kaart vind je een bakje met stokjes (chopsticks) en wat sausjes. Pak een sushigerecht dat lekker oogt. Elk leeg schoteltje plaats je naast je, en aan het einde van je maaltijd roep je er een medewerker bij, die de kleuren bij elkaar optelt, en de eindprijs op de kassa aanslaat.

japanse-keuken-in-maleisie-7

japanse-keuken-in-maleisie-8

japanse-keuken-in-maleisie-9

Wij hebben over de jaren diverse Japanse restaurants en Japanse sushirestaurants in Maleisie bezocht. Hieronder volgt een overzicht met de meest populaire plekjes:

Reageer

Je e-mailadres zal niet gebruikt worden. Verplichte velden worden met een * weergegeven

Voer hieronder je reactie in *