Sushi King

Een van de meest populaire plekken in Maleisie om Sushi te eten is bij de Sushi King. Sushi King bestaat het langst van alle sushiketens in het land, al in 1995 kon je er van lekkere, goed betaalbare sushi genieten. Sushi King is ook de grootste keten in het land, met ruim 80 vestigingen verspreidt over het schiereiland Maleisie, en op Maleisisch Borneo. De kwaliteit van de sushi is goed, vooral als je nagaat hoe goedkoop het eten er wel niet is. Natuurlijk zijn er betere plekken voor sushi, maar daar betaal je dan ook veel meer voor.

restaurant-maleisie-sushi-king-1

Je vindt de vestigingen vooral in Kuala Lumpur en Penang, meestal op één van de verdiepingen van de shopping malls. In Nederland kost een portie sushi al gauw 10 euro, in Maleisie betaal je tussen de 2 en de 7 ringgit per twee stuks. Een avondmaaltijd voor twee personen hoeft niet meer dan RM40 te kosten, afhankelijk van de gerechten die je er bestelt.

restaurant-maleisie-sushi-king-2

Alle vestigingen van de Sushi King hebben dezelfde inrichting. Er zijn een flink aantal tafels, en een lange bar waaraan je kunt zitten. Door het hele restaurant loopt een lopende band met daarop allemaal bordjes met verschillende soorten sushi. De verschillende soorten sushi worden met een kleur aangegeven, en de kleur correspondeert met een bepaalde prijs. Zo heb je een bordje met een blauwe kleur, waar je allemaal sushi van RM2 op vindt, geel kost RM3, roze RM4, rood RM5, paars RM6 en zwart RM7. Naast de bordjes op de lopende band heb je ook nog een uitgebreide menukaart. Hierop staan diverse Japanse gerechten die je er los kunt bijbestellen. Als je klaar bent met eten, vraag je een medewerker om de rekening. Hij of zij zal dan alle bordjes sorteren, en de prijs vaststellen. Met de bon in je hand loop je naar de kassa, waar je dan kunt betalen.

Hieronder volgt een korte video impressie van de Sushi King vestiging op de 5e verdieping van de shopping mall Berjaya Times Square in het centrum van Kuala Lumpur:

Sushi is een fris en gezond alternatief op alle warme en pittige maaltijden die je normaal gesproken in Maleisie zou eten. Als je van sushi, of van Japans eten houdt, sla dan niet een bezoek aan een van de vele sushirestaurants in het land over.

“Itadakimasu” (eet smakelijk!)!

Reageer

Je e-mailadres zal niet gebruikt worden. Verplichte velden worden met een * weergegeven

Voer hieronder je reactie in *